FC Almere zet hoofdtrainer op non-actief

ALMERE
Voetbalclub FC Almere heeft hoofdtrainer Maurice Ligeon op non-actief gesteld. Dat meldt het bestuur van de club uit Almere Haven op zijn website

In een verklaring zegt de club dat het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting drukte. Een begroting die naar eigen zeggen niet al te florissant is. Sinds december was het bestuur met Ligeon in gesprek om te kijken of zijn salaris omlaag kon. Die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Volgens het bestuur verliep de onderlinge communicatie steeds stroever.

Verwarring en onrust in de spelersgroep die door de situatie ontstond en het achteruit lopen van prestaties noemt het bestuur mede als reden om Ligeon op non-actief te zetten. "Een zeer vervelende maatregel, zeker gezien de successen in het verleden. Maar samen doorgaan dan wel tot een oplossing komen, blijkt absoluut onmogelijk." aldus FC Almere. 

De trainingen en wedstrijd coaching worden voorlopig overgenomen door Arno Splinter en Dennis Burgemeestre. Voor het nieuwe seizoen gaat de club op zoek naar een nieuwe trainer.
 

reacties (9)

 • Jansen (De Mol)

   

  De topic is de trainer, maar de vraag is Wat heeft de voorzitter met zijn bestuursleden ( die er al het afgl 3 jaar zijn) nou daadwerkelijk voor deze club gedaan? En dan vooral de financiele situatie waardoor de schuld juist omhoog gaat en niet omlaag. Ra ra ? De boekhouding is er niet op orde. De trainer heeft ten minste laten zien wat hij en zijn staf waard zijn. Promotie naar de tweede klasse en afgelopen seizoen net geen kampioen door middel van een beslissingswedstrijd. Dit heeft niks te maken met de trainer maar deze bestuursleden zijn niet capabel. Dit bestuur moet per direkt opstappen en het werk over laten aan de ECHTE kenners. Die verstand hebben van de boekhouding en de financiele situatie. Waar deze voorzitter onderuit probeert te komen door de aandacht te verplaatsen naar de trainer.

  reageer
 • kenners

   

  Er is in de winterstop keurig in een gesprek aangegeven dat de club het niet langer volhoudt om dit contract te kunnen betalen en graag met hem verder wil tegen een verlaging van het salaris. Dit is toch het goed recht van de club? Stom van de club dit contract? 100%. Ingegeven door familie Seedorf in het tijdperk voor deze voorzitter. De trainer heeft echter geprobeerd bij een andere club aan de slag te komen maar kwam tot de ontdekking dat hij een mega salaris krijgt voor een 2e-klasser, zelfs in verhouding met 1e en hoofdklasse. De trainer had inmiddels ruzie (gehad) met 75% van de spelersgroep en gedroeg zich steeds kinderachtiger. Was er meteen bij met een advocaat. Kortom een verstoorde arbeidssituatie wat het recht geeft tot non-actief.

  reageer
 • FC Almerenaar

   

  Blijkbaar heeft FC Almere Geld want je trainer op Non-Actief zetten is eigenlijk het zelfde als je geld weggooien oke als hij iemand heeft geslagen of de club op een onsportieve manier in diskrediet had gebracht kan ik zeggen op non actief zetten maar de club heeft nu geen poot om op te staan die EDO brengt de club in diskrediet door de vuile spelletjes die gespeeld worden , en maar klagen maar wel met volle verstand een contract opstellen, dit zegt meer over het beleid van FC Almere dan Dhr Ligeon. En het slecht er van is dat ze Dhr Ligeon nu als Geldwolf willen bestempelen, Terwijl ze eigenlijk onder het contract van Dhr. Ligeon willen uitkomen.

  reageer
 • Ger

   

  Voetbalclub om gewoon lekker te ballen heb je nergens meer. Iedere club moet zonodig ambitie's hebben, zo ook deze club. Alle leden moeten een dure trainer betalen terwijl eerste elftal spelers meestal geen contributie betalen. Hier gaat deze sport kapot aan.

  reageer
 • Bram

   

  Verrassend is het niet, dhr Splinter had zich destijds ingeschreven bij Almere maar kreeg van dhr Ligeon geen kans voor het eerste elftal. Echter kon dhr. Splinter zich niet meer overschrijven naar een andere club en is een kleine muiterij gestart. En nu heeft dhr. Splinter het bestuur precies waar hij het hebben wilt. De financiën zijn op orde bij Almere alleen onder druk is het bestuur bezweken. Teken van zwakte. En dhr. Splinter zal natuurlijk veel minder salaris wensen dan dhr Ligeon maar ondertussen zal er wel elke maand een betaalde Voetbalschool georganiseerd worden op sportpark De Marken... to be continued..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaanchi

   

  Als er een contract of arbeidsovereenkomst ligt -en daar ga ik van uit- dan heeft de trainer groot gelijk om geen salaris in te leveren. Als deze trainer zijn werkzaamheden uitvoert heeft de club geen andere verplichting om het afgesproken salaris te betalen. Kan de club betalingsverplichtingen niet nakomen, dan ben je gewoon failliet. Het op nonactief stellen van een werknemer heeft dus geen enkel nut en geeft alleen maar een heel negatief signaal. Als ik daar trainer was zou ik allang om me heen aan het kijken zijn naar een wel gezonde club.

  reageer
 • Michel

   

  Sterker nog volgens mij heeft de trainer een contract voor onbepaalde tijd verlengd in 2015

 • Ed Molenaar

   

  Gaat al heel wat jaren niet best met die club. Blijkbaar is moeilijk een eenvoudige amateurclub te runnen.

  reageer
 • Vaan

   

  Ed Wanneer kunnen we je verwachten ?

 • Onzin

   

  Aannemende dat zijn salaris gewoon betaald moet worden als je iemand op non-actief zet zal dit financieel geen verbetering geven. Dus een kul reden en het lijkt me logisch als je een contract tekent dat er van beide zijden verwacht mag worden dat dit nagekomen wordt. En niet dat je halverwege ineens bedenkt dat het salaris omlaag moet en de trainer er maar mee akkoord gaat.

  reageer
 • rob

   

  Communicatie is niet het enigste probleem man man wat een club is dat zeg. Me neefje heeft al in 4 teams gezeten en van alles belooft maar wat een kneuzen daar zeg nee dank je nooit meer. Helaas maar ja en dan nog de kunstgras kwestie daar word ook erg laconiek mee om gegaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert