SV Urk na strafschoppen uit het bekertoernooi

URK
De voetballers van SV Urk zijn uitgeschakeld in de districtsbeker. Op eigen veld ging de hoofdklasser na strafschoppen onderuit tegen zondag eersteklasser Nieuw Buinen (7-8). Na negentig minuten spelen was het 2-2.

Urk had het de hele wedstrijd lastig met de bezoekers uit Drenthe. Voor rust hielden de ploegen elkaar in bedwang. Toch kwam de thuisploeg als eerste tot scoren. Een klein kwartier na rust was het Jelle de Boer die het doelpunt maakte. Direct daarna kwam Nieuw Buinen langszij via Koen Hateboer. De aanvaller was in de slotfase ook verantwoordelijk voor de 1-2. Vlak voor tijd bracht Lucas Nagel Urk weer op gelijke hoogte met een van richting veranderd schot. 

In de penaltyserie miste Riekelt-Jan Brands de eerste strafschop namens Urk. Namens Nieuw Buinen miste Hateboer, waardoor de serie lang doorging. Uiteindelijk bleek Gert-Jan Nagel de schlemiel. 

reacties (18)

 • Kees

   

  Zo gaan we van fred naar jelle.Terwijl er niets aan de hand is en lucas gewoon het seizoen afmaakt. In een grote groep kan er 1 wel met een chef en een ander niet. Dan zul je je er bij moeten neerleggen,en seizoen gewoon goed afsluiten en stoppen met dat gezanik.Er is nog een derde periode te behalen, dus we gaan ervoor.Excelsior moet eraan geloven. Bammmm

  reageer
 • E1 fan

   

  Jelle heeft op dit moment het toekomstige team van Urk onder zijn hoede waar we nog veel van gaan horen.

  reageer
 • Kees

   

  Wat een sensatie terwijl lucas zich nergens druk om maakt haha wat een lacher die urker jan stook

  reageer
 • klaas

   

  Laten we nu als supporters achter urk 1 gaan staan. Er komen nog mooie wedstrijden aan, er zullen nog de nodige punten gepakt moeten worden. Namen noemen en schuldigen aanwijzen heeft geen zin. Volgend seizoen weer met een andere trainer opnieuw beginnen maar wel in de HOOFDKLASSE.....

  reageer
 • Tja

   

  Hoor net dat gisteren Fred de Boer van ACV de monelinge toezegging heeft gedaan om volgend jaar naar Urk te komen. Dus in dat opzicht komt er wel een goede trainer voor terug. Of we dan nog in de hoofdklasse zitten moeten we afwachten. Mocht Lucas vroegtijdig opstappen, hoorde ik dat voorlopig Jelle Loosman ut wou oppakken

 • Luuc

   

  Keeper Urk moet zich afvragen waarom hij die twee goals niet had kunnen voorkomen, heel zwak gereageerd bij de twee tegen goals.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Janus

   

  Dat Staphorst, Lucas Nagel heeft benaderd, zal wel uit de koker komen van Johan Post. Die maakt sluw gebruik van de situatie bij Urk. Overigens rommelt het daar ook in Staphorst. Speler Martin vt Ende heeft zijn contract ingeleverd en ook de elftalleider is er plotseling mee gestopt.

  reageer
 • Johannes

   

  Jan is laatst op gemeentehuis al getrouwd! Maar dat doet er niet toe of hij wel of niet getrouwd is! Feiten zijn dat iedere speler een gesprek gehad heeft met samen met Klaas Tol en siemen lindeboom! Hierin zijn een aantal vragen gesteld aan spelers! Dit was slecht een onderdeel van het definitieve besluit van het bestuur, wat grotendeels als duidelijk was lijkt mij, het bestuur en hoekman konden niet samen door een deur! Maar al de ophef snap ik niet, het is slechts het contract wat niet wordt verlengd, hoe vaak hoor je het niet dat iemands contract niet verlengd wordt op het werk, hij wordt toch niet ontslagen ofzo?

  reageer
 • Urker

   

  Jan is niet getrouwd dus onzin dat hij op huwelijksreis is. Hij trouwt pas na zijn huwelijksreis. Maar hij is idd de aanstichter van de onrust. Aanvoerder onwaardig. Ipv trainer kan Jan beter weggaan

  reageer
 • Ijspeert

   

  Urk heeft een jonge leuke talentvolle groep, helaas met modale talenten. Het zijn geen Wakkers, of Kramers, Tollen, Rassen, loodsmannen,zo kan ik nog wel even doorgaan met vroegere talentvolle generaties. Het waren wel geboren talenten met clubliefde, zelfs bleven ze sv Urk trouw als er een professionele club belangstelling toonde. De jonge generatie spelers die er nu staat haalt het niveau bij lange na niet van bovengenoemde spelers. In hun " hoofd denken ze er anders over ". Vedette neigingen zijn hun niet vreemd, terwijl hard werken en loyaliteit aan de trainer het enige is wat bijdraagt aan een goede klassering in de Hoofdklasse.

  reageer
 • Urk 1 supporter

   

  Beste Urker Jan, Graag lees ik wekelijks je grote verhalen die je hier plaatst, maar misschien is het handig onder je echte naam te praten, en eens met Jan van slooten om tafel te gaan, wat ik er van begrijp beschuldig jij grotendeels Jan van Slooten van het niet verlengen van het contract van Hoekman! Weet jij exact hoe de vork in de steel zit? Ik niet, maar in mijn ogen is het ook niet handig zomaar een jongen af te branden die jaren lang al alles geeft voor zijn team, en nu vanwege een huwelijksreis ontbreekt! Verder was gister de wil echt wel aanwezig, ik heb geen speler in het veld kunnen betrappen die geen 100% gaven zoals velen hier formuleren op dit forum! Wanneer men 60% van de kansen afmaakt wint men gewoon met 5 a 6-2 en is er niets aan de hand, nu wordt alles onder een vergrootglas neergelegd en zit men even in de hoek waar de klappen vallen! Jammer jongens, veel succes volgende week, ik vertrouw op de 3 punten!

  reageer
 • Urker Jan

   

  Beste Urk1-supporter, jij weet niet hoe de vork in de steel zit. Nou, misschien ik ietsje wel. Feit is wel dat Jan door Lucas aanvoerder is gemaakt en dat Lucas, vooral gezien het stukken betere voetbal en dito resultaten steun had mogen verwachten van zijn aanvoerder en niet andersom, namelijk de belangrijkste promotor om het contract niet te verlengen. Weg vertrouwen over en weer. Dat heeft niets met afbranden te maken, dat kan echt gevoeld worden als een dolk in de rug. Natuurlijk hoop ik volgende week ook op de 3 punten, maar waarschijnlijk is dat, gezien de huidige situatie, tegen beter weten in. Mede dankzij de resultaten van afgelopen zaterdag staat Urk inmiddels 11e, dat betekent nog maar 5 ploegen onder je. En je moet er wel zeker 4 onder je houden anders is degradatie niet uit te sluiten. Over de TC en het bestuur maak ik nog een enkel woord vuil: waardeloze werkwijze en wegwezen. Zijn onze mooie club niet waard.

 • Urker

   

  Mensen laten we de jongens steunen...je bent supporter of je bent het niet. Hier hoor je gewoon van te winnen en van ON ook. Er is op dit moment weinig vertrouwen. Er komt nu een serie aan waarin je veel punten kan en moet pakken. De jongens willen gewoon niet met lucas verder maat het bestuur die heeft beslist om niet verder te gaan. Lucas was ook geen goede relatie met bestuur..het is nou gewoon zo. Is jammer dat het zo loopt. En waar je het zijne niet van weet kun je beter toch niets schrijven. Kom op svurk 1 excelsior pakken we hoor en dan serie maken met dronten en fb barneveld. Kom op...wel jammer dat we uitgebekeŕt zijn

  reageer
 • Tja

   

  Niet eens met je reactie. Lucas wilde discipline in de ploeg brengen wat niet gewaardeerd werd door een aantal bier spelers. Ik vind dat je als trainer iemand mag aanspreken op zijn bier gedrag. Het bestuur had unaniem achter hoekman moeten gaan staan en niet met een reactie van: ach de jongens spelen voor de hobby en worden niet betaald. Dan moet je geen ploeg meer op niveau hebben willen spelen en naar het hobby voetbal gaan. Het wordt tijd dat er een serieuze 2e vereniging op Urk komt. SVU zwil naar zaterdagmiddag bier partijtjes toe.

 • Sv urk supporter

   

  Vanmiddag toch maar weer even heen gegaan om lukas een hart onder de riem te steken. De supporters steunen lukas nog maar de spelers en bestuur laten hem nu al vallen. Hoor je dat je aanvoerder even een paar weken op vakantie is de volgende speler moet in de rust op vakantie ja dan lijkt het toch echt of ze vechten voor de trainer. Nu deze wedstrijd is verloren ben je gewoon een stuk gezakt aangezien de volgende wedstrijd anders tegen een derde klasser was geweest. Als lukas slim is gaat hij van de week zitten met de spelers en wie niet meer voor hem wil strijden dan eerlijk zeggen. Laat de spelers die niet meer willen dan lekker naar het tweede gaan en de selectie anders aanvullen met tweede en derde elftal spelers. Met deze spelers die er nu instaatheb je kans dat je nog PD moet voetballen. En anders heb je het ook misschien met andere spelers maar dan heb je nog wel voor je club en supporters spelers die er voor willen want bijna elke senioren team heeft de steun aan lukas gegeven behalve zijn eigen spelers want die houden niet van te strenge regeltjes

  reageer
 • Ja

   

  Nou aan wie ligt het nu ? De voetballers laten het zelf liggen .

  reageer
 • Voetbalgast

   

  Het is beter voor trainer en spelersgroep om direct uit elkaar te gaan. Persoonlijke vetes en ego's aan de kant en met een schone lei beginnen. Dat geldt ook voor het hoofd TC en zijn twee assistenten. Zij hebben onvoldoende kennis van zaken en geen inzicht in wat er allemaal speelt in de voetbal- en trainerswereld. In de zoektocht naar een nieuwe trainer moeten voorzitter en de huidige TC zich niet met de vervanging van Hoekman en zijn opvolger bemoeien. Zij gaan immers ook weg?

 • Pietje

   

  Lucas nagel vertrekt toch nog bij Urk? Onbegrijpelijk dat hoekman wordt afgezet.

  reageer
 • Insider

   

  Wat ik er heb van gehoord is dat na alles wat er de laatste 2 weken heeft afgespeeld nu ook staphorst heeft geprobeerd om toch een poging te wagen bij Lucas ondanks dat hij Genemuiden al had afgewezen. De jongens doen echt wel hun best, maar hebben nu even het geluk niet mee. Er moeten nog 11 wedstrijden worden gespeeld, waarbij alles nog kan veranderen.

 • Urker Jan

   

  Ik kon het nog steeds niet opbrengen om te gaan kijken. Later hoorde ik dat aanvoerder Jan van Slooten op vakantie was. Ongelooflijk! De man die de ploeg op sleeptouw heeft genomen om Lucas te wippen laat zich zo toch wel van zijn beste kant zien; dat getuigd van professionaliteit zeg. Niet dus. Dat de TC en het bestuur hierin meegegaan zijn zegt meer dan genoeg over het 3e klasse niveau waar deze heren op opereren. Na het aangekondigde en gedwongen vertrek van de trainer 2 wedstrijden; 2 x negatief resultaat. Gaat lekker zo jongens.

  reageer
 • Uk

   

  Jan is op huwelijksreis, das toch een goede reden om weg te mogen. Die jongen heeft toch geen contract! Waar maakt iedereen zich zo druk om. Het contract was voor een jaar en wordt niet verlengd.

 • Watcher

   

  Plop.Nu aan de pils. Op naar excelsior 31. Om de spanning er in te houden schat ik in een 4-1 voor excelsior

  reageer
 • Voetbalgast

   

  Inderdaad, Gert Jan Nagel de schlemiel. Bij de twee doelpunten van Nieuw Buinen stond hij ook totaal verkeerd. Voetballiefhebbers uit Urk houden hun adem in wat er volgende week met de trainer gaat gebeuren.

  reageer
 • Pieter

   

  Nou das niet zo moeilijk die wordt weggestuurd. Wat onzinnig is want de spelers moeten tenslotte presteren. Het probleem is niet de trainer maar andersom.

 • Tiemen

   

  Als Lucas slim is ontbind hij van de week zijn contract en houd de eer aan zichzelf.deze ploeg wil niet meer voor hem werken.

 • Pieter

   

  De spelers doen hun werk niet op het veld, maar de trainer moet weg. Al kun je nou nog 11 goede spelers op het veld zetten als ze niet hun best doen dan houdt het op. Jammer voor Urk maar tis wel zo

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert