City FC deklasseert FC Eindhoven: 4-0

ALMERE • Vr 26 augustus 2016 | 16:23 • Vrijdag 26 augustus 2016 | 16:23
Almere City FC heeft vrijdagavond in de vijfde speelronde van de Jupiler League zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In het Yanmar stadion werd FC Eindhoven met 4-0 verslagen. Bij rust was het nog 0-0 in Almere.

Na een saaie eerste helft kwam de wedstrijd in de tweede helft tot ontbranding. Almere City FC kwam drie minuten na rust op voorsprong door een weergaloos doelpunt van Gaston Salasiwa. Hij schoot van 25 meter stijf in de kruising. Direct na de openingstreffer scoorde Jeffrey Rijsdijk met een fraai ‘chipje’ zijn eerste competitiegoal in Almeerse dienst.

In de 68e minuut was de wedstrijd definitief beslist: Soufyan Ahannach trok vanaf links naar binnen en vond de lange hoek bij doelman Swinkels: 3-0. Even later was Salasiwa dichtbij zijn tweede van de avond maar zijn afstandschot caramboleerde van de ene paal op de andere. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Yener Arica de eindstand op 4-0.

Komende week is Almere City FC vrij. Vrijdag 9 september komt de ploeg weer in actie: dan is Cambuur in Leeuwarden de tegenstander.