Sv Urk wint duel tegen ASV Dronten met 4-0

DRONTEN
Sv Urk heeft het streekduel in en tegen ASV Dronten gewonnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-4. In de eerste helft scoorden Gerrit Tol en Hessel Snoek. Na rust maakten Teun Hakvoort het derde en Jelle de Boer het vierde doelpunt voor de Urkers.

De hoofdklassewedstrijd leeft bij de vrijwilligers en de supporters. Vrijwilligers van ASV Dronten waren voorafgaand aan de wedstrijd druk bezig om alles klaar te maken voor het duel.

Bekijk hier de video's van de doelpunten en zie hoe supporters ervoor zorgen dat alle randvoorwaarden perfect geregeld zijn. 

reacties (30)

 • Watcher

   

  Azsv is zeer lastig en goede ploeg. En geven practisch niets weg ook gezien het steeds minder goals tegen. Ga uit van een gelijk spel, of urk zal weer vroeg moeten scoren. Urk bewijst nu ook tegen de betere ploegen 2 of 3 x te scoren. Maar vind azsv beter als oranje nassau.Dus zal zaterdag schep er boven op moeten doen. En 100% kansen benutten en niet telkens recht op de keep af schieten,maar stift een x langs of over de keep heen.3 punter zou mooi zijn. Maar in het verleden ging azsv erop het eind van de wedstrijd wel eens met de punten vandoor

  reageer
 • Urker Jan

   

  Hoe is het met de droom van trainer Lucas Hoekman? Voor de wedstrijd tegen SDV Barneveld 3 weken geleden sprak hij daarover op SVUrk tv. Ondanks dat er verschillende keren naar gevraagd werd gaf Lucas geen krimp. Nu die droom is uitgekomen, namelijk 9 punten uit de laatste drie wedstrijden (doelsaldo 9 - 0 !!) kun je daarmee echt voor de dag komen. Van harte jongens en ga zo door komende zaterdag in Aalten, altijd lastig maar we barsten van het vertrouwen. Of niet dan?

  reageer
 • Klaas de Vries

   

  @svurk1fan Tuurlijk brengen bennie en lucas iets extra''s mmaar keuzes moeten gemaakt worden op basis van vorm! Voor lucas z'n blessure waren het lucas Nagel Jan v slooten en marinus snoek die het middenveld in handen hadden! Nu is daar een andere creativeling in de persoon van riekelt nentjes voor in de plaats gekomen, die het na een periode van wennen uitstekend oppakt! Gerrit Tol doet het uitstekend op de linkerkant dus voor de trainer wordt het er allemaal niet makkelijker op! Wat mij betreft zijn klaas kramer en Dunnink het beste koppel achterin maar zo heeft iedereen zijn eigen mening ! Maar mijn mening is dat M snoek , Brands, kramer de mannen in vorm zijn!

  reageer
 • Sv urk fan

   

  Met lucas en bennie krijg je meer power erbij. Maar je kunt de spelers die in vorm zijn er niet zomaar daarvoor er uit zetten. Klaas en bennie was vorig jaar de eerste seizoenshelft een koppel waar niemand voor bij kwam. Met marinus en lukas samen op een middenveld heb je een koppel waar vele teams bewondering voor zullen hebben. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden en waarschijnlijk ook mensen sneuvelen maar die moeten wel gemaakt worden op basis van vorm ipv andere keuzes

  reageer
 • drontense

   

  Gefeliciteerd spelers van urk. Zeer verdient. Asvdronten is er nog niet en misschien beter om het volgende seizoen een stapje terug te doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Norr vuren

   

  Zolang er niet verloren word verander je ook niet het elftal.Jelle pakt elke wedstrijd zn goal,en teun ook.Achterin ook geen paniek. Laat ze eerst maar goed genezen,en de spelers kunnen nu zelf aangeven,doe mij maar weekje vrij(ben niet 100% fit)dan kom je ook het verst.Maarja dat zoeken ze zelf maar uit.

  reageer
 • Urk 1 toeschouwer

   

  Ik snap dat mensen hun voorkeur hebben voor bepaalde spelers. Wie objectief is en verstand heeft van voetbal weet dat wanneer Lucas en Bennie weer wedstrijdfit zijn gewoon in de basis horen. Met hen erbij krijgt Urk nog extra power. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat dus in de breedte zit het prima. Het is aan de technische staf om deze puzzel op te lossen.

  reageer
 • Watcher

   

  Das top voor de hockey 1200 x 7 eurie. Gelukkig is het bij urk stukken goedkoper de entrage. Zaterdag een lastige ploeg die in de laatste 6 wedstrijden slechts 3 goals tegen kreeg.Moeilijk te voorspellen

  reageer
 • polderboys

   

  Opzich waren er redelijk veel supporters. Natuurlijk zijn er bij Urk-Flevoboys wel meer, maar dat is natuurlijk ook de echte polderderby. Ik weet niet of je erbij was, maar met name veel Urk supporters stonden aan de kant van de Camera dus die zie je niet op de beelden.

  reageer
 • Roderick

   

  Pff, bij de hockeyclub staan nog meer supporters...

  reageer
 • George

   

  En die Clouseau ? Die is sneu zeg ! Ga je met je eigen club bemoeien. Dat is Dronten nl niet !

  reageer
 • Klaas de Vries

   

  Wanneer je spelers als klaas kramer of marinus snoek uit de basis haalt ben je niet goed bij je hoofd! Klaas kramer is een rots in de branding achterin en Marinus Snoek is een van de smaakmakers dit seizoen bij Urk 1! In mijn ogen één van de redenen waarom dit Urk zo goed draait! Maar gezonde concurrentie is niks mis mee! Gister met name 1e helft een heel sterk Urk gezien die de zwaktes van Dronten bleven bloot leggen! Nu volgt een reeks van 5 a 6 wedstrijden met tegenstanders van formaat! Dus ik ben benieuwd! Zet hem op mannen!

  reageer
 • Clouseau

   

  Klopt het toch dat ieder mens een dubbelganger heeft. De echte Clouseau is na hardgrondig onderzoek toch echt een andere mening toegedaan. Misschien later nog een haarfijne analyse van dit het blauw groen witte drama uit de polder....

  reageer
 • Tja

   

  Tegen beide ploegen is het punten pakken. Ik gun asvd de punten tegen fb. Die ploeg blies afgelopen zo hoog van die lekke poldertoren dat het nu vermakelijk wordt.

  reageer
 • Kees

   

  Stand Hoofdklasse B na 10 wedstrijden: 1. ACV 2. DOVO 3. URK Wie had dit gedacht? Ongekend met hetzelfde team dat vorig seizoen zich pas op de laatste wedstrijddag veilig speelde. En dan te bedenken dat straks Bennie Dunnink, Lucas Nagel, Dick Hakvoort en Harmen de Boer ook nog beschikbaar komen. Ik geef het trainer Hoekman te doen wie hij daarvoor uit dit huidige team moet halen? Klaas Kramer?; NEE. Marinus Snoek?; NEE. Jelle de Boer?; NEE. Lucas en Klaas Hessel; veel succes met deze puzzel. Enige minpuntje vanmiddag; weer een gele kaart voor Gert Jan; overtreding op de middenlijn. niet doen.

  reageer
 • George

   

  Zo is het maar net Clouseau; eindelijk eens een reeel en positief bericht van jou !

  reageer
 • Clouseau

   

  Jammer maar dit Urk was een maatje te groot helaas. Toch zie ik nog steeds aanknopingspunten met dit team! Het kwartje gaat een keer goed vallen, als we er met z'n allen maar in blijven geloven in Dronten. De PD plekken zijn nog steeds in zicht en bij een overwinning in Emmeloord ziet de wereld er ineens weer heel anders uit! Positief blijven dus en vlammen volgende week!

  reageer
 • Piet

   

  Welke 20 minuten weg gespeeld. Ze waren heer en meester vorige week. Dat is ook het nivo van deze selectie misschien met geluk eerste klasse. En dat ze niks te zoeken hebben in de hoofdklasse was al vanaf minuut 1 tijdens de eerste wedstrijd van de competitie bekend. Dat is ook geen schande alleen wees reëel en zeg niet elke week het zelfde.

  reageer
 • Hans

   

  Je bedoelt dat ASVD de ploeg is waar iedereen punten tegen kan pakken.

  reageer
 • George

   

  Urk was 2 maten te groot voor dit Dronten, eerlijk is eerlijk. Mooie ploeg dit Urk. Gaan hoog eindigen dit seizoen en dat is ze gegund !

  reageer
 • K34

   

  Nog 20 punten erbij en dan staan we veilig. Komen toch wel uit op 7 of 8 ste plek. Maar mooi dat er voor de winterstop een buffertje opgebouwd kan worden

  reageer
 • Tiemen

   

  Dat moet wel lukken.het is momenteel de ploeg waar je punten tegen kan pakken

  reageer
 • Urker Jan

   

  Kop op Dronten, volgende week in Emmeloord pakken jullie de eerste 3-punter. Hoewel het verschil groot was vanmiddag maar bij jullie zit meer voetbal in dan bij Flevo boys.

  reageer
 • Harde kern

   

  Als je vorige week al 30 min door n 2e klaaser zoek gespeeld word heb je niks te zoeken in de hoofdklasse

  reageer
 • Eise

   

  @fan mooie goal en mooie loop actie, maar was wel buitenspel. Ik stond precies op een lijn en de 965628grens stond zoals zo vaak in de 1e helft 10-15 meter te dicht op de middenlijn.

  reageer
 • Mooi

   

  Mooie derde plek. En wat een mooie doelpunten. En mooi weer de nul gehouden

  reageer
 • Polderboys

   

  Alweer puntenverlies helaas voor Dronten. In met name het begin van de 1e helft liepen we weer achter de feiten aan. Toch heeft Dronten nog het een en ander laten zien in de 2e helft. Jammer genoeg niet genoeg voor een doelpunt aan Dronter zijde. Volgende week dan maar eens kijken of we het tegen de Flevo Boys wél kunnen flikken.

  reageer
 • Fan

   

  Ik bedoelde de 1e goal.

  reageer
 • Fan

   

  Kijk eens naar de loopactie van Riekelt Nentjes bij de 4e goal, heerlijk!

  reageer
 • Eise

   

  Dik verdiend, Dronten geen moment in de wedstrijd laten komen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert