EK triatlon volgend jaar in Almere

ALMERE
Het EK triatlon wordt volgend jaar in Almere gehouden. Dat heeft de organisatie van de Challenge Almere Amsterdam dit weekend bekend gemaakt. Het EK voor de hele afstand (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen) is al vijf keer eerder in Almere gehouden.

In 1985 won Almeerder Gregor Stam in zijn eigen stad het EK. Ben van Zelst won in 1991. Jan van de Marel was in 1999 de snelste. De titel ging in 2006 naar Jens Kofoed. Het laatste EK in Flevoland werd in 2014 gehouden, toen won de Duitser Marcus Fachbach.  

reacties (3)

 • guus

   

  in ieder geval leuker dan een kostenverslindende Floriade. ben benieuwd of er nog iemand komt met een Floriade triathlon.

  reageer
 • Henk

   

  Haven is nostalgie. Stad is realiteit. Helaas trekt dit festijn nog te weinig inwoners. Almere zou trots moeten zijn op dit evenement en het op handen dragen. Het is het enige serieuze grote sportspektakel. Waar de Almeerse triatleten hun stinkende best doen.

  reageer
 • Mark

   

  Ben in stad geweest het is troosteloos mag hopen dat het weer snel in Almere haven wordt gehouden de hele dijk weer vol met mensen terrassen in Haven overvol tot de laatste binnenkomt. Veel leuker als in Stad

  reageer
 • Randy

   

  Bijzonder. Doe vanaf '96 bijna ieder jaar mee en merkte de laatste jaren in haven enkel nog wat toeschouwers tot het 500m-punt met lopen (van de 3 rondes). Liep zo'n 13km in eenzaamheid met mijn mede-atleten. Ook in haven zelf was het feest het feest niet meer. Nu met de 6 rondjes Weerwater is de eenzaamheid slechts een stukje van 1-2km...en na alle aanmoedigingen in de andere kilometers, kun je je als atleet even herpakken en weer rustig in je tempo komen die je in de andere kilometers omhoog ziet gaan in de eerste rondes! Nee hoor, uitstekende zet geweest om haven te verlaten en nostalgie tot het verleden te laten behoren.

 • Kees

   

  Onzin. Een paar jaar terug was de triatlon terug in en is daar bijna een pijnlijke dood gestorven. De terugkeer naar stad blaast het evenement jaar naar jaar weer wat extra leven in. Gisteren zaten er de hele dag honderden mensen in het stadion.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert