Flevo Boys moet laatste 8 duels aan de bak

De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord lijken hard op weg naar degradatie uit de hoofdklasse. Twee weken geleden werd er verloren van directe concurrent NSC Nijkerk en gisteren verloor Flevo Boys van hekkensluiter ASV Dronten.

Flevo Boys staat nu op een directe degradatieplaats.
12 / NSC Nijkerk          20-23
13 / Oranje Nassau     21-19
14 / SDV Barneveld     20-18
15 / Flevo Boys            22-18
16 / ASV Dronten        22-08 

De zorgen nemen toe in Emmeloord 
Vooral als je kijkt naar het programma van de komende weken:
18-03 / Flevo Boys - Excelsior'31
25-03 / Flevo Boys - Urk
01-04 / ACV            - Flevo Boys

In totaal moet Flevo Boys nog acht duels spelen in de hoofdklasse B van de zaterdagamateurs.

reacties (10)

 • Kees

   

  Droom maar lekker verder (ach) Ik zeg binnen 5 jaar nog geen fb in de hoofdklasse terug. Die ploegen spelen veel hoger niveau als fb.Denk eerder met dit team en trainer ergens onderaan volgend seizoen in de eerste klasse weer strijdend tegen degradatie. En is in de verste verte niet te vergelijken met hzvv,wat een stugge ploeg met ook veel inzet en techniek Dus eerder 2de klas dan hoofdklas

  reageer
 • Ach

   

  Beste Kees, ik droom niet maar ga uit van wat ik zelf heb gezien. Ik had het over de eerste klasse Noord, er van uitgaande dat Flevo Boys daar bij degradatie weer in zou komen. Ik heb vorig jaar een heel seizoen mee mogen maken in Noord en heb daar alle ploegen twee keer zien spelen. Waar jij vandaan haalt dat ploegen als Winsum, Omlandia, Blauw Wit en Balk op een veel hoger niveau voetballen als FB is me een raadsel. Zelfs het huidige FB wint daar met twee vingers in de neus van. Zelfs asv Dronten promoveerde in Noord via de nacompetitie... Komt FB echter in Oost, dan geef ik je gelijk, daar ben je niet zomaar weer uit, kijk maar naar SVZW of Berkum. Maar asv Dronten gaat al naar Oost, dus FB zal, net als Urk altijd, wel weer in Noord komen en daarom snel terugkeren verwacht ik

 • Ach

   

  Ach, maak je niet druk. Als Flevo Boys degradeert dan komt het toch weer uit in Noord en dat is tweede klasse niveau. Daar kan zelfs Flevo Boys van winnen. Binnen een jaar dus weer terug in de hoofdklasse. Kijk maar naar HZVV dat gewoon weer gemakkelijk bovenaan staat....

  reageer
 • John

   

  Wiljan degradeerde ook bijna in het eerste jaar!! En dat met een veel sterkere selectie.

  reageer
 • Pietje bel

   

  Ondanks dat ik ook zeker geen fan ben van deze trainer is volgens mij de slechte samenstelling van de selectie de fout van Mesu. In welke vijver hij van nieuwe spelers hij kon vissen weet ik niet maar echte aanwinsten heb ik dit jaar niet kunnen ontdekken.

  reageer
 • Zou

   

  Als ik hem was zou ik maar even met Wiljan Mossing Holstyn praten, wat die had gedaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robbie

   

  Nog 8 wedstrijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat gaat dus niet lukken. Waarom zou FB de laatste 8 wedstrijden opeens wel goed gaan voetballen. Het is al maanden helemaal niets. En als je kijkt wie de laatste weken hun "contract" verlengen, dan word je daar niet blij van. begin eens met het ontslaan van de trainer. Die heeft het gewoon niet in zich. De hoofdklasse is te hoog gegrepen voor hem.

  reageer
 • Arie

   

  Vorig seizoen toch te snel de belangrijke spelers weg laten lopen, de trainer heeft te makkelijk gedacht met een paar nieuwe Friezen haal ik hetzelfde en misschien wel meer kwaliteit binnen. Nu krijgt hij de kous op zijn kop en gaat dan van die inhoudsloze interviews geven na de zoveelste verloren wedstrijd, aan de andere kant denk ik dat het ook wel een beetje aan de trainer zelf ligt hoor, hij is gewoon niet goed genoeg om van 16 spelers een elftal te maken, gewogen en te licht bevonden, maar dat was hij in het verleden bij ASVDronten ook al een keer. Uithuilen en opnieuw beginnen, maar persoonlijk zou ik dat met een nieuwe trainer doen, volgend seizoen wordt nog zwaarder dan dit seizoen, ze moeten waken om niet gelijk weer te degraderen.

  reageer
 • John H

   

  Helaas hebben wij door wanbeleid ons aantal jeugdleden drastisch zien dalen en tevens spelen de standaardteams op aanzienlijk lager niveau als pak weg 5 jaar geleden. In ieder geval te grote stap om rechtstreeks aan te sluiten bij eerste selectie.

  reageer
 • Bergerac

   

  Is dit nieuws? Dit was voor mij de verwachting voor het seizoen begon.Het is niet anders; op en neer.

  reageer
 • Hallo

   

  Dat is het risico voor een koopclub. Je moet dan blijven investeren. Als ze nu eens eigen jeugd een kans geven. Ze hebben de afgelopen jaren te hoog van die lekke poldertoren geblazen. Vonden zich wel topklasse waardig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert