Flevolanders winnen 13 medailles tijdens Special Olympics

FLEVOLAND
De zeven sporters uit Almere hebben in totaal 13 medailles gewonnen tijdens de Special Olympics. Special Olympics is een internationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. 

De Flevolanders kwamen in actie op de onderdelen skiën en schaatsen. Het ski toernooi werd gehouden in de Oostenrijkse plaats Schladming en er werd geschaatst in het ijsstadion van Graz. Team NL was in Oostenrijk met totaal 25 wintersporters. 

Het team is zaterdagochtend weer vertrokken uit Oostenrijk. Zaterdagavond wordt de ploeg in Bunnik ontvangen. Daar zullen vrienden en familieleden de sporters opwachten.

De 13 Flevolandse medailles:

Schaatsers:

Minah Bahgat (zilver, brons)

Sebastiaan Jacquemier (2x brons)

Hellen de Leeuw (goud, zilver)

Brian Proost (2x goud)

Alex Rebel (goud, zilver)

Skiërs:

Thijs Hulleman (zilver)

Olaf Kinneging (goud en zilver)

reacties (3)

 • Erik

   

  Toppers goed gedaan👍

  reageer
 • Ron Proost

   

  Het is gewoon zeer goed gedaan. Wat hun presenteren ondanks hun beperking is gewoon geweldig. Het is ook uniek dat ze weer zo een kans kregen en ze hebben het ook waar gemaakt. Maar ook ASV heb daar een bijdrage aan geleverd wat als die het niet promoten dan krijg zij geen kans. En ook de coaches hebben zich voor de volle honderd procent in gezet. En natuurlijk ook de sport verslaggever Han mag wel een pluim verdienen want hij bracht wel het nieuws zo snel mogelijk onze provincie binnen. Nog maal sporters,coaches,de trainers van ASV en verslaggever. Bedankt.

  reageer
 • Louis

   

  Wat super!! Gefeliciteerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert