Almere City verspeelt dure punten bij Jong FC Utrecht

ALMERE
Almere City FC heeft maandagavond twee dure punten laten liggen in de strijd om de 2e periodetitel, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play offs. Tegen laagvlieger  Jong FC Utrecht kwam City in een leeg stadion Galgenwaard niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Almeerders begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Na 8 minuten leed Paul Quasten schlemielig balverlies dat genadeloos werd afgestraft door Gyrano Kerk die fraai de openingstreffer binnenschoot. Deze 1-0 betekende ook de ruststand na een zeer matige eerste helft van Almere.

In de tweede helft nam Almere meer risico door maar met drie verdedigers te gaan spelen. Dit wierp direct zijn vruchten af: de Almeerders groeiden in de wedstrijd en Rick ten Voorde mocht na 53 minuten op aangeven van Mc-Donald de gelijkmaker binnentikken. In de slotfase kreeg City via Jasper Waalkens twee dotten van kansen op de overwinning, maar de invaller faalde twee keer en dus bleef het 1-1.

Stand tweede periode die over 9 wedstrijden gaat.
                              G    PT     Doelsaldo 
1. VVV Venlo*         7 - 16      +12
2. Helmond sport   7 - 16      +8
3. Almere City FC  7 - 16      +7
4. MVV Maastricht 7 - 16      +6 
5. SC Cambuur       7 - 15      +5​

*VVV Venlo heeft de eerste periode al gewonnen en komt niet in aanmerking voor deze periode. 
   
Opstelling Almere City FC: 
Kramer, Salasiwa, Ramsteijn, Mirani, Quasten (Lanser), Vet (Van der Water), Rijsdijk (Waalkens), Arica, Ten Voorde, Mac-Donald, Ahannach
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert