Almere City FC geeft Yanmar stadion een facelift

ALMERE • Ma 1 augustus 2016 | 19:16 • Maandag 1 augustus 2016 | 19:16
Almere City FC is klaar voor het nieuwe seizoen van de Jupiler League. De spelers hebben de afgelopen weken hard getraind onder leiding van trainer Jack de Gier om vrijdag goed van start te kunnen gaan uit tegen Volendam.

Uniek camerasysteem
Niet alleen op het veld is hard gewerkt. Het Yanmar stadion heeft een opknapbeurt gekregen. Zo heeft de club nu als enige in Nederland camera's van het automatic TV-systeem. De club kan daarmee alle beelden streamen. Het systeem kan ook de bal of een individuele speler volgen. Daarmee kan de technische staf spelers op individueel niveau volgen en begeleiden. Volgens John Bes, de nieuwe directeur van Almere City FC, is het camerasysteem een innovatie 'van de bovenste plank'.

Opnieuw keuze voor kunstgras
Er zijn meer aanpassingen gedaan in het stadion, zoals de nieuwe grasmat. De oude was na vijf jaar aan vervanging toe. Opnieuw is gekozen voor kunstgras. Volgens Bes is het onderhoud van een natuurlijke grasmat niet op te brengen voor de club. De ervaringen met kunstgras zijn tot nu toe positief, zegt Bes. Daarmee was er alle reden opnieuw te kiezen voor kunstgras.

VIP-tribune is groter
Alle leden van de businessclub hebben getekend voor het nieuwe seizoen. De club verwacht daarnaast een aantal nieuwe sponsoren en dat betekent dat de VIP-tribune moest worden vergroot.
De club wil de tribune op 26 augustus bij de tweede thuiswedstrijd tegen Eindhoven in gebruik nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel