WV Almere Centraal landskampioen zeilen

ALMERE • Za 1 oktober 2016 | 18:01 • Zaterdag 1 oktober 2016 | 18:01
Op het Weerwater in Almere zijn de zeilers van WSV Almere Centraal zaterdagmiddag landskampioen geworden. Met nog één dag te gaan in de laatste ronde van de eredivisie is het team niet meer te achterhalen. Door het landskampioenschap mag WSV Almere Centraal instromen bij de prestigieuze Champions League Sailing.

Het Eredivisie-seizoen bestaat elk jaar uit vijf rondes met drie zeildagen. Vorig seizoen was het nog SZ & WV Uitdam dat de beste was, maar dit seizoen trok WSV Almere Centraal dus aan het langste eind. John den Engelsman, stuurman van het team, weet wel waarom juist Almere het is geworden. "In alle weertypes presteren we constant in een heel goed team met vier dames en vier heren. We kunnen goed wisselen en iedereen is op zijn taak voorbereid."

Zondag staat de laatste dag op het programma van de Eredivisie. Dan gaat KWS Sneek proberen de tweede plek te bemachtigen in het eindklassement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel