SV Urk hard onderuit in Groningen

URK
De voetballers van SV Urk hebben het uitduel tegen Oranje Nassau met maar liefst 4-1 verloren.

Na acht minuten kwam SV Urk al met 1-0 achter, maar snel na de openingstreffer was het aanvaller Jelle de Boer die de gelijkmaker inkopte. Na een half uur spelen kwam Oranje Nassau opnieuw op voorsprong en zo keken de Urkers bij rust tegen een 2-1 achterstand aan.

Direct na de rust werd de schade groter voor de ploeg van trainer Lucas Hoekman. ON scoorde de 3-1. In de slotfase werd het nog erger en maakten de Groningers de vierde treffer van de middag. Urk kon geen vuist maken vanmiddag en verloor drie punten in Groningen.

De selectie heeft een onrustige week achter de rug. Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat de club volgend jaar niet verder wil met hoofdtrainer Hoekman.

De Urkers staan na negentien duels met 26 punten op de tiende plaats in de hoofdklasse B.

reacties (29)

 • watcher

   

  Ja eindelijk heb je een x gelijk. Die word steeds beter,alleen af en toe geel kaartje op raar plekje,maar vaak iemand doorgebroken dan kan ie nog net met een sliding met zn schoenmaat 52 de bal wegtikken Maar ze moeten met zn allen goed in gesprek met hele groep en trainer en zeg wat je denkt,maar urker laat niet het achterste van zn tong zien. Niet iedereen op zn werk kan met die ene chef overweg en met de andere wel,en zo gaat het ook met trainers,dus dat is niet anders. Het er het beste van maken met zn allen en zaterdag er maar een 10punter van maken tegen nieuw buinen.

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Wil Urk niet meer tegendoelpunten krijgen, dan zal er wat aan de laatste linie gesleuteld moeten worden. Gert Jan Nagel is veel te traag, kan niet passen en slaakt alleen maar inhoudloze kreten.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Dit is klinkklare onzin. Toen Siemen Lindeboom eind vorig seizoen stopte dacht ik: nou Gert Jan zou je dat ook niet doen? Maar dit seizoen heb ik in jaren niet zo'n goede Gert Jan gezien. Van grote waarde voor de ploeg, vooral juist ook door zijn coaching. Misschien ook te danken aan de trainer die deze jongen natuurlijk door en door kent en kans heeft gezien Gert Jan's sterke punten veel beter te benutten?

 • kees

   

  niets vreemds aan,ze staan altijd naast me op het dijkje als het weer het toelaat. En laast voor me op de tribune,maar toen had hij zn maat mee. Naja als het niet gaat en zoals degene zegt het schipt gaat hellen en het orkest riedelt door. Dan kan er beter gestopt worden met de samenwerking want dat is voor beide kanten niet leuk. In het a1 was lucas al streng over roken en drinken en bepaalde dingen en vonden (sommige) jongens het ook niet leuk met hem. De koek is op. Ze hadden het voorzichtigmoeten brengen aan luc en supporters niet zoiets als visie. Doet me denken aan bepaalde spelers die niet goed genoeg bevonden werden en er werd gezegd ja sorry je bent te oud voor het eerste...terwijl ze 21 tot 25 waren. Zeg dan gewoon duidelijk dat het hem niet word.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Je wist van te voren wat je met Lucas binnen haalde: een heel kundige trainer, recht voor z'n raap en eisen stellen aan een speler en aan de groep omdat hij dat van zichzelf ook eist. En natuurlijk verlangt hij dat iemand leeft voor z'n sport want dan alleen kun je prestaties verwachten. Maar noem dergelijke argumenten (roken en drinken van een A1-speler) nou niet om te rechtvaardigen dat Lucas het probleem was rond de spelersgroep van Urk 1 en daarom moest vertrekken. Dan moet je als spelersgroep vooral eerst de hand in eigen boezem steken. En dan je voorbeeld van de Titanic; Urk 1 was het seizoen tot nu toe zeker geen zinkend schip, integendeel durf ik te beweren.

 • Voetballiefhebber

   

  Dat Rolf de Boer regelmatig bij een wedstrijd van Urk is, geeft aan dat hij verknocht is geraakt aan deze ploeg. Maar dat het hoofd van de TC naast hem gaat staan, is oliedom. Misschien neemt Rolf de Boer straks weer een club en moet Tol het zonder hem doen.

 • Frenky

   

  Al met al en een groot feit was dat Urk zeer slecht speelde. Volgende keer beter denk ik?

  reageer
 • kees

   

  laten we het wel gezellig houden. hij heeft toch voor een jaar getekend??? Zo gaat dat met voetbal,en rolf zie je 9 van de 10x altijd wel rondlopenbij urk en komt ook nog eens uit die regio. Snap het probleem niet

  reageer
 • Urker Jan

   

  Natuurlijk teken je in 1e instantie voor een jaar en als de samenwerking niet het gewenste resultaat oplevert (hoeft niet kijk naar FB) kun je besluiten om de samenwerking niet te verlengen. Maar daar is hier geen enkele aanleiding toe. Kijk naar de resultaten en vooral ook de progressie in het voetbal op zich. Voor het eerst in jaren niet vechten tegen degradatie of naar beneden kijken. Integendeel: zeer aansprekende resultaten met vaak mooi voetbal en prachtige winstpartijen tegen gerenommeerde tegenstanders. En dat met een selectie die niet beter is dan voorgaande jaren, zie het vertrek van Siemen en Cees de Boer. Inderdaad komt Rolf regelmatig bij Urk 1 kijken maar, na zo'n hectische week, zo opzichtig met de voorzitter TC langs de lijn staan te keuvelen is in ieder geval niet verstandig, en dat geldt voor beide heren. Dan heb je dus wel een enorme plaat voor je kanis. En begrijp je de gevoeligheid kennelijk niet wat dit oliedomme besluit voor impact heeft. Dat zegt genoeg over het niveau van betrokkenen.

 • laat alle reacties zien
 • Sv urk supporter

   

  ANDER LICHT waarschijnlijk ben jij een selectielid of een basisspeler.Natuurlijk zijn We trots dat jullie drie keer trainen en een keer voetballen en ook nog voor niets. Maar als je eerlijk bent leek het vanmiddag helemaal nergens op.Normaal je aanjager liet de ploeg in de steek door weinig tot niets te laten zien.En het jammer daarvan is dat de rest in hetzelfde meegaat. Als jullie deze wedstrijd zouden terug zien weten jullie dat we gelijk hebben.Er waren vele supporters tochweer de weg voor jullie opgegaan.Het beeld was voor ons zo dat het leek alsof jullie de trainer nu al wilden layen vallen ongeacht wat er is gebeurd. Heren blijf gewoon voetballen zoals het hele seizoen en zorg dat jullie er gewoon in blijven in de hoofdklasse zodat er in ieerste geval 1 echte amateurclub voetbalt. Laten jullie beginnen met volgende week in debeker driekeer winnen is de grote knvb beker en iedereen heeft het nog steeds over die wedstrijd tegen ajax. Dus heren aub zet de schouders eronder met zen allen en zet jullie strijd opzij tot eind mei.Want twee kampen in 1 ploeg werkt niet zoals jullie vanmiddag zagen.

  reageer
 • Urker

   

  Mee eens met vorige reacties Jan van Slooten heeft met zijn gestook dit veroorzaakt en daardoor mensen beschadigt en seizoen verpest

  reageer
 • Ajaxied

   

  Ben ik het ook mee eens. Dit was onnodig en veel supporters gaan nu thuis blijven

 • mop

   

  Wat een zwakte van een ploeg om je zo in de kaart te spelen; trainer laat ze het uit zoeken

  reageer
 • Ander licht

   

  Uit veel reacties blijkt woede naar de  spelersgroep, die zijn arrogant en verwend; wat denken ze wel niet? Alle steun en meeleven voor Lucas. Klinkt begrijpelijk. Hij presteert toch goed?  Ideaalbeeld Urk compleet. Meer zien we niet; of willen we niet zien. Veel passagiers op de Titanic ook niet, daar speelde het orkest gewoon door, werd nog gedronken, ondanks het dek al begon te hellen... Ook achter deze kwestie steekt meer, maar wie van de boe-roepers traint 3x in de week en kan in de keuken kijken? Juist. Lever daarom geen ongezouten kritiek op basis van foute aannames. Het is moeilijk genoeg voor de betrokkenen. Als je kiespijn hebt, zie je er niks van maar er moet wel wat gebeuren. We hebben een fantastische club, waar iedereen met plezier moet kunnen spelen. Dat moet vooral zo blijven. Veel wijsheid.

  reageer
 • Kees

   

  Ooo lucas was nu maar naar genemuiden gegaan. Hier wil je toch niet tussen zitten

  reageer
 • Watcher

   

  Stem daarom vvd. Die maakt het autorijden niet duurder!

  reageer
 • Ex supporter

   

  Dit heb je allemaal te danken aan jan v slooten die heeft als de judas zitten stoken in de ploeg zo lang hij er in voetbalt mij niet meer gezien

  reageer
 • Urker

   

  17 jaar geleden werd mijn Urk 1 kampioen van de hoofdklasse C! Man wat was ik trots op onze jongens! Dit waren mannen die begrepen dat er soms offers gebracht moesten worden en dat het misschien niet altijd even leuk kan zijn. Lang heeft het eerste op die gloriejaren kunnen teren, maar na afgelopen week is al mijn respect en waardering voor onze eigen jongens verdwenen! Zolang de kindertjes niet gezet en gelegd worden, er een keertje kritiek geleverd word enze een stapje harder moeten doen, dan kan de trainer gewoon moven. MENSONTEREND richting de trainer die de supporters eindelijk weer liet juichen en trots lopen op HUN club! Het is alleen maar profiteren van snoepreisjes naar Albufeira en al die andere shit, maar zodra ze er wat voor moeten doen... Je zal mij niet meer langs de lijn zien bij die achterbakse kinderen

  reageer
 • Sv urk supporter

   

  Net zoals voetballiefhebber ook zegt heb rolf ook gezellig zien staan met k tol en maar lachen en praten. Als je ze samen zag zou je kunnen denken dat ze alvast aan het praten waren of hij terug kwam als lukas eerder opstapt. Als hij zo is mag van mij meneer tol met kornuiten opstappen en zul je velen met mij niet terug zien voor zo'n lage streek. Maar na vanmiddag zie je dat de spelersgroep ook gewoon bezig is met zo'n lage streek

  reageer
 • Beschamend

   

  Als het allemaal klopt wat ik hier gelezen heb, mag een deel van de spelersgroep zich kapot gaan schamen. Eerst mede veroorzaken dat de trainer beschadigd wordt, de aanvoerder stoer laten roepen dat men super gemotiveerd is om het seizoen goed af te maken met Hoekman en dan een paar dagen later op deze manier niet thuis geven. Karakterloos en om je kapot te schamen.... Lucas dit verdien je niet! Kies voor jezelf en laat ze de rambam krijgen!

  reageer
 • Voetballiefhebber

   

  Er broeit wat onderhuids.De spelersgroep van Urk maakte een hopeloze indruk. De vorige trainer Rolf de Boer stond de eerste helft naast Tol. Zou dat een voorbode zijn van op handen zijnde veranderingen? Overigens moet het bestuur van SV Urk zich afvragen of het verstandig is over contractverlenging met Hoekman te praten door een voorzitter en de heer Tol, die beiden in oktober aftreden.

  reageer
 • Goed gedaan jan v sloten en meelopertjes...kijken hoe jullie dit seizoen nog tot een goed einde gaan brengen...

  reageer
 • Sv urk supporter

   

  Na deze hectische week ben ik met goed gezindheid maar naar Groningen gereden. Dacht de aanvoerder wil met het team het seizoen goed afsluiten voor het team en lukas. De waarheid was de aanvoerder liet het afweten en heb je bijna niet gezien,lukas was na deze week gefrustreerd zo speelde hij ook. De rest wilde het ook gewoon niet. Deze wedstrijd leek erop dat de spelersgroep lukas nu al hebben laten vallen. Als lukas slim is houd de eer aan jezelf en stop ermee want ze gaan echt niet meer voor je vechten.

  reageer
 • ??

   

  Dit was uiteraard te verwachten, ik denk dat het vanaf nu nog een zwaar seizoen zal worden voor de Urkers

  reageer
 • Jaauwk van marij

   

  De spelersgroep had vandaag een bewijs kunnen afgeven dat ze gelijk hadden met hun keuze. Echter ze speelden een kansloze wedstrijd en het was zonde van onze middag.

  reageer
 • Marco

   

  Bij de buren was er misschien een reden om de trainer te bedanken (slechte resultaten, veel kritiek, weinig vertrouwen) maar gaan ze door en zie je na de winterstop is de rust weer gekeerd en komen de resultaten. Bij Urk was er alle aanleiding om in december contractverlenging over een te komen( mooie resultaten, goed voetbal, enthousiaste boel, stabiliteit en rust) maar komen ze half februari met een heel onverwachte en bijzondere move door de trainer te bedanken. Daarmee wordt de hele boel op stelten gezet en nu is het kommer en kwel en hebben ze alles wat het laatste 3-kwart jaar opgebouwd is in 1 x om zeep geholpen, getuige de grootste kansloze nederlaag van het seizoen tegen laagvlieger ON. Heren van het bestuur en TC; hartelijk dank, nogmaals; hartelijk dank!!!!!!

  reageer
 • Watcher

   

  Dit was ingecalculeerd na deze week. Hup nu aan de bier . Tegen excelsior uit schat ik in een 8-1

  reageer
 • Tja

   

  Boontje komt om zn loontje ...... Lucas wees verstandig laat ze in hun sop gaar koken ze nemen je in de maling

  reageer
 • Schaapjes

   

  Met dank aan dhr Tol

  reageer
 • hh

   

  Als je door de week zoveel babbels hebt wilde ik het zaterdags op het veld ook laten zien!

  reageer
 • Tja

   

  We komen zoals eerder gezegd dicht tegen Urk aan. Nu De eigen jongens nier meer met Hoekman verder willen zie ik Flevo Boys boven Urk eindigen. Wij hadden een mooie driepunter vandaag. Jammer dat ze Hoekman zo wegzetten. Lijkt mij een zeer kundige trainer toe. Maar ja, net als de commentaren van de Urkers op deze blog, laten de eigen jongens zich niets gezeggen. In ieder geval succes en hopelijk blijft Urk in de hoofdklasse.

  reageer
 • Klaas

   

  Nou ik hoop dat niet.wie op deze achterbakse manier omgaat met trainers verdient het ook om op zn plaat tegaan.lucas hou de eer aan jezelf en vertrek hier valt niks meer aan op re redden.wat een arrogante kwalletjes

 • Jammer

   

  Ik was het tot een week geleden absoluut niet met u eens geweest, maar ik vrees dat u gelijk gaat krijgen nu. Wederzijds vertrouwen is weg, echt onvoorstelbaar dat het bestuur en (een gedeelte van de spelersgroep) een seizoen dat zo goed verliep zo te grabbel gooien... het is eigenlijk te schandalig voor woorden. En om bij vandaag te blijven... ik had niet anders verwacht na afgelopen week.

 • Luuc

   

  Trainer kan beter de eer aan hem zelf houden, beter is nu een interim trainer aan te stellen, denk niet dat Hoekman het allemaal nog op de rails krijgt. Zo heb je kans dat je steeds verder afglijden, omdat er geen vertrouwen is.

  reageer
 • Jan

   

  Wat is de overeenkomst tussen Urk en Flevoboys? Bij allebei maakt de TC er een potje van..

  reageer
 • Urker Jan

   

  En natuurlijk schrijven we deze dikke nederlaag op het conto van de trainer!!!!! Laat me niet lachen. Ik kon het vanmiddag niet opbrengen om naar Groningen te rijden. Ik heb mijn buik even meer dan vol van deze spelersgroep, TC en het bestuur. En velen met mij zo hoor ik genoeg om mij heen. Door al dit gedoe wordt het straks nog knokken om 4 ploegen onder je te houden. Ongelooflijk allemaal. Hoe zie je kans om een tot nu pracht seizoen zo om zeep te helpen? Kijk naar Urk en je ziet het gebeuren.

  reageer
 • Kees

   

  Ik ben vanmiddag nog wel naar Groningen gereden, tegen beter weten in maar meer nog om Lukas een hart onder de riem te steken. Niet om dat stelletje waardeloze gasten. Maar het was een kansloze missie. De meerderheid van de heren op het veld die de trainer op zo'n verschrikkelijke manier te grazen hebben genomen, heeft het vanmiddag overduidelijk laten zien. Wel veel babbels maar geen ballen, wat een vertoning tegen zo'n matige ploeg zeg, staat niet voor niets op plaats 15. Het is en blijft een schandalige actie van spelers en bestuur. Het wordt nog een hele toer om dit weer op de rit te krijgen. Maar eigenlijk verdienen ze dat ook niet, zak in de bagger jelui.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert