Flevo Boys boekt belangrijke zege

EMMELOORD • Za 18 maart 2017 | 16:32 • Zaterdag 18 maart 2017 | 16:32
De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag een thuisduel in de Hoofdklasse B tegen Excelsior'31 gewonnen. Op eigen veld waren de Emmeloorders met 2-1 te sterk voor de gasten uit Rijssen. Bij de rust stond Flevo Boys met 1-0 voor.

In de 28e minuut ging William de Boer alleen op de keeper af. Hij werd echter onderuit gehaald door Patrick Jurgens van Excelsior'31 die daarvoor de rode kaart kreeg en moest vertrekken. Vlak voor rust wist Flevo Boys van de overtalsituatie te profiteren. Tomas Boer loste van twintig meter een schot dat licht werd aangeraakt door een verdediger. Maar de bal kwam wel in het doel terecht: 1-0.

In de tweede helft was in de 49e minuut Frank Post voor Flevo Boys trefzeker. Vier minuten later konden de gasten de aansluitingstreffer scoren. Flevo Boys kreeg veel kansen om verder uit te lopen maar deze gingen er niet in. In de slotfase kreeg Tjeerd Korf nog de rode kaart wegens spelbederf.

Flevo Boys speelt volgende week op eigen veld de derby tegen SV Urk.