SV Urk pakt punt met 10 man

URK
SV Urk heeft dankzij een wonderbaarlijke slotfase een punt overgehouden aan het duel met ACV. In Assen stonden de Urkers vlak voor tijd met 3-1 achter, maar kwam de ploeg van trainer Lucas Hoekman toch terug tot 3-3. 

De Urkers kwamen vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Guus de Vries. Direct na rust moest de ploeg van trainer Lucas Hoekman met tien man verder. Maarten Dijkhuizen veroorzaakte een strafschop en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart van de middag. De penalty werd binnengeschoten door Willem de Jong. Na een uur spelen kwam Urk terug in de wedstrijd, Riekelt Jan Brands benutte eveneens een strafschop. Lang duur de Urker opleving niet, vlak na de 2-1 was het Thomas Metzemaekers die voor 3-1 zorgde. Daar leek het bij te blijven, tot de slotfase. Eerst was het Jelle de Boer met de aansluitingstreffer, waarna hij niet veel later ook voor de 3-3 zorgde.

Door de remise staat Urk nu op tien punten uit zeven duels. Daarmee staat het in de middenmoot van de hoofdklasse B.

reacties (14)

 • Opletter

   

  Waarom stonden de mannen in vorm Jan van Slooten en Marinus Snoek er niet vanaf minuut 1 in?

  reageer
 • Maarten

   

  Op zich is 3-3 voor Urk een goed resultaat waar misschien vooraf wel voor was getekend. Echter in ogenschouw nemende dat er een waslijst aan aan basisspelers misten, waaronder een aantal sterkhouders, dan is dit heel knap. De hele 2e helft met een man minder en dan dit er nog uitpersen in de slotfase...CHAPEAU mannen.

  reageer
 • Kloas

   

  As je met 10 man van 2-0, 3-1 naar 3-3 weet te komen tegen een kampioenskandidaat, wat is Urk nog in staat? Ik blijf er bij dat we in de top 5 gaan eindigen. As dat niet lukt eind van het seizoen trakteer ik op een gerookt zalmpien. Kom op jongens, nor vuren!

  reageer
 • Het is de waarheid

   

  Tja eric eleman. Stond achter het doel. Wat ik vernomen heb is dat slechte tijden gelijk naar hem heeft gebeld...zullen niet veel punten meer gehaald worden na dit optreden. Geen kampioenschap geen periodetitel ,net wat die ander zegt over het vrouwenvoetbal. Moet ik zeggen dat vrouwen bikkels zijn in vergelijking met deze meneer (ploeg)schande om jezelf zo vernederen.Leek wel eredivisie toneelspel

  reageer
 • Grappig

   

  Op vakantie in Frankrijk. Het nieuwe kameraadje van mijn zoontje zegt ik ben Messi en nu ben ik Ronaldo en nu injesta en nu die en die.Hij kon alle Namen van over de wereld van elke ploeg Mijn zoontje zegt als hij op doel stond ik ben de kaat,nu ben ik hessel snoek (zijn favoriet)dus dat joch stom verbaasd spelen die ook in de eredivisie dan,nu kent ook dit joch (twan)uit goes alle spelers uit het urk 1. Ben wel trots hoor op onze ploeg en mn zoon. We missen geen wedstrijd.Geen ajax geen Ado geen pec maar urk 1.Om de inzet,en strijd 90 minuten lang tot het uiterste

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kaatje

   

  Zoals eleveld voetbalde (12) was alleen al een gele kaart waard. Proveveren van urker spelers Door snuif gebaren te maken was al misselijk makend en een theater. Als club zou je dit toch niet willen en maar hele tijd gaan liggen en gele kaarten aansmeren

  reageer
 • Joop

   

  Dan moet deze ploeg ook nog eens compleet en blessure vrij worden. Dick Hakvoort kan ook van nog van grote waarde worden.

  reageer
 • schaapjes

   

  Mooie wedstrijd weer was de reis meer dan waard. Jammer inderdaad dat de scheidsrechters in al dat theater trappen wat die broodvoetballers elke keer laten zien. En dat je als amateurclub zulke figuren als voorbeeld voor je jeugd in het eerste opstelt. Nee dan laat ik mijn kinderen liever Urk 1 zien. Werklust, nooit opgeven en samen sterk!

  reageer
 • Klaas

   

  Wat heb ik me geërgerd aan die eleveld van acv. Moet ik zeggen dat er in damesvoetbal de dames het 100 x beter doen als hij. De scheids trapt er hele tijd in. Als er ook maar een speler in de buurt kwam liet hij zich vallen. Een blamage voor het hele team.Als je zo wilt winnen.Waar zijn die kerels van vroeger toch gebleven. Een ander maar kaarten aansmeren

  reageer
 • Bertie

   

  Is me vaker opgevallen dat urk met 10 man beter is als met elf. Kunnen ze ingevolg beter met 10 starten ivb met alle blessure s.En in de tweede helft er 4 verse krachten erin. Maar wat kunnen ze knokken zeg, echte bikkels bij urk

  reageer
 • Watcher

   

  Was akelig spannend..menig mens die al weg gegaan was dacht 3 punter voor acv en kwam thuis en zag 3-3. Weer gebufferd en geknokt.Jelle is zich weer aan het bewijzen. Volgende week er weer op klappen en nu wel 90 minuten concentratie. Niet zoals met oranje nassau. Goed gespeeld. .acv met dikke kater

  reageer
 • Urker Jan

   

  Topprestatie jongens. 2 - 0 en 3 - 1 achter deerde niet. Passie, strijd en nor vuren en zie het magnifieke resultaat. Dit team kan gewoon niet verliezen ook al misten we vanmiddag zelfs 3 sterkhouders tegen een heel goede tegenstander. Wat een ontknoping. Wees er van verzekerd dat de meegereisde supporters met een super gevoel naar huis zijn gereden, althans wij wel.

  reageer
 • Urker

   

  Fantastisch gedaan met een man minder! De komende drie wedstrijden zijn tegen 3 mindere ploegen, dus daar moeten punten tegen gehaald kunnen worden. Nu zorgen dat er niet nog meer blessures komen, want anders houd je geen elftal over.

  reageer
 • Frenky

   

  Dit kan echt niet. Hier moet onderzoek naar komen. Volgens mij kan dit spel alleen zo gespeeld worden als er sprake is van matchfixing.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert