ASV Dronten in slotfase gelijk tegen Genemuiden

DRONTEN
De voetballers van ASV Dronten hebben zaterdag in de Hoofdklasse B het thuisduel tegen Genemuiden met 2-2 gelijkgespeeld. Bij de rust stond het nog 1-1 gelijk. Het punt werd in de slotfase veilig gesteld.

De bezoekers hadden in de eerste helft meer balbezit dan de Drontenaren. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Niek Telgen was in de 38e minuut trefzeker. Vlak voor rust maakte Rick Breemhaar volgens de scheidsrechter hands binnen het zestienmetergebied. De strafschop die daarop volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Omar Kavak: 1-1.

Na de pauze kwamen de gasten in de 66e minuut op voorsprong door een treffer van Job van Dalfsen. Dit leek voor de nummer vijf uit de hoofdklasse voldoende voor de winst. Maar twee minuten voor tijd kwam Chris van Maanen in de ploeg. Zijn eerste actie leverde direct de gelijkmaker op.

ASV Dronten speelt volgende week een uitduel tegen NSC Nijkerk.

reacties (17)

 • Supporter

   

  Lekker puntje tegen een Genemuiden dat dacht op 50% de klus wel te kunnen klaren. Mooi afgestraft deze hoogmoed! Met de organisatie van de afgelopen weken moet er de komende periode toch een keer een driepunter kunnen worden gepakt tegen ploegen als NSC, Flevo Boys en/of Oranje Nassau. Met een goed gevoel afscheid nemen van de hoofdklasse en dan weer lekker aan de slag oo het niveau waar we thuis horen, de eerste klasse!

  reageer
 • drontenaar

   

  1e klasse met eigen jongens als doelstelling wordt al moeilijk genoeg de komende jaren, flink wat jeugdteams staan op degraderen en de club steekt zijn kop in het zand en gaat maar verder op dezelfde weg. Hoge positie op de ranglijst voor jeugdopleidingen van amateurclubs lijkt belangrijker dan de positie van de A1, B1 en D1 die allen lijken te gaan degraderen. Roer om , opleiding verbeteren en dan kan over aantal jaren misschien voldaan worden aan de doelstelling.

  reageer
 • Henk

   

  Ik ben het helemaal met je eens. Laten we eerst eens beginnen met het wegsturen van een incapabele technische commissie jeugd onder leiding van Wilko en Jos Braam. Zij en de andere leden zitten er alleen om hun eigen kinderen in de selectieteams te krijgen. En Braam en Leichtenberg zitten bij Voetbal Voor Ons Genoegen in Harderwijk. Hebben dus biets meer te zoeken in Dronten, weg ermee !

 • Guess Who

   

  Jonge jonge wat een ophef over een speler. Je moet er toch van uit gaan dat een trainer die er voor is opgeleid, jaarlijks tussen de € 20.000 en € 25.000 verdient wel weet uit te leggen waarom hij welke keuzes hij maakt. Als een speler dan, of dat nou Van Maanen is of wie dan ook denkt dat hij bij een andere club beter af is, om welke reden dan ook wil vertrekken, lekker laten gaan. Zul je in het voetbal en zeker ook op dit niveau altijd blijven meemaken. Trainers die keuzes moeten maken, spelers die ontevreden zijn omdat ze op een bank zitten, spelers die wel betaald krijgen en andere weer niet, dat is van alle tijden. Het lijkt daarbij bijna op de "normale wereld waarin mensen werken" als je het niet meer naar je zin hebt of onvrede hebt over bepaalde zaken, moet je niet klagen of zeiken maar gewoon een keuze maken. Blijven en je werk doen of vertrekken. En dat geldt zeker ook voor een gemiddelde speler als Van Maanen en het grootste deel van deze gemiddelde selectie. Ben benieuwd wat een ter Burg of de Boer gaan doen? VVOG, Staphorst en Flevo Boys blijken gewilde gesprekspartners voor deze jongens? Moet het Groen Blauw Witte bestuur dan maar overstag en zich willen meten aan deze clubs? Ze zouden moeten zorgen dat het niveau van de jeugd, zakt langzamerhand af en heeft niet meer dat wat je nodig hebt voor de komende jaren. Daar in investeren met GOEDE en bewezen jeugdtrainers is vele malen zinvoller dan maar mee willen doen met het betalen van spelers..... die gaan op enig moment toch lopen als ze echt kwaliteit hebben en als echte kwaliteit ontbreekt komt er ook geen club en blijven ze toch. Zie Braam, de Klein, terwijl de club toch eerst ook overstag ging en meer is gaan betalen aan deze spelers en ze een jaar later toch voor het "grote amateurgeld" en niveau gaan.

  reageer
 • Haha

   

  Jonge jonge wat een ophef over een club, waar je helemaal geen binding mee hebt. Jouw plaatsgenoot Jan Kenbeek zou hier een spreekwoord plaatsen over een schoenmaker en zijn leest.....

 • willem hensums

   

  mooie aan deze wedstrijd was het beetje sneeuw op het kunstgras, dat maakt het veld veel sneller hierdoor wordt er meer van de spelers gevraagd. Mischien liggen hier mogelijkheden om het voetbal op kunstgras aantrekkelijker te maken een idee een beetje groene zeep aan de sprinkers toevoegen. Ook voor de toekomst van het Nederlandse voetbal op internationaal gebied zal dit goed zijn

  reageer
 • Gerrit

   

  Van Maanen is fysiek en kopsterk, maar mist snelheid en wendbaarheid alsmede voetbalinzicht. De keuze voor Budde is een logische. Die kwaliteit laat geen enkele trainer op de bank zitten. Jammer dat een jongen van de club er dan niet meer aan te pas komt, maar dat zijn nu eenmaal de voetbalwetten. Er komen nog kansen genoeg als de kaartenlast en/of blessures gaan meespelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KLaas

   

  Ik denk dat het trainersduo kwaliteit genoeg heeft, om te bepalen wie de beste speler op de beste positie is. Daarbij is het niet relevant hoeveel jaar je bij een club speelt of dat je in Dronten woont. Jongens van buiten krijgen alleen een magere reiskostenvergoeding en moeten 3x per week heen en weer reizen. Een goede linksback en goede aanvallers bezit ASVD gewoonweg niet, dat is inmiddels wel duidelijk na twee periodes. Vul die leemtes op met spelers van buiten, als je in de hoofdklasse wilt meedraaien. P/D spelen is toch de doelstelling !!!

  reageer
 • Kenner

   

  Ze willen toch zelf in Dronten voetballen dan weet je als je niet indrongen woont je daar heen moet rijdenwaarom daar voor onkosten betalen. De linksback is nog gehaald door oude trainer en TC en de aanvaller ook ? Hoezo kennis van zaken..

 • De groene reporter

   

  Als je reëel bent zou je een speler als Chris van Maanen altijd moeten laten starten. Loyaal aan Dronten, 100% inzet en buiten de lijnen een gentleman! Schande dat zo'n speler zo weinig speeltijd krijgt.

  reageer
 • CVMfan

   

  Chris van Maanen, uiteindelijk prima 1e seizoenshelft gespeeld, nu gepasseerd zonder goede reden. Maar 1 manier om te antwoorden; zoals vandaag. Cash me outside.

  reageer
 • Romeo

   

  Ik snap wel hoe dit komt. Bij urk juicht die kavak als een idioot na een intikker, en denkt dat ie de allerbeste is,je mag de assister ook wel een x bedanken ipv tussen het publiek te springen. Nu scoort ie penalty en doet hij het weer. Beetje ingetogen mag wel, want zo prikkel je dus je tegen stander!Dat zie je tegen urk en dronten. Over en uit voor genemuiden,eredivisie kunnen ze wel vergeten,weer een jaar en geld weggegooid.

  reageer
 • Karel

   

  Geweldig

  reageer
 • Karel

   

  O kavak kavak kavak. haha

  reageer
 • Kees

   

  Zie je wel. .toppers!!! Ooooooo genemuiden. Daar gaat de kans op eredivisie!

  reageer
 • Henk

   

  De scheidsrechter zag een bal tegen t hoofd van Breemhaar aan voor een handsbal.Wat een fout op dit nivo !

  reageer
 • Asman

   

  Heb je de beelden gezien? Prima positie scheids, onnatuurlijke beweging en bal tegen de hand. Dus penalty...

 • Henk

   

  Had meer in gezeten voor Dronten. Het hele team heeft hard gewerkt voor dit punt. Mooi dat van Maanen , die terecht zijn plek kwijt is aan Budde, de gelijkmaker scoort !

  reageer
 • Hans

   

  knap hoor, niet verloren maar je staat nog steeds dik onderaan :)

  reageer
 • Jaap

   

  nivo is niveau?

 • De kaat

   

  Het mooiste is dat die tapijtboeren weer niet hogerop komen ondanks dat ze weer een paar hele dure mannen gehaald hebben! !

 • Sluit ik me volledig bij aan. Knap resultaat.

  reageer
 • Supporter asv Dronten

   

  Mooi om weer een puntje te sprokkelen tegen een ploeg met een torenhoge begroting! Genemuiden voetbalde beter, maar moet natuurlijk normaal gesproken Dronten met twee vingers in de neus over de knie leggen.... Knap van Dronten dat ze ze tot het laatst bleven vechten voor een punt. En helemaal mooi dat uitgerekend Chris van Maanen de gelijkmaker maakt. Ik ken geen speler die zo loyaal is aan asv Dronten. Staat vaak ter discussie als basisspeler. Dat Denzel Budde nu met Rik Breemhaar centraal achterin staat is terecht, maar om Chris nou in de 88e minuut pas te laten opdraven getuigt in mijn ogen van weinig respect. Zeker als je ziet dat geen van de aanvallers potten kon breken, had Chris (veel) meer speeltijd verdiend. Het siert hem dat hij op deze sportieve manier zijn visitekaartje afgeeft!!

  reageer
 • Patrick

   

  Hoelang duurt het nog dat Chris bekend maakt de overstap te maken na Swift en hij eindelijk de herkenning krijgt die hij verdiend een vaste plaats in een team die hem wel waardeert

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert