Wielrenster Van Deudekom 7e bij wegwedstrijd Rio

ZEEWOLDE • Za 17 september 2016 | 20:20 • Zaterdag 17 september 2016 | 20:20
Paralympisch wielrenner Odette van Deudekom uit Zeewolde is er bij de Paralympische Spelen in Rio niet in geslaagd een medaille te winnen. Met haar partner Kim van Dijk eindigde Van Deudekom zaterdagavond op de racetandem tijdens de wegwedstrijd voor wielrenners op de zevende plaats.

Het goud in Brazilië werd gewonnen door het Poolse duo Iwona Podkoscielna en Aleksandra Teclaw. Het Nederlandse tweetal kwam na 69 kilometer koers bijna vijf minuten later over de finish.

Van Deudekom eindigde eerder deze week bij de tijdrit op de achtste plaats. De Zeewoldense had voorafgaand aan de Spelen in Rio haar zinnen gezet op twee gouden medailles. Van Deudekom is slechtziend. Ze rijdt op een tandem met haar fietspartner Kim van Dijk die voorop zit.