Ziyech krijgt rugnummer 22 bij Ajax

DRONTEN
De Dronter profvoetballer Hakim Ziyech vertrekt van FC Twente naar Ajax. Volgens diverse bronnen krijgt Ziyech rugnummer 22 bij de eredivsieploeg uit Amsterdam. 

Ziyech tekent een contract voor vijf jaar. Met de transfer zou een bedrag van 11 miljoen gemoeid zijn.

SC Heerenveen, de vorige club van Ziyech, krijgt een fors deel van de transfersom.  ASV Dronten strijkt geen geld op door deze overgang, de club kreeg eenmalig een vergoeding toen Ziyech naar Heerenveen vertrok.  Ziyech speelde tot zijn elfde bij de jeugd van ASV.  

reacties (14)

 • De ingenieur

   

  Het zou ook wel vreemd zijn om als club geld te ontvangen vanwege een toevallig lidmaatschap. Aan talentontwikkeling hebben zij toch niets kunnen doen voor zijn 12e jaar.

  reageer
 • Polderboys

   

  Mooie stap voor Hakim. Hakim is door veel mensen onderschat vanwege de slechte prestaties bij FC Twente, maar als die bij Ajax bij net zoveel goals betrokken is als bij Twente kan die nog een mooie carrière voor de boeg hebben, misschien zelfs nog bij een Europese topclub.

  reageer
 • Trudy

   

  Wat een trieste reacties van Reaal en ASVD aanhangers. Ziyech is een talent en als beide clubs dat beter hadden ingezien dan was hij niet op zijn elfde vertrokken naar Heerenveen!

  reageer
 • Jake

   

  Haha F2 zeg je? Dus daar even verkeerd ingeschat dan bij Reaal want hij natuurlijk in de F1 moeten spelen en niet in de F2 hè !

  reageer
 • ViKing79

   

  Weer een mooi stukje nieuws. Sinds wanneer het die club ASV? Het is toch echt asv Dronten. Wel jammer dat er geen reactie is van Ton Ooijers, dat is toch ook een kenner.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jammer

   

  Mooi voor Ziyech en het Nederlandse voetbal. Jammer dat kleinburgerlijke dorpsgenoten dit nieuws weer aangrijpen om andere randzaken er bij te halen. Ziyech is van uitzonderlijke klasse en elk dorpsclubje mag zijn handen dichtknijpen dat hij ooit het shirt van de club heeft gedragen. In plaats van trots te zijn op een voetballer van Dronter komaf, krijg je dit soort onzin. Zielig gewoon... Hakim fijn dat je in Nederland blijft voetballen en veel succes!

  reageer
 • Rudie

   

  Heel blij voor Zyjech en Ajax. Dit is zonder twijfel de meest getalenteerde speler sinds Bergkamp die de eredivisie heeft voortgebracht. Eindelijk wordt zijn talent onderkent. Ik ben nog steeds teleurgesteld in de KNVB die hem hebben laten lopen. Met Zyjech had het NL elftal zich in de laatste speelrondes van de kwalificaties zich zeker geplaatst.

  reageer
 • Trainer

   

  Prachtige stap voor Hakim. Als liefhebber ben ik blij dat hij in Nederland blijft voetballen.

  reageer
 • supporters

   

  Vriendjespolitiek heet dat. Maar dat wisten we al dat dit gebeurd bij asvd. Algemeen moet gelden dat iedereen eerlijke kansen moet krijgen

  reageer
 • Tinus Plotseling

   

  Trots!

  reageer
 • Johan

   

  Nou nou er word zoveel gescout bij asvd ....als daar je vader wat doet voor de club speel je in de selechte. ...dus iet zo een grote mond jan

  reageer
 • Ronald

   

  Wat een kleinzielige reactie jan. Wees blij dat iemand het voor elkaar krijgt om in de top van Nederland te voetballen.

  reageer
 • jan

   

  Haha reaal zeker 5e klasse...daar gaan ook veel van asvd heen spelen ze bij asvd bijvoorbeeld in de d6 5e klasse en willen ze in een hoger elftal gaan ze naar reaal d1/d2 zelfde klasse haha Reaal heeft dus geen invloed op zijn carrière gehad als hij daar had gebleven was hij waarschijnlijk nooit opgevallen. Kijk hoeveel erbij asvd gescout zijn en bij reaal?

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Hij heeft eerst bij Reaal F2 gespeeld, dit vooral niet vergeten. F2 werd direct kampioen toen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert