City begint competitie met 1-1 gelijkspel

ALMERE • Vr 5 augustus 2016 | 18:26 • Vrijdag 5 augustus 2016 | 18:26
De profs van Almere City FC hebben vrijdagavond  het eerste duel in de Jupiler League tegen FC Volendam gelijk gespeeld. In Volendam eindigde het duel in 1-1.  Bij de rust stond het nog 0-0.

Vlak na de pauze opende Gaston Salasiwa de score. Hij schoot vanaf de rechterkant de bal met een bekeken schot in de verre hoek. Volendam doelman Hobie Verhulst was kansloos.

In de tweede helft kreeg City nog een grote kans om de score op te voeren. Rick ten Voorde kopte een voorzet hard in het doel. Maar de doelman van Volendam voorkwam de tweede Almeerse treffer. Ook Volendam kreeg een goede kans via Jack Tuyp. Hij schoot de bal vanaf de zijkant hard voorbij het doel van Chiel Kramer.

City leek af te stevenen op de eerste seizoensoverwinning, maar in blessuretijd kopte Jordy Hilterman toch nog de gelijkmaker van Volendam in het doel.

Wedstrijdverslag:
8e minuut grote kans voor Silvester van de Water die door een verdedigingsfout plotseling oog in oog staat met de doelman van Volendam die redding brengt.

12e minuut grote kans voor Jack Tuyp. Maar zijn schot wordt gestopt door doelman Chiel Kramer.

29e minuut: Kees Kwakman van FC Volendam krijgt op de rand van de zestienmeter een vrije schietkans. Hij schiet hoog over.

34e minuut: Een mooie aanval van FC Volendam via de rechterkant en de bal die worddt voorgegeven wordt net naast getikt door Bert Steltenpool.

39e minuut: Erik Schouten kan tussen de Almeerse defensie doorlopen. Hij krijgt een goede schietkans maar weet deze niet te benutten. Hij schiet naast. City komt goed weg.

Ruststand 0-0.

Tweede helft weer begonnen. Geen wissels.

49e minuut: 0-1 Met een schitterend bekeken schot in de verre hoek zet Gaston Salasiwa Almere City FC op voorsprong.

56e minuut. Rick ten Voorde kopt de bal in de hoek, maar de doelman van Volendam brengt redding.

62e minuut: Jack Tuyp schiet de bal snoeihard voorlangs. Net langs de paal. City komt met de schrik vrij.

80e minuut: Een bekeken schot van Silvester van de Water in de verre hoek. Net naast.

Blessuretijd: Jordy Hilterman kopt voor Volendam de gelijkmaker binnen, 1-1.