Aanvoerder SV Urk: seizoen samen goed afmaken

URK
Aanvoerder Jan van Slooten van hoofdklasser SV Urk hoopt dat de spelersgroep en trainer Lucas Hoekman samen het seizoen goed zullen afmaken. Dinsdagavond werd bekend dat SV Urk voor het komende seizoen op zoek gaat naar een andere trainer.

De clubleiding wil niet verder met Lucas Hoekman omdat de toekomstvisie van de technische commissie en de spelersgroep verschilt met die van de trainer. Donderdagavond volgt een gesprek tussen Hoekman en de spelersgroep over de komende maanden.

“Wij zullen alles geven om het seizoen prima af te maken. Dit verdienen zowel de spelersgroep als Lucas Hoekman”, aldus Van Slooten.


 

reacties (24)

 • Johan Den bakker

   

  Iedereen die een klein beetje verstand heeft weet dat het bestuur van sv urk niet openbaar kan maken wat er allemaal speelt (in belang van beide partijen ). Vreemd is dan wel dat hier mensen zijn die denken te weten hoe het allemaal zit en dat dan ook klakkeloos anoniem opschrijven. Dat ze dan mensen beschadigen lijkt hen weinig te interesseren. Ik vraag mij dan af waar dat vandaan komt. Is dat geestelijke achterstand of persoonlijke frustraties of misschien te veel vrije tijd. Als dat laatste nu het geval is, dan heb ik een tip. Ga vrijwilligers werk doen bij de club, dan draag je een positief steentje bij.

  reageer
 • Pieter Tol

   

  Reageren zonder je naam te vermelden? Waarom doe je dat? Durf je er niet voor uit te komen wie je bent en de reactie die je geeft? Mijn naam is duidelijk, bij deze. Ik kan 1 ding zeggen en dat is dat Klaas Tol degene is die Lucas vorig jaar heeft aangesteld. Ik weet niet wat er binnen de muren van het bestuur en de kleedkamer heeft gespeeld maar er is tot de concluie gekomen om het contract niet te verlengen. Maar ieder mag zijn mening daarover hebben natuurlijk, maar doe dit dan onder je eigen naam. Het is laag om met modder te gooien en niet de afzender erbij te vermelden. Ik ken Klaas een beetje ;) en die doet dit niet voor zichzelf. De tijd die erin wordt gestoken is allemaal uit liefde voor de club. Wil je iets met hem bespreken over deze situatie, dan kun je het hem toch persoonlijk vertellen?

  reageer
 • Watcher

   

  Maar het is een contract voor 1 jaar. .Dus hij wist ook dat dit kon gebeuren dus waarom zou hij niet verder gaan. Hij kan dus gewoon seizoen afmaken. Maar ja als het goed gaat..Waarom Zogenaamd andere visie,derde divisie?? Kan geen redenen bedenken trouwens. Zal vanmiddag wel zooitje worden bij oranje nassau. Bij verlies nog meer gezeur schat ik zo in

  reageer
 • Supporter

   

  Toch opmerkelijk dat iedereen het jammer vindt dat Lucas weg moet, werkelijk in geen 1 commentaar lees ik dat het terecht zou zijn. Wat een blamage voor het bestuur van SVU. Maar chapeau voor Lucas een sportieve vent(met al zijn fouten) maar wel met een groot hart voor "zijn"SVU , hij blijft.....om zijn werk af te kunnen maken

  reageer
 • Haha

   

  Ik heb je net weggestemd maar laat ik nog wel even wat lieve woordjes in de pers gooien. Achter de ellenbogen noem je dat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  Mannen, laten we nou verstandig zijn. Het vertrek van Lucas is toch echt onnodig. Bestuur, vertegenwoordigers spelersgroep. Technische Commissie, Technische staf: ga alsjeblieft als verstandige en volwassen mensen nog een keer om de tafel zitten en spreek deze kwestie met elkaar uit. In het belang van SV Urk en voetbal minnend Urk. Laat deze heel goede trainer met visie toch niet vertrekken. Dan zijn er alleen maar verliezers. ALSTUBLIEFT!!!

  reageer
 • Typisch urkers

   

  Haha zo gaat het dus ook in de gemeenteraad. Dat gedoe met die partijen van hakvoort en de die andere reutemeteuten.dit kun je weer jaren aanhoren pfft Word je zo moe van. Wees duidelijk tegen elkaar en zeg wat je denkt, overleg nog een x.Maar nee het is hier altijd het zwaard in de rug zonder na te denken. Jammer voor lucas,maar dit kon je zien aankomen al weken geleden hoorde ik al zoiets als dit,en dit ging puur over de spelers groep. Terwijl ik dacht je snorre ze koemen net uit Portugal en doen het goed.En nu dus toch. En ja er zitten er altijd tussen waar minder klik mee is

  reageer
 • Woutje Flevoboy

   

  Schandalig. Ik zeg schop die TC eruit. En wij hebben de oplossing voor jullie. Mesu en Leeflang naar Urk. We komen ze zelfs brengen. Gratis. Wel met de afspraak dat ze niet terug kunnen. Want zoals het spreekwoord luidt: een gegeven paard mag je niet in de bek kijken.

  reageer
 • Langsdezijlijn

   

  Ik hoop dat iedereen die kritiek heeft op het bestuur deze mensen daar ook persoonlijk op aanspreekt. Of ik zou zeggen meld je aan als nieuw bestuurslid en zorg dat alles dan fantastisch gaat. Mensen onder een schuilnaam zwart maken dan ben je een echte.

  reageer
 • Sportliefhebber

   

  Omroep Flevoland vergeet te melden dat 5 ploegen nog geen wedstrijd hebben gespeeld pas als alles gelijk is qua aantal wedstrijden kun je zeggen of Urk zich veilig heeft gespeeld

  reageer
 • Suporter

   

  Als de visie van het bestuur het slopen van de club is, dan doen ze dat redelijk goed en dan past daar inderdaad het vertrek van Hoekman perfect in. Wat mij betreft verdiend dit bestuur geen hoofdklasse, verdienen de spelers geen hoofdklasse. Bij de hoofdklasse horen structuur en regie en als je daar niet mee overweg kunt, moet je lekker op hobbyvoetbal gaan en niet als een stel verpeste kleuters een ander slachtofferen. Die telt overigens ook voor het bestuur. Het is de zoveelste soap. Het verdient werkelijk heel veel respect dat Hoekman het seizoen afmaakt.

  reageer
 • Vak 410

   

  wij begrijpen het ook niet. Nog nooit zon goed urk 1 zien spelen . En het zijn zo allemaal leeuwen in het veld zo goed. Lucas je verdient onze steun

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Als het hoofd TC alleen met een speler praat, dan is er geen enkele controle op wat er werkelijk allemaal in dat kamertje aan de orde is geweest. De heer Tol doet er goed aan eens goed na te denken over zijn functie, rol en dan conclusies trekken!

 • Urker

   

  Een zwakke smoes van het bestuur om een spelersgroep doorslaggevend te laten zijn. Over de rug van de jongens Hoekman dumpen. Misschien tijd voor een ander bestuur? Het is daar inmiddels ene grote kleverige kliek geworden. Inpakken en wegwezen.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Als SV Urk om wat voor duistere reden dan ook niet verder kan met Lucas, waarom nemen dan degene die verantwoordelijk waren voor zijn aanstelling, dan niet hun verantwoordelijkheid? Lucas heeft niet gefaald. Technische verantwoordelijke Klaas Tol wel degelijk, die moet zijn conclusies trekken. En het naar elkaar wijzen is begonnen: het bestuur zegt de spelersgroep, de spelersgroep roept: uiteindelijk heeft het bestuur een besluit genomen. Waardeloze toestand. We hebben in jaren niet zo genoten van Urk (bedenk dat we onder Rolf steeds tegen degradatie voetbalden, dit seizoen in een versterkte hoofdklasse juist niet). Ik kan er met mijn pet niet bij: de spelvreugde spat er vanaf, ze hebben een super trainingskamp in Portugal gehad en nu kunnen we ineens niet verder met elkaar? Wie staat er binnen de club op om dit waanzinnige besluit terug te draaien!

  reageer
 • watcher

   

  heb het al eerder aangekaart. Voor rolf kwam onweerde het binnen svu,in het veld werd ook op elkaar gescholden. Binnen svu was de sfeer grimmig,en dacht ik ook weleens als supporter pffft. Niets word uitgesproken of recht in de waffel gezegd,altijd achter de ruggen om. Rolf heeft in mijn inzien met zijn goede babbel en positieviteit het weer aardig voor elkaar gekregen en op de rails en zorgde dat de sfeer oppperbest was. Nu krijg je hetzelfde gezanik weer,gemeak vanuit de supportersschare en geschreeuw op elkaar in het veld. Let op nu word er gemorst (niet dat dat uitmaakt)maar zo zonde van de sfeer

  reageer
 • Supporter

   

  Ontslagen op basis van persoonlijke rancune zullen ze bedoelen. Klaas Tol was tegen Lucas Hoekman zijn komst en ziet nu zijn kans schoon....dat noemt zich christelijk, hoe hypocriet kun je zijn?

  reageer
 • christelijk

   

  ik denk niet dat dit soort opmerkingen door de beugel kunnen. Ik denk dat als Klaas Tol vorig jaar tegen de komst van Lukas was geweest Lukas niet eens trainer was geworden. Als het grootste deel van de spelersgroep aangeeft volgend seizoen graag een andere trainer voor de groep te willen zien staat volgens mij zowel de TC als het bestuur voor het blok. Dan maakt ook de mening van Klaas Tol verder niet uit. Om dan hier op deze site te plaatsen dat Klaas Tol niet christelijk is vind ik wel heel ver gaan en ik hoop dat je zo sportief bent om dit rechtstreeks tegen hem te zeggen en/of je excuses aan te bieden.

 • jan

   

  Omstreeks half 8 waren steven korf en jelle loosman op bezoek bij Lucas Hoekman......Deze 2 hebben een zeer lang gesprek gehad met Lucas.Het schijnt dat deze 2 mannen partij voor Lucas kiezen

  reageer
 • Vaag

   

  Wat een vaag gedoe vanuit Urk. Eerst de voorzitter die verwijst naar de TC, de TC die luistert naar de spelers en nu de aanvoerder die zegt dat het bestuur verantwoordelijk is. En dan is het cirkeltje weer rond. Vaag geneuzel over visies die niet overeenkomen maar niemand die kan of wil aangeven waar het verschil nu precies zit. Of is iedereen zo laf dat men niet hardop wil zeggen dat de spelers Hoekman als persoon niet meer pruimen? De spelers steken een mes in zijn rug maar zijn wel super gemotiveerd om het seizoen samen met Hoekman af te maken???? Heel erg hypocriet allemaal, ik zou het heel goed kunnen begrijpen als Hoekman besluit dat ze het lekker mogen uitzoeken samen en per direct stopt.

  reageer
 • Sv Urk

   

  Niet alle spelers over 1 kam scheren. Er zijn ook bepaalde spelers die prima met Lucas door 1 deur kunnen en zijn directe aanpak wel waarderen. Het probleem is dat sommige spelers, tijdens zo'n gesprek met de TC, laten leiden door de suggestieve vragen van bepaalde mensen. De woorden worden in hun mond gelegd en zo heb je ineens een x aantal stemmen tegen Lucas Hoekman.

 • Urker

   

  Slap lulverhaal van Jan van Slooten. Overschat voetballertje, welke zichzelf heel interessant vind. Lijkt mij een grote stoker binnen de spelersgroep

  reageer
 • De kaat

   

  Je kunt van alles zeggen maar Jan is geen overschatte voetballer. Hij is de aanjager op het middenveld.

 • Sv Urk

   

  Ik denk het, jij zegt het! Jan heeft dit keer voor hemzelf gekozen, want die voelde zich als aanvoerder niet gewaardeerd terwijl hij een prima aanvoerder is. Dus hij is de aanjager van dit besluit.

 • Schande

   

  Dit zouden de spelers in mijn ogen alleen mogen mogen bepalen wanneer het slecht gaat.

  reageer
 • Kees

   

  Ik ben zwaar teleurgesteld in de meerderheid van de spelersgroep en dit waardeloze bestuur. Ik heb ik jaren niet zo'n goed voetballend Urk gezien en zeker potentie voor de toekomst. Wat is het verschil in visie dan? Ze doen het op Urk al vele jaren alleen met zelf opgeleide spelers (muv af en toe een andere keeper). Daar zal toch niemand, ook Lucas Hoekman niet vanaf willen wijken?

  reageer
 • Sv Urk

   

  Het gaat ook niet over de visie. Dit wordt alleen maar gebruikt als dekmantel. Sommige mensen van het bestuur en spelers van Urk 1 kunnen niet overweg met de directe manier van communiceren. Bovendien hebben sommige spelers moeite met de manier van trainen. Bepaalde spelers hebben anderen achter hun karretje gespant om zo Lucas eruit te werken heb ik het idee.

 • Zijn feiten nog wel van belang.

   

  Hoezo hoopt de aanvoerder dat Lucas blijft om het seizoen af te maken, is hij geen aanvoerder van diegene die niet verder willen met Lucas? Leuk persbericht maar hypocriet lijkt mij. Geen vertrouwen voor het nieuwe seizoen, dan ook geen vertrouwen in zijn visie vanaf vandaag!

  reageer
 • Gerard

   

  Spelers die bepalen wat er gebeurd???? Dat word volgend seizoen degradatie dus! Niet te begrijpen

  reageer
 • Sjaak

   

  Jammer hoor van zo'n goede trainer, nu zeker op zoek naar een trainer die helemaal in de Urkse stijl, zonder vergoeding komt trainen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert