Van den Heuvel hevig teleurgesteld in Zuiderzeerally

EMMELOORD
Coureur Jasper van den Heuvel overweegt om volgend jaar niet meer mee te doen aan de Zuiderzeerally. De rallyrijder zegt dat nadat hij zaterdagavond door een opgelegde tijdstraf de titel aan zijn neus voorbij zag gaan.

De rallyrijder uit Barneveld werd zaterdagavond met navigator Martine van den Heuvel in het centrum van Emmeloord in eerste instantie gekroond tot winnaar. Volgens één jurylid is Van den Heuvel met zijn Mitsubishi Lancer EVO 10 te vroeg een tijdcontrolegebied ingereden.

Volgens de tijdkaart  die door een ander jurylid is goedgekeurd heeft Van den Heuvel zich wel aan de regels gehouden. De officiële straf voor deze overtreding is een tijdstraf van twee minuten. Door verschil van mening van de twee juryleden kreeg Van den Heuvel uiteindelijk een halve tijdstraf toegekend.

Coureur Hermen Kobus en navigator Erik de Wild in de Skoda Fabia R5 die op de tweede plaats stonden pakten de titel. Team van den Heuvel eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

reacties (3)

 • Polderaar

   

  Leuk verhaal maar de navigator maakte gewoon een foutje. Niet meer, niet minder. Zijn de regels die bij dit spel horen.

  reageer
 • Me

   

  Dit klopt voor geen kant tis geen markt waar je kan onderhandelen over de prijs! Dat 1 persoon een rally met geschiedenis zo kan verpesten voor mensen zodat ze waarschijnlijk na jaren plezier niet meer terug komen erg jammer. De hele rally is al uitgeknepen eerder begon het spektakel op vrijdagavond maar dat is helaas ook al weg bezuinigd. En dan de "professionele" houding van een aantal marshalls op zaterdagavond die zelf op het laatste moment oversteken terwijl het fluitsignaal heeft geklonken en toeschouwers op een hele vervelende manier aanspreken terwijl er niks aan de hand was. Laten we met elkaar er voor waken dat zuiderzeerally 2018 een mooi spectaculaire maar vooral veilige rally word

  reageer
 • bertjebb

   

  Wat ongelofelijk zuur voor jasper.dit smaakt inderdaad naar een vies spelletje.daar kunnen ze trots op zijn maar ze snappen zeker wel dat ze dit prachtige evenement zo wel om zeep helpen. Nee.echt flinke jongens.....echt iets om trots op te zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert