Burgman is fit met nieuwe lever

ALMERE
De 16-jarige Damon Burgman uit Almere mag binnenkort uitkomen op de World Transplant Games in Spanje. Damon heeft op zijn vijfde een levertransplantatie ondergaan en begon op zijn tiende met atletiek.

Inmiddels is Damon zo goed in hardlopen dat hij geselecteerd is voor de World Transplant Games. “Het is een soort Olympische Spelen maar dan voor mensen die een transplantatie hebben gehad. Ik ben echt heel erg blij en dankbaar dat ik mee mag doen. Ik heb nog een leven door de transplantatie en dat voelt als een beloning”.

Damon traint een paar keer per week bij de Gooise Atletiek Club in Hilversum. Daarnaast organiseert de stichting Sport en Transplantatie ook trainingen op deze club. De stichting bestaat al sinds 1984 en doet al vanaf het begin mee aan de World Transplant Games. Dit jaar gaan er vierenzeventig sporters. De sporten waaraan deelgenomen wordt zijn: hardlopen, wielrennen, volleybal, zwemmen, badminton, tennis en golf.

Volgens trainer Ingrid van Dijk heeft Damon een echte topsportmentaliteit en wordt hij elke training beter. Hij gaat meedoen op de 100 en 200 meter. Voor de reis naar Spanje in juni dit jaar zoekt de hardloper nog sponsoren.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert