City speelt 3-3 gelijk tegen FC Oss

ALMERE
AIlmere City FC heeft vrijdagavond in de Jupiler League met 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Oss. De Almeerders kwamen, net als in het uitduel, terug van een 0-2 achterstand.

Almere City begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg kreeg direct een grote kans. Gaston Salasiwa schoot net over. De Almeerders hadden duidelijk iets geleerd van de uitwedstrijd tegen FC Oss. Toen begon City slap aan het duel. De ploeg van trainer Jack de Gier kreeg vrijdagavond verschillende kansen in de openingsfase.

FC Oss kwam op 0-1 voorsprong na een benutte strafschop van Tom Boere. Justin Mathieu werd naar de grond gewerkt door doelman Chiel Kramer. Kramer kreeg geel.

Net voor rust werd het zelfs 0-2. Dominique Kivuyu schoot de bal simpel achter Kramer. City maakte zelf de kansen niet af en dat deed FC Oss dus wel. Tegen de verhouding in was de ruststand 0-2.

Vijf minuten na rust scoort City eindelijk de eerste treffer, Jeffrey Rijsdijk maakte mooi de 1-2. De gelijkmaker viel 20 minuten na de pauze. Sherjill Mac-Donald kopte de bal netjes achter Almeerder Jordy Deckers, de doelman van FC Oss. Soufyan Ahannach scoorde na een prachtige actie op een mooie manier de 3-2. Tien minuten voor tijd werd het toch weer gelijk. Tom Boere de topscorer van de Jupiler League was trefzeker. FC Oss moest na twee keer geel van Justin Mathieu de laatste minuten verder met tien man. City kreeg nog wel een grote kans, maar kon de winst niet naar zich toetrekken.

Opstelling Almere City FC:
Chiel Kramer, Kees van Buuren, Calvin Mac-Intosch, Paul Quasten, Sherjill Mac-Donald, Jeffrey Rijsdijk, Soufyan Ahannach, Tom Overtoom (Silvester v/d Water), Damon Mirani, Gaston Salasiwa, Arsenio Valpoort (Rick ten Voorde).

Wissels:
Roy Pistoor, Silvester van der Water, Javier Vet, Rick ten Voorde, Abdel Metalsi, Shaquill Sno.
 

reacties (5)

 • Wouter

   

  Ik heb eigenlijk een vraag. Ik begrijp dat teams als Jong Ajax en Jong PSV niet aan de play-offs (nacompetitie) mogen deelnemen. Impliceert dit nu dat, als zij in de eindrangschikking bij de eerste vijf eindigen, dat dan (dus?) de zesde en zevende plaats op dat moment ook recht geven op deelname aan die play-offs? Kan City dus ook zevende worden in de reguliere competitie en toch deelnemen aan de play-offs?

  reageer
 • A.

   

  Wedstrijd had je moeten winnen, vooral de tegendoelpunten waren wel erg makkelijk. Je komt harstikke goed terug in de 2e helft maar hier had je gewoon 3 punten moeten pakken. Volgende week een lastige uitwedstrijd in Maastricht!

  reageer
 • Leny

   

  Ja inderdaad. Meer de rechterkant gebruiken. Jammer nu 7e plaats. Was niet nodig geweest.

  reageer
 • Kokkie

   

  City kampioen!

  reageer
 • Iric

   

  Wat een wedstrijd, volkomen onnodig punten verspeeld.3-3 mooi verdeeld maar nogmaals niet nodig.ps: wat meer de rechterkant gebruiken. Links is zo voorspelbaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert