Van den Heuvel hevig teleurgesteld in Zuiderzeerally

EMMELOORD • Zo 19 maart 2017 | 17:06 • Zondag 19 maart 2017 | 17:06
Coureur Jasper van den Heuvel overweegt om volgend jaar niet meer mee te doen aan de Zuiderzeerally. De rallyrijder zegt dat nadat hij zaterdagavond door een opgelegde tijdstraf de titel aan zijn neus voorbij zag gaan.

De rallyrijder uit Barneveld werd zaterdagavond met navigator Martine van den Heuvel in het centrum van Emmeloord in eerste instantie gekroond tot winnaar. Volgens één jurylid is Van den Heuvel met zijn Mitsubishi Lancer EVO 10 te vroeg een tijdcontrolegebied ingereden.

Volgens de tijdkaart  die door een ander jurylid is goedgekeurd heeft Van den Heuvel zich wel aan de regels gehouden. De officiële straf voor deze overtreding is een tijdstraf van twee minuten. Door verschil van mening van de twee juryleden kreeg Van den Heuvel uiteindelijk een halve tijdstraf toegekend.

Coureur Hermen Kobus en navigator Erik de Wild in de Skoda Fabia R5 die op de tweede plaats stonden pakten de titel. Team van den Heuvel eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel