Kai Reus: 'Stoppen was goede beslissing'

ALMERE • Vr 30 december 2016 | 17:40 • Vrijdag 30 december 2016 | 17:40
Oud-wielrenner Kai Reus heeft geen spijt van zijn beslissing om te stoppen met zijn profcarrière. De Almeerder kondigde in september zijn afscheid aan. "Toen kwam ik erachter: 'dit is het'. Dat moment heb ik niet eerder gehad. Nu ik erop terugkijk kan ik zeggen dat het de beste beslissing is geweest."

Reus verdiende in het voorjaar nog een contract bij Team Roompot na een goed optreden in Omloop Het Nieuwsblad, maar bij de Nederlandse formatie kon hij de verwachtingen niet waarmaken. "Bij Roompot kwam het er gewoon niet uit, misschien was ik onbewust al bezig met mijn afscheid", vertelt Reus.

In 2003 werd Reus Wereldkampioen op de weg bij de junioren. De Almeerder werd een grote toekomst voorspeld, maar op 12 juli 2007 raakte hij, tijdens de afdaling van Col de l'Iséran, zwaargewond. De oud-prof werd 11 dagen in een kunstmatige coma gehouden, en haalde daarna nooit meer het gewenste niveau, maar Reus treurt daar niet om. "Ik kan zeggen dat ik hier nog loop. Daar ben ik al heel blij mee. Dat is meer waard dan een succesvolle carrière.           

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel