Hoekman na dit seizoen weg bij SV Urk

URK
SV Urk gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal. Het algemeen bestuur van de club heeft besloten dat het contract met hoofdtrainer Lucas Hoekman niet wordt verlengd.

Hoekman tekende vorig jaar voor één seizoen bij de hoofdklasser. Hij volgde Rolf de Boer op, die vier jaar bij SV Urk actief was geweest.

Hoekman was in 2006 al eens interim-trainer bij de club, na het ontslag van Rene Bakhuis.
 

reacties (29)

 • Geert

   

  Mannen, laten we nou verstandig zijn. Het vertrek van Lucas is toch echt onnodig. Bestuur, vertegenwoordigers spelersgroep. Technische Commissie, Technische staf: ga alsjeblieft als verstandige en volwassen mensen nog een keer om de tafel zitten en spreek deze kwestie met elkaar uit. In het belang van SV Urk en voetbal minnend Urk. Laat deze heel goede trainer met visie toch niet vertrekken. Dan zijn er alleen maar verliezers. ALSTUBLIEFT!!!

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Het probleem zit niet in de selectie. Een aantal lieden binnen de club laat de oren hangen naar de TC, waar niemand enige bestuurlijke ervaring heeft. De voorzitter van de TC die en broer binnen de spelersgroep heeft, raakt schijnbaar opgewonden van commotie, want het is natuurlijk niet alleen maar de zaak Hoekman die speelt. Ook eerder speelden er (technische) zaken rondom de voorzitter van de TC. De TC heeft geen benul wat er allemaal ECHT speelt in de spelersgroep, die onvolwassen trekjes vertoont. Ook de aanvoerder toont geen ruggengraat. Nu lijken ze toch samen verder te gaan. Hoe lang zal het duren voordat deze zeepbel uit elkaar spat?

 • Niet te geloven

   

  Z'n spelersgroep moet zich gewoon diep schamen. Trouwens een beetje de omgekeerde wereld lijkt mij dat de spelersgroep bepaald of de trainer mag blijven of niet. Resultaten zijn goed en het voetbal is stukken beter dan in de voorgaande jaren. Z'n aanvoerder heb je natuurlijk niks aan. Meelopers gedrag is constant aan de orde bij dit team. Ben benieuwd of L. Hoekman het restant van het seizoen nog genoeg punten gaat pakken.

  reageer
 • Sv Urk

   

  Na rondvraag in de selectie blijken er maar liefst 10 spelers ja of neutraal gestemd te hebben en dat is 50% ipv de 75% volgens de TC. Dit is een hele kwalijke zaak. Een clubman als Siemen Lindeboom zat ook bij het gesprek, maar heeft dus ook de ballen niet om de plannen van Klaas Tol te dwarsbomen.

 • advies

   

  Wat zich nu allemaal afspeelt komt voort uit een flinke ruzie aan het begin van het seizoen tussen jan en lucas. Lucas hoekman maakte op een training het broertje van jan van slooten belachelijk. Dit is nooit meer echt goed gekomen tussen hen. Gedurende het seizoen heeft jan 75 procent van de selectie op zijn hand gekregen. Dit was een kolfje naar de hand van voornamelijk klaas tol die vanaf het begin al tegen de komst van lucas hoekman was. Het bestuur heeft nu voor de minst moeilijkste manier gekozen. Is immers 15 tegen 1. Heel jammer dat dit zo ver moest komen want urk heeft een goede trainer en een goede selectie. Had deze kou niet tijdens het trainingsdag uit de lucht genomen kunnen worden? Hier is het bestuur schuldig aan want de vaste supporters wisten 6 weken geleden al dat zijn contract niet zou worden verlengd omdat het niet boterde tussen trainer en selectie. Mijn advies is dat iedereen zijn ego opzij zet en de hand in eigen boezem steekt en alleen maar denkt in het belang van svurk! dan geloof ik vast dat we met dit bestuur en deze selectie EN lucas hoekman nog een aantal hele mooie jaren te gemoeten gaan met onze Urker voetbal trots!

  reageer
 • its me

   

  vergeet niet dat rolf de basis heeft gelegd want ze werder steeds beter dus lucas kwam in een gespreid bedje. Maar luc doet het top hoor

  reageer
 • Jelski

   

  @feitjes als je wat schrijft graag wel correct. Laatste 13 wedstrijden onder Rolf 18 punten uit 13 wedstrijden. Rolf heeft het overigens prima gedaan bij Urk, maar Lucas doet het ook zeer goed.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Complimentje voor Lucas

   

  Als je ziet hoe snel de spelers aan zijn tactiek waren aangepast en hoeveel punten hij daarmee tot nu toe heeft gehaald verdient dat wel een compliment. Rolf de Boer was meer en gezelligheidsman die voetbal tactkies een stuk minder kon brengen dan Lucas, daarom vind ik het zonde dat die nu weg gaat. De kwaliteiten van de spelers zie je in ieder geval door hem terug in het veld vind ik.

  reageer
 • Feitjes

   

  Laatste halve seizoen rolf 13 gespeeld 22 punten. Dit eerste halve seizoen 15 gespeeld 22 punten

