City FC geeft zege knullig weg tegen De Graafschap

ALMERE • Vr 21 april 2017 | 19:22 • Vrijdag 21 april 2017 | 19:22
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap schlemielig verloren. In het Yanmar stadion waren de Superboeren met 1-2 te sterk voor de ploeg van Jack de Gier. Bij rust was het nog 0-0.

In de tweede helft brak City aanvoerder Kees van Buuren de wedstrijd open met een fraaie stiftbal: 1-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Almeerders, totdat doelman Chiel Kramer opnieuw de fout in ging na een eenvoudige terugspeelbal: de keeper verspeelde de bal knullig vlak voor zijn goal en Van Michem profiteerde dankbaar: 1-1. Vervolgens kreeg Almere City FC goede kansen op de 2-1 , maar in de extra tijd wist Van den Hurk alsnog de winnende te maken voor de gasten.

Ondanks de nederlaag staan de Almeerders nog wel op de zevende plaats van de Jupiler League. Volgende week spelen de Almeerders de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Opstelling Almere City FC: Kramer, Van Buuren, Metalsi, Nieuwpoort, Hammouti, Salasiwa, Rijsdijk, Arica, Ten Voorde, Mac-Donald (Van Buuren), Ahannach

Reserves: Pistoor (gk), Quasten, Van der Water, Lanser, Tadmine, Waalkens.