Tiental Urk onderuit tegen Sparta Nijkerk

URK
SV Urk heeft op eigen veld verloren van Sparta Nijkerk. In een matige wedstrijd raakten de Urkers paal en lat, terwijl de bezoekers uit Nijkerk na rust wel scoorden (0-1). 

In de eerste helft gebeurde er maar weinig. Urk zette vroeg druk op de defensie van Sparta Nijkerk en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op. Echt profiteren kon de ploeg van trainer Lucas Hoekman echter niet. Ook de bezoekers uit Nijkerk creëerden weinig kansen.

Na rust had Urk via Gerrit Tol een enorme mogelijkheid, maar hij schoot de bal op de paal. Halverwege de tweede helft was het Nijkerk dat via Mark Groenewoudt op voorsprong kwam. Hij schoot de bal oog in oog met doelman Cornelis Koffeman in de verre hoek. Urk moest in de slotfase met tien man verder, nadat Klaas Kramer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Vlak daarna kreeg de thuisploeg via Riekelt Nentjes de grootste kans op de gelijkmaker, zijn kopbal belandde op de lat. 

Door de nederlaag zakt Urk op de ranglijst in de hoofdklasse B. De Urkers staan nu op plaats acht met negentien punten, evenveel als Sparta Nijkerk. 

reacties (24)

 • Keesie

   

  Weet je het ligt heel gevoelig voor hem, dat zn eigen club onderaan staat. De penalty was om over te spreken toen.Maar net wat koert /Marco zegt ,bij elke club heeft iemand wel wat aan te merken op de grens of scheids. De laatste 10 waren ongeslagen en dan werd er ook weleens geopperd.Nu 2 verloren omdat we zaterdag lange bal speelden maar dit dom was om dat ze een tunis kramer achterin hadden,en jelle geen doorkopper is en moe was van het jagen. .en naar wie moet hij doorkoppen als de pip er niet is.Nee was zonde van de drie punten.Zaterdag erop of eronder tegen eemdijk want daarna dovo en Apeldoorn. Die laatste moet te doen zijn won fb ook van. Maar afijn net wat ik zeg a1 vol met Toptalent

  reageer
 • Marco

   

  Koert, je erkent dat je eerdere bewering dus niet op feiten gestoeld is maar laten we nu eerlijk zijn; praten over scheidstrechterbeslissingen is toch van elke tijd en elke club.

  reageer
 • Koert

   

  Oké Marco, nu wordt er toevallig niet over gepraat door de leiding. Maar jij en ik weten wel beter. Denk eens aan de penalty van Genemuiden o.a.

  reageer
 • Marco

   

  Koert, ik heb de trainer en aanvoerder terug geluisterd maar niemand maakt een woord vuil aan de scheidsrechter. En bij de reacties onder het artikel wordt er een opmerking gemaakt waarbij gezegd wordt: zonder daar de nederlaag aan toe te schijven. Dus waar heb je het over?

  reageer
 • Kees

   

  Nee Joop, je hebt het mis. Urk A1 is afgelopen seizoen kampioen geworden en staat nu weer bovenaan. In de 3e divisie. En voor jouw informatie: Flevo boys A1 staat stijf onderaan in de 4e divisie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koert

   

  Is het niet opvallend. Als Urk verliest is de scheidsrechter altijd de boosdoener. Dan is het drama en hebben ze stront in hun ogen. Maar je hoort niemand als Urk in het zadel wordt geholpen door de scheidsrechters. Dan zijn het opeens toppers.

  reageer
 • Joop

   

  Hallo Keesie, Is dat A1 waar jij nu zo over praat met dat talent, vorig seizoen niet troosteloos gedegradeerd ! laten ze zich eerst maar eens bewijzen. Competitie is nog erg lang.

  reageer
 • Jopie

   

  Was dat Urk A1 vorig seizoen niet troosteloos gedegradeerd. Er wordt nu wel zo hoog van de toren geblazen maar laten ze het eerst maar eens waarmaken. Je kunt ze zoals nu ook omhoog schrijven. Het is nu nog hosanna, maar de competitie is nog lang.

  reageer
 • keesie

   

  En er zit een partij talenten aan te komen.. Paar jaar terug haalde de oude toptrainer rolf de boer spelers als nagel en dunnink en de snoekies en nog een paar uit het a1,hij hadd het voor het uitkiezen. A1 speelde dat moment 2 divisie en als je dan alle spelers van 17 of 18 gelijk in het eerste doet,toen zakte het niveau van a1 wel in. Vorig jaar kampioen en nu koploper,en gisteren de koploper met 6-0 verslagen en als het zo doorgaat zit er een kans weer op 2de divisie in.Het zal volgend jaar voor lucas hoekman een snoepwinkel zijn om daar te mogen shoppen met zoveel budget,voordat dorp a er gaat shoppen.

  reageer
 • Sv urk 1 supporter

   

  Wil hier wel even op reageren Er waren wel een paar aparte beslissingen van de scheidsrechter maar ja als hij in schwalbe trapt en gillen ja kunnen er niets aan doen. Urk was gisteren in de tweede helft gewoon moegestreden moeten het al de hele eerste helft van het seizoen met een zeer kleine selectie doen van 12 personen Door vele blessures. Maar ja bij ons gaan ze dan geen noodgreep doen Door dan maar een speler te kopen nee gewoon even winkelen in het twrede en a1 en als je dat als club kunt mag je daar trots op zijn. We weten dat we het ook wel moeilijker gaan krijgen maar We zien wel en als onze blessurebank weer voetballen kunnen dan zouden er leuke dingen kunnen gebeuren en nee dan heb ik het niet over derde divisie of zoiets

  reageer
 • Bord voor de kop

   

  Haha ja zoals ze altijd bij Flevo Boys doen, de trainer, de scheids, de voorzitter, de tc, maar nooit de spelers...typisch, zeer typisch! Bord voor je kop ter grote van de noordoospolder Harty

  reageer
 • Humor in dorp A

   

  hahaha ja die is goed... nog een paar potjes hahahahahahahaha haaaaaahahahaha

  reageer
 • Klaas

   

  Moet natuurlijk wel eerst Flevo Boys wat puntjes gaan halen.

  reageer
 • Koos34

   

  Mooi dat Urk ook weer heeft verloren. Tenminste geen ipmerkingen nu over koopploeg, dorp A, aardappelboeren enz. Verlies nog maar een pasr potjes en we staan weer gelijk

  reageer
 • Jaap

   

  Urk zoals vanouds weer onterecht verloren. Waren veel en veel beter dan tegenstander, en scheidsrechter had zijn dag niet.

  reageer
 • Tja

   

  Vorig jaar riep je nog dat Urk in de eerste klasse thuis hoorde. Nu zijn ze al midden moter in de hoofdklasse. Flinke progressie dus. Verder vinden wij deze stand prima.

  reageer
 • Fb er

   

  Dacht zal een x bij urk kijken. Een inzet die bij ons goed van pas zou komen. Urk mocht graag duwen tijdens het koppen en werd in begin veel toegelaten. 1 kaart was hooguit vrije trap waard tweede doorgebroken speler. Vond urk tot 65 min betere van het spel hebben daarna begon sparta te kaatsen en kregen ze meer ruimte bij het Moe gestreden urk. Viel me tegen dat er niemand warm liep al is het voor de show bij urk. Want de versnelling ging echt stuk lager tweede helft en het kwam ook net niet aan. Gelijk was terecht geweest op basis van 1 en 2de helft. Maar net wat de rest zegt kon 2 kanten op.Urk goede middenmoter als ze strax compleet zijn.

  reageer
 • Zo is het

   

  SV Urk heeft op eigen veld gewonnen van Sparta Nijkerk. In een boeiende wedstrijd raakten de Urkers paal en lat, terwijl de bezoekers uit Nijkerk niets lieten zien. In de eerste helft gebeurde er enorm veel. De scheidsrechter liet mooie sprintjes zien en de grensrechters vlagden als ware cheerleaders. Op de tribune werden er gezellige sinterklaasliedjes gezongen. Op het veld zette Urk vroeg druk op de defensie van Sparta Nijkerk en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op. Hiervan profiteerde de ploeg van trainer Lucas Hoekman. de bezoekers uit Nijkerk creëerden totaal geen kansen. Na rust had Urk via Gerrit Tol een enorme mogelijkheid, en prikte de 1-0 binnen. Halverwege de tweede helft was het weer Urk dat via William de Boer op voorsprong kwam. Hij schoot de bal oog in oog met doelman Cornelis Prul in de verre hoek. Urk moest in de slotfase met tien man verder, nadat Klaas Kramer er tabak van had en om een pilsje ging in de kantine. Vlak daarna kreeg de thuisploeg via Riekelt Nentjes de grootste kans op 2-0 zijn kopbal belandde in de grote pan snert die vanuit de kantine net naar de business lounge werd gebracht. Door de overwinning versterkt Urk zijn positie op de ranglijst in de hoofdklasse B. De Urkers staan nu op plaats 2. Lucas Hoekman droomt nog steeds van de 3e divisie en Periodetitels!

  reageer
 • Realist

   

  Zoals ik al zei: terug op aarde hopen op middenmoot Urk is ook n zeer matige ploeg ondanks dat t bijzonder blijft zonder premies op dit niveau te voetballen

  reageer
 • De kaat

   

  Je ziet dat als een paar man bij urk zijn dag niet heeft je tegen zo'n koopclub verliest. Ze smeren je n paar kaarten aan komen twee keer voor de pot en scoren daarvan ook 1 keer. We zijn in elk geval gelijkwaardig aan deze ploeg Jammer nu even bijtanken en dan volgende keer weer allemaal fit ! ! Goede zondag

  reageer
 • Harty

   

  Urk verliest en ja hoor ze waren weer overall beter, de scheidsrechter was weer dramatisch pffffffff, neem gewoon je verlies en geef toe dat jullie zeer gelukkig mogen zijn als jullie onderaan de middenmoot eindigen dit seizoen, meer zit er niet in deze ploeg. Trouwens langs de lijn gestaan en de 2 gele kaarten waten meer dan terecht, maar ja als je met urker ogen kijkt kom je altijd tot andere dan eerlijke conclusies

  reageer
 • Jaap

   

  Tot 60 minuut kwam sparta er niet aan te pas..Daarna vermoeid en had er nieuwe Power in gemoeten om een punt te behalen. Kon 2 kanten op vanmiddag. Maar fb is gelukkig niet in gelopen.nog 5 of 6 punten erbij voor de winterstop dan zittn we in de goeie richting. Moe gestreden maar punt zou terecht zijn geweest.Kaarten waren lacher ja....die 7 goals van roorda ook haha

  reageer
 • Urker Jan

   

  Heel jammer. Wel spannend, niet echt goed tegen één van de betere tegenstanders die ik tot nu toe gezien heb. En dan ontbreekt ook nog het beetje geluk met een keer paal en 2 x lat raken. Niet om de nederlaag daar aan toe te schrijven maar de 2 gele kaarten voor Klaas Kramer(dus rood) waren echt lachertjes. Als deze in de samenvatting zitten kijk dan vooral naar de 1e kaart en vertel mij wat Klaas had moeten doen om een aanraking te voorkomen, onder het kunstgras kruipen of zoiets? Deze man was echt een drama. Je kunt echt zien dat die man niet op dit niveau thuis hoort. Jongens van Urk 1; volgende keer tegen Eemdijk scoren we wel en boeken we zeker een resultaat, daarvan ben ik overtuigd.

  reageer
 • Uk

   

  Nou dan staat de trainer weer met beide beentjes op de grond. Als Urk middenmoot eindigt dan hebben ze het goed gedaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert