Ajax niet verder met vrouwentrainer Ed Engelkes

ZEEWOLDE
Ed Engelkes uit Zeewolde vertrekt als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Op de website laat de Amsterdamse club weten dat zijn contract na het lopende seizoen niet meer wordt verlengd. 

Engelkes stond vanaf de start van het vrouwenvoetbal aan het roer bij Ajax en is bezig aan zijn vijfde seizoen als trainer van de Ajax Vrouwen. Daarvoor was hij onder andere actief als assistent van het Nederlands elftal en trainde hij vier jaar de vrouwen van AZ. Naast zijn baan bij Ajax is hij als hoofdtrainer actief bij derdedivisieclub VVOG in Harderwijk.

Belangrijke rol
Volgens Ajax speelde Engelkes de afgelopen seizoenen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In 2014 won hij met de Ajax Vrouwen de KNVB Beker. De Ajax Vrouwen bezetten op dit moment de eerste plek in de Eredivisie Vrouwen.

Een frisse wind
Volgens Ajax was Engelkes graag nog langer bij de club gebleven om het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te tillen, maar respecteert hij de beslissing van Ajax. Volgens directeur Marc Overmars is Ajax tevreden over hoe Engelkes zijn werk heeft gedaan, maar was het tijd voor een frisse wind en een nieuw gezicht  voor de groep.

Ajax hoopt aan het eind van het seizoen afscheid van de trainer te kunnen nemen met een kampioenschap.

reacties (4)

 • Willem

   

  Marc Overmars zou Ed Engelkes juist moeten belonen met een contractverlenging. Maar ja...zo gaat het tegenwoordig in de maatschappij,hoe meer je je best doet hoe eerder je eruit ligt.

  reageer
 • Izaak

   

  Er staat toch vvog uit harderwijk!103614

  reageer
 • marco

   

  Ik wist niet dat wij in Zeewolde een derdedivisieclub hebben genaamd VVOG. Volgens mij is dat toch echt Harderwijk.

  reageer
 • rietje

   

  Waarom als iemand het goed doet een schop onder z.n kont tegeven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert