Materiaalmannen en jeugdtrainer Musampa weggestuurd door City

ALMERE
De materiaalmannen Danny Zaal en Leon Zuidam zijn op non actief gezet door Jupiler League club Almere City FC. Reden is een vechtpartij tussen beiden afgelopen zaterdagmorgen op de club. 

Directeur John Bes wil inhoudelijk niet reageren op het incident, maar bevestigt dat beide materiaalmannen na een gesprek zijn weggestuurd bij de club.

Ook jeugdtrainer op non-actief
De club zette ook jeugdtrainer Kiki Musampa van de A1 op non-actief. Reden is een verstoorde arbeidsverhouding en een verschil van inzicht in de te volgen procedures binnen de club.
Volgens Bes zijn er herhaaldelijk gemaakte afspraken geschonden door Musampa. Hoofd jeugdopleiding René Koster maakt het seizoen af als trainer van Almere City A1.

De beslissing is opmerkelijk omdat Musampa uitstekend presteerde met Almere City FC onder 19. De ploeg kwalificeerde zich voor de kampioenspoule van de eerste divisie en maakt zelfs kans op promotie naar de eredivisie.

reacties (13)

 • P vdsluis

   

  Opstelling van koster slaat nergens op. Niet voor niets verloren van de Graafschap had bij kikki niet gebeurd zonde dat hijweg is. Koster moet weg. Verkeerde jongens weg. En laf dat hij bekende namen wel laat die niet eens speelden. Zonde heb jarenlang genotenvan de club maar dit belijd snap ik niet Michel kreek was geweldig.

  reageer
 • Anoniem

   

  Kreek was een geweldig hoofd jeugdopleiding. Altijd langs de lijn. Kende iedereen persoonlijk. Koster zie je echt nooit. Maar beslist wel wie er door en niet door gaat. Zonder ooit speler gezien te hebben. Treurig. Volgend jaar spelen kinderen van 11 tegen bv jongens van Ajax van 13. Kan zo maar. Systeem is bewezen totaal verkeerd en teruggedraaid bij de enkele clubs die het geprobeerd hebben. Koster heeft een club met goede sfeer onder Kreek naar een negatieve club gebracht door zijn ondoordachte doorvoering . Niemand heeft een goed woord voor hem over. Zo jammer..

  reageer
 • Almeerder

   

  Dit weekend 6 punten voor de heer Koster, gefeliciteerd kanjer.

  reageer
 • peter

   

  Een goed presterende trainer moeten wegsturen zegt ook veel de capaciteiten van het hoofd jeugdopleiding Kotser. Club zou er goed aan doen hem ook te vervangen.

  reageer
 • Ruud

   

  Denk dat het voor deze klub een zegen is dat die denny weg is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fan

   

  Mannen als Musampa moet je koesteren maar City vertrouwd meer op niet capabele figuren als Koster. De man die alleen langs het veld staat als er een prijs opgehaald kan worden, de rest van het seizoen zie je hem niet. En juist deze man moet bepalen welke spelers afvallen en doorgaan. En terwijl er in de wandelgangen al maanden werd gesproken over deze verandering (met onrust in de teams tot gevolg) bleef het stil vanuit de leiding van City. Maar ondertussen wel gewoon nieuwe talenten scouten, wat denk je wat dat met de jonge jochies doet? Eens te meer blijkt dat je als jonge voetballer bij City niets voorstelt, al helemaal niet als je geen vriendje bij de leiding hebt zitten.

  reageer
 • P v d sluis.

   

  Begrijp er ook niets van die koster doet aan vriendjes politiek. Hij is er nooit en beslist verkeerd. Zonde dat musama weg is vond hem een hele goede trainer en eerlijk naar de jongens toe. Kan koster niet zeggen die liegt.

  reageer
 • Anoniem

   

  Trainer Musampa op non-actief,zou beter zijn geweest als de alleen beslissende hoofd jeugdopleiding dat was,hij verziekt de sfeer binnen Almere City,trainers hebben geen inspraak over de jongens waar zij het hele jaar mee gewerkt hebben en een bijna nooit aanwezige hoofd jeugdopleiding die in z'n eentje beslist wie wel en niet doorgaan. Eerst goed bij betrokkenne informeren, bezorgde fan/ouder

  reageer
 • Jond

   

  Hier is niets van gelogen!!

 • Cityfan

   

  Helemaal mee eens! Koster amper gezien langs de lijn. Daarin kan hij een voorbeeld nemen aan Kreek. Die was er altijd en kende iedere speler wél persoonlijk.

 • Anoniem

   

  City was goed op weg om zich op een positieve manier te ontwikkelen. Nu Koster het roer heeft overgenomen is er alleen maar negativiteit. Groot deel vd jeugd door hem al weggestuurd en nu de medewerkers......treurig..

  reageer
 • City fan

   

  Non actief ? Afkoelen en een goed gesprek voeren. Sterkte voor de betrokkene.

  reageer
 • Anoniem

   

  Eerst goed informatie inwinnen voordat nieuws met foto geplaats wordt Foute Informatie

  reageer
 • 036Inside

   

  Mark, de nieuwe materiaalman werd zeer gewaardeerd.. een topper.. zonder negatief oordeel te hebben over Danny. Als je als steward én als materiaalman al jaren betrokken bent bij Almere City, dan is dit een triest verhaal.

  reageer
 • Anoniem

   

  Misschien is het handig om het echte verhaal te vragen bij betrokken van de "vechtpartij". Dit verhaal klopt niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert