ASV Dronten in slotfase gelijk tegen Genemuiden

DRONTEN • Za 11 februari 2017 | 16:28 • Zaterdag 11 februari 2017 | 16:28
De voetballers van ASV Dronten hebben zaterdag in de Hoofdklasse B het thuisduel tegen Genemuiden met 2-2 gelijkgespeeld. Bij de rust stond het nog 1-1 gelijk. Het punt werd in de slotfase veilig gesteld.

De bezoekers hadden in de eerste helft meer balbezit dan de Drontenaren. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Niek Telgen was in de 38e minuut trefzeker. Vlak voor rust maakte Rick Breemhaar volgens de scheidsrechter hands binnen het zestienmetergebied. De strafschop die daarop volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Omar Kavak: 1-1.

Na de pauze kwamen de gasten in de 66e minuut op voorsprong door een treffer van Job van Dalfsen. Dit leek voor de nummer vijf uit de hoofdklasse voldoende voor de winst. Maar twee minuten voor tijd kwam Chris van Maanen in de ploeg. Zijn eerste actie leverde direct de gelijkmaker op.

ASV Dronten speelt volgende week een uitduel tegen NSC Nijkerk.