 • Sponsor

   

  Dat dit niet uit te leggen is blijkt wel uit het interview met de voorzitter. Hoezo visie verschil? De visie op Urk is toch op een zo hoog mogelijk niveau voetballen met EIGEN mensen.. waar wringt dan momenteel de schoen? Het lijkt erop dat er bestuurders of spelers groter zijn dan de club.

  reageer
 • Dorp A bewoner

   

  Ik heraahl mijn vraag: Mag en trainer op Urk wel betaald worden? Zo ja: waarom een trainer wel en een speler niet? Is dat niet beetje hypocriet? Misschien heb ik het fout met het laatste, ben best gevoelig voor goede argumenten. Gewoon interesse, graag jullie reactie

  reageer
 • De kaat

   

  Ja een trainer steekt nog meer tijd dan het elftal in de trainingen en draagt daarnaast ook de eindverantwoordelijkheid over de resultaten.

 • Ciao

   

  DESZ speelt in de 3e klasse. Komen uit de 2e klasse.

  reageer
 • de andere kant van de vaart

   

  Rolf de Boer terughalen? Jeroen van den Bergh doet het fantastisch als trainer van DESZ en staat 2e in de 2e klasse Wellicht ook een goede optie, hij kent de club en heeft ervaring op het hoogste (amateur) niveau als speler

  reageer
 • Ron

   

  Zal wel een goede reden voor zijn. Bij ASV Dronten kwam hij ook niet goed over. Arrogant zelfs.

  reageer
 • Maarten van Urk

   

  Arrogant komt het misschien over, maar is denk ik niet het juiste woord. Bestuur en TC van Urk wisten wat ze binnenhaalden. Overigens was er bij ASVD ook geen resultaat en dat is er bij Urk wel. Er word aantrekkelijk gevoetbald en er is een redelijk aantal punten reeds behaald. Dit is natuurlijk weer de keerzijde van het spelen met eigen jongens, die hebben een belangrijke stem in deze zaken...., omdat je ook afhankelijk van ze bent. Het is gewoon vreselijk jammer zo, negatieve reclame weer voor de club.

 • Sv urk supporter

   

  Als het zo is dat lukas zijn mening niet onder stoelen en banken stwekt waarom zien we dat niet bij de spelers terug. Als hij bij sommige spelers de waarheid zou zeggen die wekelijks chronisch dezelfde fouten maken of niet vooruit te branden zijn waarom zijn die dan nog basisspelers. Vind het wel jammer dat lukas nu al weggaat maar hoop wel dat de tc geen overhaaste beslissingen gaat maken voor een nieuwe trainer. We hopen dat er een trainer komt die goed bij urk past en zin cultuur en laat klaas hessel lekker volgend jaar als hij nog wil assistent zijn zodat We er toch een urk er bij hebben

  reageer
 • Insider

   

  75% van de spelersgroep heeft de trainer weggestemd en de TC Klaas Tol heeft zijn oren laten hangen naar de spelersgroep en heeft geen eigen mening. De spelers moeten niet zeuren en er gewoon het beste van maken, de resultaten zijn toch behoorlijk? We leven helaas in een tijd waarin zaakwaarnemers/spelers de dienst uitmaken. Ik zou zeggen Klaas Nentjes voor de groep

  reageer
 • Jammer

   

  Jammer, volgens mij gaat het hartstikke goed met Urk en is er potentie genoeg om door te groeien. Maar het is niet de eerste keer dat de boel uit elkaar spat en het is niet de eerste keer dat Lucas Hoekman botst met het bestuur/TC van Urk. Blijkbaar is het toch moeilijk om met elkaar door een deur te kunnen als je in zo'n besloten gemeenschap zit waar iedereen alles van elkaar weet en er ook nog eens familiebanden doorheen lopen. Hoe dan ook jammer, Hoekman past als trainer volgens mij prima! Vond het wel bijzonder dat ik in 1 van de reacties las dat Hoekman, hoewel niet veel, betaald werd? Dat doen ze op Urk toch nooit? Het gaat op Urk toch om clubliefde met eigen jongens en niet over geld;)?

  reageer
 • Maarten van Urk

   

  Het blijft maar moeilijk verteerbaar dat Urk op hoofdklasse nivo kan blijven spelen zonder spelers te betalen, of niet?

 • Watcher

   

  Is jammer dat inne schotanus net bijgetekend heeft bij fb. Lucasheeft voor 1 jaar getekend en er zijn er altijd in zo grote groep die misschien nee zeggen en heeft een tc niet veel over te zeggen. Maar als dit in goede samenwerking/overleg tot stand komt dan zij het zo. Van mij mag rolf gelijk terugkomen envoor 4 jaar tekenen. Dat zou leuk zijn.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  SV Urk is de laatste club in de Hoofdklasse B die nog geen trainer heeft voor volgend seizoen. Gesprekken zijn al lang aan de gang, maar TC Klaas Tol heeft opnieuw geen kans gezien hier enige structuur in aan te brengen. De TC heeft een broer in de ploeg (Gerrit) en trainer Hoekman drie familieleden, waaronder zijn zoon. Alles wat er in de kleedkamer door spelers wordt besproken komt op een bepaalde plaats terecht. Dat kan zowel positief als negatief uitpakken. In dit geval negatief voor de trainer. Het bestuur zou wat meer body moeten tonen en niet alles maar door commissies te laten uitvoeren zonder zelf een vinger aan de pols te houden. Time for change!, zegt een bekende plaatselijke politicus in wording.

  reageer
 • Sv Urk

   

  Lucas is heel direct en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Blijkbaar zijn er veel spelers die daar niet mee over weg kunnen. Ze zijn Rolf de Boer gewend die bij een foute beslissing altijd zei dat je het goed deed. Wanneer je als speler beter wilt worden moet je je fouten onder ogen kunnen zien en die verbeteren. Ook met het bestuur had Lucas geen geweldige relatie, omdat die bang waren om het onderspit te delven door de komst van Lucas. Lucas deed het voor weinig geld en nu moet de club, waar geen geld is, weer opzoek naar een dure trainer. Een kat(Bestuur) in het nauw maakt rare sprongen

  reageer
 • Maarten van Urk

   

  Dank je wel TC...jullie wisten heel goed wie je met Lucas Hoekman in huis haalde... De resultaten zijn prima en dan dit, totaal ongeloofwaardig besluit. En nu kun je het straks met een 'afdankertje' doen....Zo jammer dit.. Als er problemen zijn ok, maar kunnen die niet op een volwassen manier worden opgelost? Ik zou zeggen Flevo Boys sla je slag.....toptrainer ligt voor het oprapen

  reageer
 • Urker

   

  Het schijnt dat de spelers mochten stemmen over het aanblijven van Lucas Hoekman. Diep triest van de spelersgroep om je trainer zo te laten vallen. Vanaf volgend seizoen mogen ze van mij keihard degraderen

  reageer
 • Klaas de Vries

   

  Beste Urker Jan! Voor je hier mensen zwart gaat lopen maken! Wacht eerst af wat de reden is en ga niet zomaar wat lopen roepen! Misschien heeft zich wel wat afgespeeld! Wat ik ervan begrepen heb, hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen iedere speler en bestuur, en deze uitkomst is meegenomen in het eind oordeel! Dus wacht eerst rustig af wat de uitleg is en ga niet zomaar wat lopen roepen, misschien is er wel wat voorgevallen

  reageer
 • Beste Klaas, je weet met Lucas wat voor vlees je in de kuip haalt. Is niet de makkelijkste maar wel recht door zee. En hij zorgt wel voor resultaat, dat kan niemand ontkennen. Dat niet gemakkelijk en recht door zee vraagt van iedereen wel investeringen, ook door de spelers. Dit is door de betrokkenen binnen de club wel de makkelijkst gekozen weg. Maar wel heel jammer dat het zo loopt. Dit gaat Urk punten kosten

 • Urker

   

  Onbegrijpelijk! Gaat zeker te goed?

  reageer
 • Voetbalvolger

   

  De spelersgroep ligt hier aan ten grondslag, de ruime meerderheid heeft tegen de trainer gestemd. Hier zitten natuurlijk twee kanten aan, enerzijds moet natuurlijk de TC het beleid bepalen, maar het wordt lastig als de spelersgroep tegen is. En duidelijk is dat Urk voor de winterstop een heel behoorlijk niveau heeft behaald. Zo maar een schot voor de boeg wat betreft de nieuwe trainer: Roeland ten Berghe of Hans van Dijkhuizen.

  reageer
 • Hallo

   

  Bijzondere beslissing van het bestuur, ben benieuwd naar het hele verhaal.

  reageer
 • Dorp A bewoner

   

  Vraagje aan de Urkers. Mag een trainer op Urk eigenlijk wel geld verdienen? En zo ja, waarom een trainer wel en een speler niet?

  reageer
 • Urker Jan

   

  Ik ben verbijsterd!!! Wat een afgang van dit bestuur en in het bijzonder bestuurslid Technische zaken Klaas Tol. Die heeft echt heel wat uit te leggen. Lucas doet het meer dan voortreffelijk met deze ploeg en iedereen was er van overtuigd dat er verlengd kon/moest worden. Hier moeten andere dan voetbalargumenten een rol spelen. Maar dit gaat Urk echt bezuren. En waar haal je nu nog een goede trainer vandaan? Wat nu nog vrij is, is 2e of 3e garnituur. Nogmaals: dit is een immens grote blunder.

  reageer
 • Vaste Urk toeschouwer

   

  Van dit nieuws baal ik enorm van en totaal onverwachts.

  reageer
 • HJ

   

  Oh... Van de buitenkant gezien gaat het hartstikke mooi. Ben ook wel nieuwsgierig naar de motivatie.

  reageer
 • Ja

   

  Als je geen ja knikker bent maar een eigen mening hebt liggen je in deze tijd er zo uit ;

  reageer
 • Klaas

   

  Opmerkelijk deze beslissing. Lucas doet het bij Urk 1 dit seizoen prima en ik ben dan ook benieuwd naar de motivatie achter dit besluit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert