Van Gerner zondag wél in actie in Rio

EMMELOORD • Zo 7 augustus 2016 | 14:45 • Zondag 7 augustus 2016 | 14:45
Turnster Celine van Gerner uit Emmeloord komt zondagavond gewoon in actie tijdens de kwalificatie van de landenmeerkamp in Rio de Janeiro. Dat meldt haar teammanager Hans Gootjes uit Dronten aan Omroep Flevoland. Dagenlang was het onzeker of de turnster door een blessure wel kon meedoen aan de Olympische Spelen.

Volgens Gootjes is haar situatie de afgelopen dagen behoorlijk verbeterd. "Ze kan meer elementen turnen en meer belast worden. Ik heb een duidelijke vooruitgang gezien," zegt Gootjes.

De Emmeloordse komt uit op de onderdelen brug, balk en op de vloer zal zij een aangepaste vloeroefening turnen. Op het onderdeel sprong staat Van Gerner reserve.

Van Gerner kreeg afgelopen donderdag opnieuw te maken met een achillespeesblessure die haar eerder dwong tot een rustperiode. De blessure speelde afgelopen week opnieuw op, waardoor ze op de podiumtraining alleen op het onderdeel brug voluit kon gaan.

Het Nederlandse team met Celine van Gerner komt zondagavond om 22.30 Nederlandse tijd in actie op de Olympische Spelen.

[https://twitter.com/celinevangerner/status/762032475308711937

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel