Bulgac gaat meedoen aan 24-uurs races

ALMERE
Oud-wielrenner Brian Bulgac heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De Almeerder gaat de komende twee jaar deelnemen aan 24-uurs races. Bulgac zal uitkomen voor Baum Cycling Endurance Races, waar hij voor twee jaar heeft getekend. Bulgac zal op 21 augustus op het befaamde circuit van Le Mans zijn debuut maken. 

Net als bij 24-uurs autoraces is het team een echt fabrieksteam zoals dat in de Formule 1 gebruikelijk is. Een team bestaat uit vier wielrenners, en net als in de autosport zullen de coureurs elkaar afwisselen door middel van een pitstop.

"24-uurs races ideaal voor oud-profs"

Bulgac werkt nu voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van wielen voor racefietsen. Dat bedrijf is een partner van Baum Cycling Endurance Races, en daardoor kwam de coureur in contact met de wielerploeg. "Bulgac vertelde dat hij zonder doel trainde. Hij miste de wedstrijden, maar hij had geen zin om ieder weekend weg te zijn", zegt teammanager Arjan Fidder.

"De 24-uurs races zijn dan ideaal, omdat er maar zes wedstrijden per jaar zijn", vervolgt Fidder. "Ook de ex-coureurs Dirk Bellemakers en Leon van Bon rijden bij ons. Voor oud-profs zijn dit ideale evenementen, omdat je de kick van het koersen wel hebt, maar je bent er niet fulltime mee bezig."

Bulgac stopte in april als profrenner. Hij reed voor Lotto-Belisol, Giant-Shimano en Lotto-Jumbo. De wielrenner maakte vooral furore in de Ronde van Italië van 2012. De Almeerder ging toen vaak mee in ontsnappingen, waarvoor hij toen veel lof ontving. 

reacties (1)

  • Ron

     

    Oh jee. Vlak van tevoren ziek of geblesseerd. Let maar op.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert