Kobus en De Wild winnen Zuiderzeerally

EMMELOORD
Coureur Hermen Kobus en navigator Erik de Wild hebben zaterdag de Zuiderzeerally in Emmeloord gewonnen. Het duo eindigde in de Skoda Fabia R5 25 seconden achter Jasper en Martine van den Heuvel. Die kregen alleen van de jury een tijdstraf van één minuut opgelegd omdat zij met de Mitsubishi Lancer EVO 10 te vroeg een tijdcontrolegebied waren ingereden. De winst ging daarom alsnog naar Kobus en De Wild.
Het team Van den Heuvel eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

De Zuiderzeeshortrally was zaterdagmiddag al een prooi voor coureur Hans Weijs en navigator Jamilla van Altena. Met de VW Golf IV Kitcar was het duo uit Elst na zes klassementsproeven de snelste. Op de tweede plaats eindigde Janjur Monshouwer en Jeroen Docter met de Opel Ascona 400 GR.S. Zij waren 21 seconden langzamer dan de winnaars. Coureur Ton Kamer en navigator Arjen Kamer uit Emmeloord eindigden in de Zuiderzeeshortrally met hun Opel Astra met 2 minuten en 51 seconden achterstand op de negende plaats. 

De Zeebodem Shortrally werd zaterdagavond gewonnen door het Hongaarse rallyduo Tibor Érdi Junior en György Papp. Ton en Arjen Kamer uit Emmeloord eindigden bij deze wedstrijd met een achterstand van 4 minuten en 40 seconden op de zesde plaats. 

reacties (2)

 • Drontenaar

   

  Wat een flut organisatie! Omleiding slecht aangegeven. Betaal je 6 euro entree, ben je binnen, moet je nog eens 6 euro betalen om het echt te zien. Vervolgens half uur kijken waarna ze 3 kwartier pauze inlassen! En dan nog een half uurtje. Voor mij de laatste keer. Waardeloos.

  reageer
 • Jan

   

  Ik neem dat je alleen naar de proef op Nagelerweg bent geweest? En verder nog nooit eerder naar een rally? Met zo'n klein deelnemersveld (helaas geen 100 zoals vroeger) kan alles inderdaad na een half uur voorbij zijn, waarna het even duurt voordat de volgende bouclé begint. Dat is geen pauze inlassen, dat is vasthouden aan het tijdschema omdat er ook nog andere proeven worden verreden waar de deelnemers naar toe moeten. Dat je twee keer 6 Euro moet betalen lijkt me sterk, normaal kom je langs 1 kassa en dan ben je binnen. Of je gaat ergens gratis bij een andere proef kijken, voor het gemak wel 10 Euro betalen voor een infopakket net zoals ik. Helaas maar tijd gehad om 1 proef te zien, het is niet anders...

 • Drontenaar

   

  Ze moeten beter omleiding aangeven. En voor de afrit afsluiten dan moet je wel de volgende pakken

  reageer
 • De kaat

   

  Nou ze stonden direct onder de afrit je kon er zo weer op een Door naar de munt. Misschien inderdaad volgend jaar even op de a6 aangeven maar kwam ook Door afsluiting richting nagelerweg ivm werkzaamheden

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert