FC Almere zet hoofdtrainer op non-actief

ALMERE • Wo 12 april 2017 | 16:50 • Woensdag 12 april 2017 | 16:50
Voetbalclub FC Almere heeft hoofdtrainer Maurice Ligeon op non-actief gesteld. Dat meldt het bestuur van de club uit Almere Haven op zijn website

In een verklaring zegt de club dat het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting drukte. Een begroting die naar eigen zeggen niet al te florissant is. Sinds december was het bestuur met Ligeon in gesprek om te kijken of zijn salaris omlaag kon. Die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Volgens het bestuur verliep de onderlinge communicatie steeds stroever.

Verwarring en onrust in de spelersgroep die door de situatie ontstond en het achteruit lopen van prestaties noemt het bestuur mede als reden om Ligeon op non-actief te zetten. "Een zeer vervelende maatregel, zeker gezien de successen in het verleden. Maar samen doorgaan dan wel tot een oplossing komen, blijkt absoluut onmogelijk." aldus FC Almere. 

De trainingen en wedstrijd coaching worden voorlopig overgenomen door Arno Splinter en Dennis Burgemeestre. Voor het nieuwe seizoen gaat de club op zoek naar een nieuwe trainer.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel