WV Noord-Holland wint NCK in Dronten

DRONTEN
Wielervereniging Noord-Holland heeft het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten op zijn naam geschreven. De ploeg met wielerprofs Wim Stroetinga en Dion Beukeboom in de gelederen klokte een tijd van 1:00:18 over een afstand van 52 kilometer. De nummer twee, De Jonge Renner, was zeventien seconden langzamer.

FTC Marknesse
De enige Flevolandse deelnemer was FTC Marknesse. Het zestal Johan Tijssen, Marco Bos, Gilbert van Campen, Lammert Haverkamp, Wilco Timmerman en Marthijs Wegdam was goed voor een vijftiende plaats. Onderweg moesten Bos en van Campen lossen, maar uiteindelijk finishte Marknesse in een tijd van 1:03:20.

Ploegleider Bertil van Dorp was na afloop erg in zijn nopjes. "We reden echt top. Vooraf hoopte ik op top-20. Dit is echt schitterend."

NCK volgend jaar weer in Dronten
Het NCK werd voor het tweede opeenvolgende jaar in Dronten gehouden. Het NK werd 32 keer in de Flevolandse stad georganiseerd. Het evenement verdween in 2003 van de agenda in Dronten, maar sinds vorig jaar werd het evenement weer georganiseerd in die stad. Organisator Pieter-Paul de Weerd hoopt dat Dronten de komende jaren opnieuw organisator is van de clubkampioenschappen."Dat is wel de bedoeling. We hebben nog een contract voor drie jaar. We hebben een goede samenwerking en we hopen die nog lang voort te zetten." 

reacties (16)

 • Joke Sta

   

  Mijn zoon van 2 bijna plat gereden in het winkelcentrum. Niet normaal dit . Jammer dat zo iets zo slecht georganiseerd word .

  reageer
 • ViKing79

   

  Mopperen kunnen we als beste. Bewoners van Dronten, gedoogwijk Ketelhaven en Colijnweg... Alle bewoners aan het parcours hebben een brief gehad. Ja, er had een betere kaart in Flevo Post kunnen staan. Ja, wielrenners denken soms dat ze boven de wet staan. Maar toch een top georganiseerd evenement met munimale overlast! ( het zijn altijd alleen zeikerds die recesies plaatsen). Ik heb als vrijwilliger meegewerkt en ben er trots op om te helpen dat er wat gebeurt in het dorp!

  reageer
 • motard

   

  Onwijze zeurpieten, 3 meerpaaldagen hoor je niemand over, kerstloop evenzo.1 dag wielrennen foute boel, kom nou. Dit is het evenement om Dronten op de kaart te zetten.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Meerpaaldagen geniet elke inwoner van en is de overlast, als die er al is, beperkt tot het centrum. Nu door deze fietsers waren heel veel gestremd en afgesloten waardoor iedereen enorm moest omrijden en er veel files ontstonden waar de wachttijd echt veel te lang was. Dit kan gewoon niet. Je kunt niet een heel dorp hiervoor lam leggen. Ik ben blij dat ik niet in Nijmegen woon met die vierdaagse!

 • Thunder66

   

  Leuk om dit soort sportevenementen te organiseren, echter wordt de gehele verkeerssituatie ontregeld en dat is meer dan erfelijk. Persoonlijk was ik mede door de verkeerde omleiding te volgen 1 uur bezig geweest Dronten uit te komen en eindelijk bij Biddinghuizen uit te kunnen komen. Alles van wegen een grapjas die dit organiseert en een super fout gecalculeerde route plant.....beetje jammer

  reageer
 • tineke

   

  Volgend jaar graag een ander parcours....niet meer in de buurt en over de Vossemeerdijk, Ketelmeerdijk en Colijnweg ed....zodat wij vanaf woonkern Ketelhaven op normale wijze van de gewone weg gebruik kunnen maken en niet tijdens oogsttijd over een smerige smalle Ketelweg moeten om vervolgens in een elle lange file terecht te komen ....dat zorgt voor veel ergernis en dan is het gauw gedaan met het begrip voor een sportevenement....

  reageer
 • anoniem

   

  heb even respect voor die sporters en zeur niet dat je 1 dag in het jaar iets langer doet over je route.

 • Ron

   

  Inderdaad!

 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  De renners zijn brutaler dan jaren terug. Tijdens opwarmen vliegen ze overal tussendoor. Het is een leuk evenement voor Dronten wat een beetje bij Dronten hoort. Het moet wel beter ingepast worden. Het centrum is hier niet geschikt voor. Misschien vanaf een industrieterrein en finish aan de west.

  reageer
 • Gert

   

  Fantastische dag! Genoten van de passie en inzet van de sporters. Zowel in het dorp als op Ketelijk gekeken. Prachtig! Wellicht voor de volgende keer plaatsen aanwijzen voor de fietscampers ed. Bojvoorbeeld het grote terrein bij de haven, het terrein tegenover Leenbakker bij het Perron. Maar los hiervan, een topdag!! Gaaf dat dit in Dronten gebeurt.

  reageer
 • Marco

   

  Dit gaf zeker overlast in t centrum. Parkeren was haast onmogelijk gezien alle tenten en testauto's. Fietsers overal. Dit is zeker niet de 1e keer en waarschijnlijk ook niet de láátste. Gemeente kijk ook eens naar een andere lokaties dan alleen het centrum.

  reageer
 • trapper

   

  Stelletje zeikgeiten altijd. Geniet van deze top georganiseerde evenement in het dorp. Wordt er buets georganiseerd is het ook niet goed. Is er een topsport evenement is het ook weer niet goed. Ik waarschuw jullie alvast. In december is er weer de Kerstloop.

  reageer
 • Ja ja

   

  Zit zeker zelf in de organisatie of was je zo'n aso in een busje of op de fiets

 • Harry

   

  Precies ga lekker in het bos fietsen ofz.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Netjes van die wielrenners. Ik ben al moe van het loopje tussen mijn pc en magnetron.

  reageer
 • Aat de J

   

  Aso volkje die wielrenners over de stoep tussen de auto's Door Door het centrum . denk dat de organisatie hier eens war aan moet doen en dan ook nog dat Aso parkeer gedrag.

  reageer
 • drontense

   

  Helemaal niet mee eens. De automobilisten denken dat ze alleen op de wereld zijn. Voorbeelden zijn de schouwstraat en de Lijzijde. Er stonden borden gestremd voor het verkeer. Toch reden automobilisten de weg in. Moesten dus keren. Er gingen woorden over straat die niet door de beugel kunnen.

 • Drontenaar

   

  Helemaal mee eens! Met mn gezin door het centrum was het oppassen geblazen. Overal hard fietsen in en rond het centrum, wielrenners van alle kanten. Dit evenement kan echt niet in Dronten. Te veel overlast voor de omgeving.

 • Ron

   

  Vanuit Kampen stond een file tot aan de Mc Donalds om 13 uur. Op de rotonde bij Roggebot werden mondjesmaat auto's doorgelaten omdat de wielrenners over de rotonde heen moesten. Dat duurde uren. Dat kan echt niet hoor Dronten. Parcours moet echt anders.

  reageer
 • Ikke

   

  Klopt! En als je niet stond te wachten voor de fietsers, stond de brug wel open! Ik vind even wachten niet erg, maar om een uur langer onderweg te zijn en dat er zoveel verkeer stil stond, niet prettig! En nee, ander dag rijden was geen optie, laat werk niet toe.....

 • Ff reageren

   

  Zeur niet man. Ik woon zelf in het centrum van Dronten en kon prima met m'n auto rijden. Tof dat dit soort evenementen in Dronten worden georganiseerd.

  reageer
 • Leander

   

  Voor evenementen heb je ruimte nodig, het is mooi dat deze ruimte nog geboden kan worden. Ook te hopen dat dit in de toekomst nog lang zal blijven, voor welk evenement dan ook. De meerpaaldagen zetten we toch ook niet ineens in een weiland buiten Dronten omdat het overlast veroorzaakt en centrum is afgesloten. Wees trots dat Dronten zoiets kan herbergen Verder is er goed gecommuniceerd en de aanvragen voor vergunningen al vroeg aanwezig. Wat overigens God er mee te maken heeft?

  reageer
 • Drontenaar

   

  Er was helemaal niet gecommuniceerd naar de bewoners vd Colijnweg. We kwamen erachter door de bebording waarop stond dat het afgesloten werd!

 • Ja ja

   

  Met de meerpaal dagen in niet het hele dorp afgesloten en staan de parkeerplaatsen niet vol gepakeerd met aso busjes met tentjes

 • Henk Jan

   

  Hoop dat het contract na die 3 jaar niet verlengd wordt. Godse vervelend man die gasten die race fiets. Halve dorp de hele dag afgesloten. Ga lekker ergens anders fietsen!

  reageer
 • anoniem

   

  Ja stel je voor 1x per jaar een dagje dat er iets gaande is in het dorp.... verschrikkelijk hoor.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert