Flevo Boys wél, SC Emmeloord niet op kunstgras

EMMELOORD
Voetbalvereniging Flevo Boys blijft voorlopig gebruik maken van kunstgrasvelden. Er zijn volgens voorzitter Albert Ligtenberg wel enkele teams die niet meer op het kunstgras willen spelen. De club probeert te regelen dat zij de wedstrijden op natuurgras kunnen afwerken.  

Flevo Boys wacht in overleg met gemeente Noordoostpolder een RIVM-onderzoek af. De resultaten hiervan worden in de derde week van december verwacht. Het bestuur van buurman Sportclub Emmeloord heeft bekendgemaakt voorlopig helemaal niet meer te spelen op kunstgras.   

In de kunstgrasvelden liggen rubbergranulaatkorrels, waardoor de velden lijken op een natuurgrasveld. Volgens Bandenbranchevereniging VACO zitten er in deze korrels hoge concentraties kankerverwekkende stoffen.

reacties (3)

 • Bezorgd!

   

  De autobandenbranche heeft goed haar best gedaan in het verleden om deze rommel te mogen gebruiken op voetbalvelden. De rubberkorrels zouden in eerste instantie in de categorie voor consumentengoederen vallen, met een maximum van 1,0 mg PAK's per kilo korrels. Maar dankzij de lobby van de autobandenbranche in Den Haag en Brussel, is het gelukt de korrels in te laten delen in de categorie mengsels. Daardoor ligt de officiële Europese norm nu op 1000 mg PAK's per kilo korrels. Inmiddels geven ze zelf al aan dat het inderdaad kankerverwekkende stoffen bevat.

  reageer
 • helemaal waar

   

  Dit zijn de feiten. Misschien overstappen naar SCE is het beste advise voor de FB leden die hun gezondheid belangrijker vinden dan FB.

 • Heel Simpel!

   

  Als weten wil wat voor troep in de rubberkorrels zit van kunststof velden is dat simpel te vinden. http://www.chemischefeitelijkheden.nl/Uploads/Magazines/Rubber-241_1.pdf Hieruit blijkt dat de chemie zeker wel wat uit te leggen heeft en dat de korrels geen snoepjes zijn.

  reageer
 • Hr

   

  Wat ik nu raar vind is dat Sce en FB allebei een eigen kunstgras veld hebben waar ze zelf over kunnen beslissen . Maar er liggen nog 2 velden die van de gemeente zijn . Waarom neemt de gemeente niet een standpunt in ?? Sce heeft een goede keuze gemaakt om je leden te beschermen . FB neemt nu nog het risco . En idd misschien is er half december de uitslag dat er niks aan de hand is . Maar als de uitslag wel negatief is heeft FB wel zijn betalende leden heel wat uit te leggen waarom ze dit risico genomen hebben . Vooral aan ouders van jeugdleden .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert