Spelers ASV Dronten sturen trainer Wim Kroes weg

DRONTEN
Voetbaltrainer Wim Kroes van ASV Dronten is ontslagen. Dat is woensdag tijdens de algemene ledenvergadering bekendgemaakt. De spelers hadden geen vertrouwen meer in Kroes, waardoor het bestuur geen andere keuze had dan hem te ontslaan. Ook werd bekend dat de technische commissie is opgestapt bij de club die vorig seizoen promoveerde naar de hoofdklasse. 

De ploeg pakte nog maar 1 punt uit 10 wedstrijden en staat hierdoor stijf onderaan. Wie Kroes gaat opvolgen is nog niet bekend. 

Kroes zegt dat ze in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Toch had hij niet verwacht dat hij al zo snel weer weg moet. Hij wil verder geen inhoudelijke reactie geven. Kroes volgde deze zomer Raymon Schuurman op.  

reacties (19)

 • pieter

   

  Staaltje ONS kent ONS mentaliteit, !!! zo iets zie je ook vaak in de gemeentepolitiek, viel me op als toeschouwer langs het veld en in het politiek-cafe in de meerpaal.

  reageer
 • John v d w

   

  Breemhaar bepaald. ......

  reageer
 • piet

   

  met geld bepaal je niet alles . het is toch een amateurclub??? de spelersgroep bestaat toch niet uit alleen kinderen van breemhaar [ heeft 2 zonen in de groep ]

 • Ger

   

  Amateurclub toch?? Trainer ontslaan!!! Ga gewoon lekker voetballen.

  reageer
 • Clouseau

   

  Jammer dat het zo loopt, maar dat deze trainer als eerste " het loodje zou gaan leggen" was al weken geleden duidelijk. Dat het de trainer is en niet de spelersgroep is nou eenmaal een feit in het voetbal. Maar kijk de laatste intervieuws van de gewezen trainer er op na; hij had ook niet veel zinnigs te melden. Dat dit bij asv Dronten gebeurd mag natuurlijk geen verrassing heten. Kijk maar eens terug naar het ontslag van de nu succesvolle trainer van sv Urk. Hoeven ze zich in Dronten in ieder geval niet meer druk te maken over wat ze met de financiele meevaller van Ziyech moeten doen.....dat geld zal nu wel als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

  reageer
 • >

   

  jullie hebben het over de spelers overal over, maar vooral de voorzitter heeft gefaald in dit verhaal, tc stapt op dat zegt toch al genoeg, en denk dat de voorzitter hier helemaal fout zit, op advies van spelers kun je geen trainer laten vertrekken of hij is blind dat kan ook want als voorzitter hoor je dan eerder in te grijpen als je ziet dat het niet goed gaat,,, trouwens het is een eigenwijs mannetje die voorzitter van asv dronten 1 keer meegemaakt verschrikkelijk,,

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kwade geest

   

  De geest in de fles is eruit; alles is uitgebroed door Breemhaar en Co. De spelers bepane, met R. Breemhaar voorop.

  reageer
 • Jammer,,

   

  Waar2 vechten hebben er 2 schuld.. Volgens mij ontbreekt het aan kwaliteit bij Asvd en ik moet nog zien wie er nu de kar gaat trekken. Maar feit blijft dat het jammer is zoals het nu gelopen is,er zijn alleen maar verliesers.

  reageer
 • Harde kern

   

  Misschien de echte clubmensen weer betrekken die verdwenenzijn met n groen wit hart en n gevulde portemonnee en zijn verdwenen vanwege t wanbeleid

  reageer
 • Snllfrd

   

  Je (jullie) slaat (slaan) de spijker op zijn kop!!!

 • Naar je zelf kijken

   

  Volgens mij is het de spelers een beetje naar het hoofd gestegen. Het mogen toch duidelijk zijn dat deze selectie nog niet eens goed genoeg is voor het linker rijtje in de Eerste klasse D. Met vee geluk gepromoveerd vanuit de veel mindere eerste klasse E. De ploegen die promoveren(kampioen worden) uit de eerste Klasse E. Degraderen vrijwel altijd binnen 1/2 seizoenen weer. De spelers moeten zelf presteren.

  reageer
 • kees

   

  Ja dit is wel jammer..dus ze kunnen zaterdag vrijuit voetballen,ben zeer benieuwd begint ook pas om 18.00.dus in het donker een geluk voor dronten dat rosink nachtblind is. Wat ook jammer is,dat er hier strax geen sport meer op is op tv flevoland. Wat een zooitje

  reageer
 • Brinkman

   

  Geef de trainer maar de schuld denk dat het meer met arrogantie van de spelers .

  reageer
 • st

   

  Vrijwel nooit kijken de spelers naar zichzelf, maar altijd naar de trainer. Veel ASVD spelers hebben niet die kwaliteit die voor deze klasse wordt verlangt, en dus staat degradatie vrijwel vast.. En een trainer heeft daar vrijwel geen invloed op.

  reageer
 • piet

   

  spelers een spiegel voorhouden is prima kijken ze toch nooit in weten het altijd beter. trainer krijgt altijd de schuld [ zie inter met de boer ] de mensen die verantwoordelijk zijn voor samenstelling selectie zouden en hebben zich dit ook aangetrokken daar gaan zijn ook weg nu het schip zinkt.

 • Ricardo

   

  De spelers hebben met WOORDEN gesproken en het zal mij benieuwen of ze zaterdag de DADEN op het veld laten zien. Succes in ieder geval.

  reageer
 • piet

   

  dat zal niet makkelijk zijn want kwaliteit ontbreekt makkelijk dingen gezegd dan daden uitvoeren

 • urker

   

  Onervarenheid van spelers, tenslotte zullen zij ook moeten presteren.

  reageer
 • Jan

   

  Als je wint ... Heb je vrienden, rijen dik , echte vrienden.

  reageer
 • Bergerac

   

  Zou het ook gebrek aan kwaliteit kunnen zijn?

  reageer
 • Tja

   

  "op voorspraak van spelersgroep" aldus de ASVD website. Heb daar altijd moeite mee. Volgens mij is Kroes met een behoorlijk onmogelijke opdracht opgezadeld en heeft ie onvoldoende steun (lees betere spelers/financiële mogelijkheden) gekregen. Het zou een wonder zijn als men met dit team degradatie zou ontlopen, wellicht schokeffect op het juiste moment (Flevo Boys zaterdag) Ik blijf het met belangstelling volgen.

  reageer
 • piet

   

  het kwam waarschijnlijk het bestuur ook goed uit anders geef je de spelers toch niet hun zin. [die zouden ook beter na hun zelf mogen kijken ] want het bestuur samen met de TC heeft toch de trainer aangesteld en daarbij gezorgd voor de zwakke selectie.

 • Wiebe filippus

   

  Laten we hopen op een schok effect, jullie mogen zeker van flevoboys winnen. Die hebben afgelopen seizoenen te hoog van die lekke poldertoren geblazen.

 • Ron

   

  1 punt uit 10 wedstrijden. Daar is nou eenmaal de trainer verantwoordelijk voor. Maar er deugt natuurlijk nog veel meer niet. Het leeft ook niet in Dronten. Altijd gezeur. Penningmeester met problemen in het verleden. De invloed van enkele prominenten. Nee gaat niet goed daar. Al jaren niet.

  reageer
 • Dus....

   

  Ruim baan voor alle betweters, die hier altijd zo goed weten wat de ander fout doet, om er in te stappen en te laten zien hoe het wel moet!!

  reageer
 • voetballiefhebber

   

  De doelstelling dit seizoen is handhaving in de hoofdklasse, een onmogelijke opdracht gezien de kwaliteit van de spelersgroep. Het trainersduo heeft niet bepaald een indrukwekkend CV en het bestuur en TC houden star van aan hun beleid van alleen eigen spelers. Kennelijk heeft men daar geen idee, wat het niveau van een hoofdklasse inhoudt. Dan heb je alle ingrediënten voor een mislukking. Besturen is vooruitzien. Dan had je vorig seizoen in de nakompetitie de trainer de opdracht moeten geven om NIET voor de winst te gaan of je had basisspelers waarvan je al lang wist dat ze zouden vertrekken, tijdig moeten vervangen door hoofdklasse waardige spelers. Nu is het een verlies-verlies situatie! Dat heeft niets met betweters te maken, maar met gezond verstand.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert