Almeerse wint oefenwedstrijd, maar Verga is kritisch

ALMERE
De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben met 2-0 een oefenwedstrijd tegen overgangsklasser Cartouche gewonnen. Maar na afloop kregen de spelers geen schouderklopjes van trainer Alex Verga. De Argentijn was kritisch op zijn pupillen. "Ik vond ons niveau vandaag niet zo goed als ik eerlijk ben", zei de  coach.

De ploeg begon vorige week dinsdag met de training, maar Verga zit er gelijk bovenop. "Ons basissysteem is nog onder de maat. Daar bedoel ik de passing en de aannames mee. Dat is voor ons spel essentieel, en dat is nog niet helemaal in orde."

Beste kansen voor Cartouche
De beste kansen in de wedstrijd waren voor Cartouche. De ploeg uit Leidschendam kreeg enkele goede mogelijkheden via strafcorners, maar doelman Youri Beck wist steeds knap te redden. 

Almeerse wint toch
Uiteindelijk trok De Almeerse de winst toch naar zich toe via twee knappe aanvallen. Bij de eerste goal ging een solo van Erwin Kruisbrink vooraf, waarna Terrence Pieters wist te scoren. Bij het tweede doelpunt gaf Pieters een splijtende pass op Kruisbrink, die vervolgens de bal gaf aan de vrijstaande Koen van Hamersveld. 

Patrick Houben
De Almeerse promoveerde vorig seizoen naar de Hoofdklasse, maar trok nog niet de portemonnee. De enige aankoop tot nu toe is de 23-jarige Patrick Houben, die vorig seizoen speelde bij eersteklasser Groningen. "Ik wilde graag de stap hogerop maken. Ik ben verhuisd naar Amsterdam, had al wat contact met wat jongens van De Almeerse, en na een paar trainingen is besloten dat ik hier kom spelen." 

Oefenwedstrijden
De komende maand spelen de mannen van De Almeerse nog oefenwedstrijden tegen onder meer tegen HGC, Laren en Hurley.

De eerste wedstrijd van De Almeerse Hockey Club in de Hoofdklasse is op zondag 11 september. De ploeg neemt het dan thuis op tegen Kampong.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert