Onnodig gelijkspel Jong Almere City FC bij Huizen

ALMERE • Za 17 september 2016 | 16:50 • Zaterdag 17 september 2016 | 16:50
Jong Almere City FC heeft verzuimd haar tweede zege op rij te boeken. Op bezoek bij sv Huizen kwam de ploeg van trainer René Koster niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Vorige week wonnen de Almeerse beloften nog met 8-1 van VVOG. In Huizen keek City FC al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Guido de Graaf. De Almeerders reageerden direct en kwamen via uitblinker Silvester van der Water op 1-1.

Jong Almere City FC kreeg voldoende kansen op een voorsprong, maar verzuimde afstand te nemen. Na rust zag het zelfs sv Huizen de beste mogelijkheden krijgen. Grote schrik was er drie minuten voor het eindsignaal, toen na een kopduel Van der Water roerloos op de grond bleef liggen en twee minuten buiten bewustzijn was.

Het duel lag, in afwachting van een ambulance, ruim twintig minuten stil. Na de hervatting werd niet meer gescoord. Door het gelijkspel zakken de Almeerse beloften naar de zeventiende plaats in de Derde Divisie.