Cambuur veel te sterk voor Almere City FC: 4-1

ALMERE • Vr 9 september 2016 | 16:23 • Vrijdag 9 september 2016 | 16:23
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden verloren. De Friezen waren met 4-1 te sterk voor de formatie van Jack de Gier.  Bij rust was het nog 0-0 in Leeuwarden.

In de eerste helft had Almere City FC weinig in de melk te brokkelen: Cambuur dicteerde het spel maar hielp veel kansen om zeep. Oud Almere City speler Jerge Hoefdraad was dichtbij de openingsgoal, maar schoot snoeihard op de onderkant van de lat. De Almeerders kregen vlak voor rust toch nog een dot een kans, maar spits Rick ten Voorde knalde huizenhoog over.

In de tweede helft ging Cambuur vrolijk door met domineren. Opnieuw werden er de nodige kansen gemist in de openingsfase.Na iets meer dan een uur spelen moest Almere alsnog capituleren: Anderson tekende van dichtbij voor de 1-0. In de 82e minuut leek de wedstrijd definitief beslist nadat Jerge Hoefdraad de 2-0 binnenschoot.

Vlak voor tijd kwamen de Almeerders onverwacht terug in de wedstrijd na een schitterend afstandschot van Yener Arica: 2-1. Echt lang konden de Almeerders daar niet van genieten want Martijn Barto en Erik Bakker schoten de thuisploeg in de slotfase alsnog naar een 4-1 zege.