Zuiderzeerally blijft populair

EMMELOORD
De Zuiderzeerally is zaterdagmiddag van start gegaan op De Deel in het centrum van Emmeloord. De rally bestaat uit drie wedstrijden: de traditionele Zuiderzeerally en twee short rally's, waar ook minder ervaren coureurs aan mee kunnen doen. In totaal zijn er bijna zeventig deelnemende teams.

De rally, die lange tijd door het leven ging onder de naam Tank S Rally, telt dit jaar voor het eerst mee voor de FIA Benelux Trophy, een internationale wedstrijd die uit meerdere rally's bestaat. Er zijn negen buitenlandse teams aangemeld.

De finish wordt zaterdagavond iets na half elf verwacht. 

reacties (1)

  • Kneel@

     

    Wie zegt dat de Zuiderzeerally "populaire" is? Hooguit de organisatie zelf zeker? In ieder geval niet het publiek en liefhebbers van de rally. Voor een paar jaar geleden stond het nog bommetje vol langs het hele circuit en je moet nu eens kijken hoeveel gaten er tussen zitten. Er zijn hele gedeeltes die leeg zijn langs het circuit. Het begon al met geld vragen als entree en dat werd steeds duurder, wij maakte er zolang de rally al bestaat er een familietraditie van door meestal tijdens het slechte weer de mooiste locaties uit te zoeken, de hele avond waren we ermee bezig en dat was gezellig en leuk. En dan de dag erna zelf langs bepaalde punten rijden om de bandensporen te bekijken. Vroeger was het echt een happening voor de plaatselijke bevolking en nu niet meer, het is nu een ballast aan het worden er worden steeds meer wegen langer afgesloten en omdat de bewoners van Emmeloord veel minder betrokken zijn is het begrip ervoor steeds minder. Geef de rally weer terug aan de mensen van de polder, zorg voor voldoende sponsoren zodat het weer gratis toegankelijk word, je zult dan merken dat het publiek weer komt kijken ondanks het meestal slechte weer.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert