Talu aan de slag bij ASV Dronten

DRONTEN
Hoofdklasser ASV Dronten heeft zich versterkt met Ricardo Talu. De 23-jarige inwoner van Dronten speelde afgelopen seizoen voor het Schotse Albian Rovers en kwam eerder uit voor onder meer PEC Zwolle.

Bij de Schotse club, uitkomend op het derde niveau, kon hij langer blijven, maar Talu legde een aanbieding om zijn contract te verlengen naast zich neer.

De middenvelder debuteerde zaterdagmiddag voor Dronten in het eerste elftal van ASV Dronten. De ploeg speelde in de finale van de Flevo Cup met 2-2 gelijk tegen SV Lelystad’67. Dronten verloor uiteindelijk na strafschoppen.

reacties (3)

 • Supporter

   

  Elke ervaring is welkom. Of die nu betaald wordt of niet en door wie zal me worst wezen. Dat eeuwige gezeur over die zielige eigen jeugd. Er hebben in deze eeuw nog nooit zoveel eigen jongens in de eerste selectie gezeten. Wat schieten die er mee op als je een heel seizoen met 5-0 of meer aan je broek krijgt? Daar ontwikkel je je echt niet door, sterker nog diegenen met talent gaan dan alsnog ergens anders naar toe en dan staan die romantici met hun eigen jeugd straks naar 2e klasse voetbal te kijken... Of deze speler een aanwinst is zal moeten blijken maar elke ervaring is op dit moment meer dan welkom!

  reageer
 • Henk

   

  Helemaal mee eens Supporter !

 • Johan

   

  Ervaring is prima maar een speler die nergens lang speelt en nog niet meer dan 50 wedstrijden als basis speler heeft gespeeld lijkt mijn niet iets toevoegen als ervaring. ( kijk na Flevo boys waar een tjeerd korf loopt ervaring en toegevoegde waarde) Afgezien of hij kwaliteit heeft( lijkt mijn ook twijfelachtig gezien zijn clubs waar hij nooit lang is geweest) Maar we laten ons verrassen of er met hem minder wordt verloren.

 • Johan

   

  Er is heel veel op tegen. Eigen jongens krijgen niets en zo' n speler die van club na club loopt wel en die staat de ontwikkeling van zelf opgeleide jeugdspelers in de weg. Dit is geen blijvertje na het jaartje hoofdklasse moet Asvdronten een stapje terug doen na de eerste klasse dan is deze speler weer weg. De externe geldschieter kan beter geld stoppen in de pot waar ze de jeugdtrainers van betalen zodat daar ervaren trainers voor de groep komen te staan en de jeugd een betere opleiding krijgt waar je dan later van profiteert.

  reageer
 • Wakker worden

   

  Het is merkbaar dat u niet op de hoogte bent van voetballen op dit niveau en al helemaal niet van de doorstroom van onze eigen jeugd. Kan me niet herinneren dat er meer eigen jeugd is doorgekomen dan dit seizoen, met dank aan de jeugdopleiding, deze en andere geldschieters. Ook dankzij het technische beleid in deze. Dat andere spelers niets krijgen lijkt me een gotspe, op dit niveau speelt niemand meer voor een kop koffie. Naast dit alles, als er een keer een speler zich aan dient die een meerwaarde kan zijn profiteer er dan van, kost de club niets.

 • de Vries

   

  Hier zal wel een externe geldschieter uit Dronten achter zitten die in verleden actief was in bestuurlijke zin bij asv Dronten. Deze speler komt echt niet voor niets spelen bij asv Dronten maar in het zgn samenwerkingsverband met PEC Zwolle dat net is afgesloten dat klinkt iets beter naar de buitenomgeving.

  reageer
 • Boer

   

  En wat als er een externe geldschieter is? Hiermee kost het asv Dronten dus niets, mooi meegenomen! En misschien heeft die geldschieter het wel erg goed voor met asv Dronten, wat is daar op tegen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert