Spectaculaire zeilwedstrijden Bataviahaven

LELYSTAD
Dit weekend vinden er in de Bataviahaven in Lelystad spectaculaire zeilwedstrijden plaats met Flying Phantoms. Dit zijn zeilboten van 5,5 meter lang, die bij hoge snelheid uit het water komen. Aan de wedstrijden nemen de 32 grootste zeiltalenten uit Nederland deel.

De wedstrijden in Bataviahaven maken onderdeel uit van de internationale zeilserie Red Bull Foiling Generation. In zestien landen krjigen de grootste zeiltalenten training van de beste zeilers ter wereld. De winnaars van het zeilweekend in Lelystad plaatsen zich voor de World Final in Newport in Amerika, later dit jaar.

reacties (2)

 • Willem D

   

  Zijn zeker hele kleine bootjes om een wetstrijd in de haven te houden

  reageer
 • Willy

   

  Fijn dat dit georganiseerd wordt. Loop je er natoe en bataviahaven heet ineens Markermeer. Buiten de dijk bij de jurkende man. Sensationeel is niet het zeilen maar de misser. Organisatie aangesprokene RWS heeft 10 minuten voor de start de vergunningvoorwaarden gewijzigd dat het evenement verplaatst moeten worden. Weer de zoveelste misser om Lelystad op de kaart te zetten.

  reageer
 • Frits

   

  De Bataviahaven is niet van Rijkswaterstaat, en Rijjkswaterstaat geeft ook geen evenmentenvergunningen af. Kan me dus niet voorstellen dat die wat met de wijziging te maken heeft. Het lijkt mij logisch dat het vertrek uit de Bataviahaven was, maar daarvandaan moet je dan toch de plek opzoeken waar de wind gunstig staat. En dat is bijna altijd voorbij de Hurkende Man. De surfers en kites gaan ook altijd richting de Strekdam of de Trintelhaven.

 • Henk

   

  De beste stuurlui staan zoals altijd aan wal. Het staat een ieder vrij om lelystad op de kaart te zetten hoor. Ga je gang!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert