Van Gerner zevende in turnfinale landenteams

EMMELOORD • Di 9 augustus 2016 | 21:30 • Dinsdag 9 augustus 2016 | 21:30
Turnster Céline van Gerner is dinsdagavond met het Nederlands damesteam op de zevende plek geëindigd van de meerkampfinale. De Emmeloordse kwam uit op de toestellen brug met ongelijke leggers en vloer en zette uitstekende prestaties neer.

Voor de oefening op de brug kreeg ze van de jury een waardering van 14.400 punten. Dat is een iets lagere score dan bij de kwalificatie, toen ze 14.533 liet noteren. 

De Emmeloordse turnde eerder op de avond een prima oefening op vloer, waarvoor ze van de jury een waardering kreeg van 13.933. Voor Van Gerner zit haar olympische optreden er nu op. Zij komt niet meer in actie.

Bij de NOS zegt Van Gerner het supervet te vinden wat zij en haar collega turners hebben neergezet in Rio. De Emmeloordse heeft zich niet laten beïnvloeden door de gebeurtenissen rond Yuri van Gelder die naar huis werd gestuurd wegens wangedrag. De turnsters besloten zich volledig te focussen op hun wedstrijd.

De meerkampfinale werd gewonnen door de Verenigde Staten. Rusland pakte zilver, China won brons.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel