Triatlon Challenge Almere-Amsterdam

ALMERE
Bijna 700 triatleten zijn vanmorgen om 07.20 uur vanaf de Esplanade in Almere van start gegaan voor de lange afstand van de Challenge Almere-Amsterdam.

De Long Distance begint voor de atleten met 3,8 kilometer zwemmen. Het eerste kopgroepje met daarin ook Youri Severin en Tjerk Tjallema uit Almere heeft deze afstand inmiddels afgelegd. Severin klokte bij het zwemmen een tijd van 48 minuten en 9 seconden. Tjallema kwam 13 seconden later het water uit.

De kopgroep met de twee Almeerders zit nu op de fiets voor een afstand van 180 kilometer. Later op de dag volgt dan nog de afsluitende marathon waarbij ruim 42 kilometer wordt afgelegd.reacties (5)

 • Erik

   

  Ze zouden in de periode dat de 180km gereden wordt eens een paar artiesten moeten uitnodigen om te zingen. Dan komt er zeker meer publiek en het is leuk om op die manier het publiek bezig te houden.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  De knardijk ligt toch in Gemeente Lelystad? Hoezo Almere-Amsterdam?

  reageer
 • Robin

   

  Hoi Lelystedeling, het fietsparkour gaat door een groot gedeelte van Flevoland. Een route van 90 kilometer. De naam van deze Challenge brengt vaker vragen met zich mee, want de race gaat helemaal niet door Amsterdam. De reden van deze naam is: Amsterdam is wereldwijd bekend en wordt meteen gecombineerd met Nederland. Almere daar in tegen is niet bekend. Met vriendelijke Challenge groet, Robin Challenge Almere-Amsterdam

 • Maartje

   

  Die triatlon stelt ook niks meer voor. Even wezen kijken. Heel weinig toeschouwers bij vergeleken het verleden. Om er nog een beetje sjeu aan te geven wordt ook nog eens de stad Amsterdam erbij gehaald in de benaming. Hoe sneu

  reageer
 • Hessel

   

  Compliment voor alle vrijwilligers vandaag. Super gedaan!

  reageer
 • Jan

   

  Prachtig dat zo'n evenement georganiseerd wordt, (compliment) dit zou in Lelystad heel moeilijk zijn te organiseren met het externe bedrijf die moet toezien op de veiligheid die zien al beren als ze er van horen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert