ASV Dronten krijgt toch geld vanwege transfer Ziyech

DRONTEN
Voetbalclub ASV Dronten kan een bedrag van 30.000 euro tegemoet zien vanwege de transfer van profvoetballer Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax. De geboren Drontenaar speelde tot en met zijn elfde jaar bij ASV Dronten.

De amateurclub dacht in eerste instantie geen aanspraak te kunnen maken op de zogenoemde solidariteitsbijdrage. In het verleden werd dit bedrag namelijk verdeeld onder clubs waar een speler van zijn 13e tot 23e had gespeeld. Sinds dit seizoen is de leeftijd voor de bijdrage echter veranderd. Clubs delen sinds deze zomer mee als een speler van zijn 9de tot zijn 22e jaar bij een club actief was.

De totale solidariteitsbijdrage voor een binnenlandse transfer is 5 procent. Ziyech werd voor 12 miljoen euro aan Ajax verkocht, waardoor de clubs waar hij van zijn 9e tot zijn 22e heeft gespeeld 600.000 euro mogen verdelen. ASV Dronten krijgt voor de twee jaar dat hij bij ASVD actief was een bedrag van 30.000 euro.

reacties (7)

 • George

   

  Er wordt door diverse mensen al vooruitgelopen op het bedrag dat Dronten zou ontvangen. Ik heb zelf meer zoiets van, eerst zien dan geloven. Opmerkingen als 'stop het in de jeugdopleiding' kan ik niets mee. Wat moet er gebeuren dan ? Volgens mij speelt de jeugdopleiding van Dronten op hoog niveau, zitten er goede gediplomeerde trainers op de jeugdteams. Wat wil je nog meer ?

  reageer
 • Freek

   

  Swift '64 heeft ook wel recht op een vergoeding! De familie Ziyech heeft jarenlang in Swifterbant gewoond en de oudste broers van Hakim, die hem hebben leren voetballen, hebben daar hun jeugdopleiding gehad!

  reageer
 • George

   

  Een welkome verrassing voor de club !

  reageer
 • Drontenaar

   

  Een mooie en welkome verrassing voor de club!!

  reageer
 • Asvd

   

  Asvdronten verdient geen cent vooral van Hakim niet ! Al die jaren nooit schreven ze wat over hem of laatstaan een uitnodiging of wat dan ook ..... Of een kaartje sturen en nu hij al jaren prof is willen ze profiteren rot op ASVD !!!!

  reageer
 • Ton

   

  Ik ben het volkomen met je eens. Asvd Dronten is politiek!!!

 • Zuur-Realist

   

  Ik neem aan dat u op de hoogte bent van alle post en telefoontjes die Hakim de afgelopen 10/15 jaar heeft gekregen. Maar als u weet dat hij ook al de jaren dat hij prof is geen contact hebben gehouden siert dat de club toch? En voor de goede orde, asv Dronten hoeft nergens om te vragen, dit zijn regels die vaststaan dus komt vanzelf.

 • Goh

   

  Wie verrichte dan die aftrap op het nieuwe hoofdveld van asv Dronten? Maar los daarvan, wie wel of niet iets verdiend maak jij niet uit. Het gaat gewoon om een afspraak tussen betaald voetbal en amateurclubs. het zijn trouwens ook niet de centen van Hakim maar die van een profclub...

 • Inderdaad

   

  Als je met "rot op ASVD" jezelf aanspreekt ben ik het helemaal met je eens!

 • laat alle reacties zien
 • Sjaak

   

  Nu maar hopen dat niet de verkeerde mensen met de euro's aan de haal gaan

  reageer
 • ASV Dronten

   

  Toch lekker, nu de sportclubs steeds minder subsidie krijgen.

  reageer
 • johan

   

  als ze het geld dan ook maar besteden aan de jeugdopleiding. want wie de jeugd heeft de toekomst hoewel daar bij de de grootste club van dronten de laatste tijd weinig van te merken is met al die spelers van buitenaf

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert