Witte houdt hechtingen en breuk over aan valpartij Lulea

ALMERE
De Almeerse marathonschaatsster Birgit Witte is in het Zweedse Lulea in de finale van de derde Grand Prix wedstrijd gevallen. Witte belandde uiteindelijk in het ziekenhuis voor onder andere hechtingen in haar kin. Ook heeft zij een breuk in haar kaak. 

Volgens verslaggever Eric Korver waren het barbaarse omstandigheden, waarin de 80 kilometer werd afgelegd. Witte was na afloop van de wedstrijd gedesillusioneerd. Bij de vorige wedstrijd in de KPN Grand Prix, de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, werd de Almeerse nog vijfde. 

Witte was niet de enige die viel. Voor, op en na de finish vielen diverse schaatssters. Carla Ketellapper-Zielman won de wedstrijd.

Witte start aankomend weekend niet bij de Grand prix wedstrijden in het Zweedse Falun.
reacties (3)

 • Ed

   

  Omdat het A) de finale van een internationale wedstrijd was B) om een Almeerse gaat: lokaal nieuws C) de val best ernstig was D) er mensen zijn die het wél interesseert. Misschien kunt u er nog een vijfde reden bij verzinnen als u goed uw best doet, in plaats van zo flauw te reaguren!

  reageer
 • Ed

   

  Omdat het A) de finale van een internationale wedstrijd was B) om een Almeerse gaat: lokaal nieuws C) de val best ernstig was D) er mensen zijn die het wél interesseert. Misschien kunt u er nog een vijfde reden bij verzinnen als u goed uw best doet.

  reageer
 • 13xx

   

  Ik vraag me af waarom dit nieuws is; er vallen dagelijks mensen bij her sporten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert