SV Lelystad'67 gaat samenwerken met Ajax

LELYSTAD
In de zoektocht naar samenwerking met amateurclubs in Flevoland heeft Ajax gekozen voor SV Lelystad'67. Volgens adviseur Aron Winter betekent dat een kwaliteitsimpuls voor zijn vereniging. “Ajax heeft een enorme uitstraling en zal een belangrijke rol spelen bij de verdere professionalisering van onze club.''
 
Ambitieuze stap
Winter benadrukt dat SV Lelystad klaar is voor deze ambitieuze stap. “Sportief, financieel en organisatorisch staan we er goed voor. Wij zijn klaar om optimaal te profiteren van de kennisoverdracht vanuit Amsterdam. Van de expertise op technisch en tactisch gebied, video-analyse en scouting zal SV Lelystad veel profijt hebben,'' aldus Winter, zelf bij Ajax als trainer verantwoordelijk voor de A-jeugd onder 19.
 
Magneetwerking
De 84-voudig international werd op 16-jarige leeftijd als speler van SV Lelystad door Ajax gescout. Hij is ervan overtuigd dat de samenwerking met Ajax een magneetwerking zal hebben op jonge voetballers. “Met deze samenwerking geven wij een duidelijk signaal af dat jeugdspelers een goede opleiding krijgen, ook door de aanwezigheid van de voetbalacademie van voetbalprof Ruben Schaken. En talenten kunnen doorstromen naar de jeugdopleiding van Ajax op De Toekomst.''
 
SV Lelystad heeft het samenwerkingsverband met Pec Zwolle in goed overleg beëindigd. Beide clubs kijken tevreden terug op een uitstekende samenwerking.
 
 
 

reacties (6)

 • Kees

   

  Wel slim van Pec om met SVL te stoppen, de meeste talenten komen van Unicum vandaan..

  reageer
 • Piet

   

  Om toekomst te houden in Lelystad zouden de verenigingen moeten fuseren. Te weinig vrijwilligers, te weinig geld, te hoge kosten, te laag niveau door de verdeelheid. Ik geloof dat svl nog het hoogste speelt van allemaal maar Lelystad hoort eigenlijk een hoofdklasse team te hebben. Helaas zijn we daar ver van weg mede door sentimenten zoals u die poneert.

 • Bert

   

  Toch fijn, zo'n clubvriend als Aron Winter! Het lijkt min dat er genoeg beter geschikte amateur verenigingen in Flevoland zijn dan SVL! Speelt er volgend jaar eigeijk wel een jeugd team in de divisie daar?

  reageer
 • Nouri

   

  Wat een fantastisch nieuws! Hoop dat dit bijdraagt aan het succes van de vereniging. De jeugd is de toekomst!

  reageer
 • Mooi nieuws voor de club. op naar een goede en fijne samenwerking met Ajax. Met de vrijwilligers en juiste leden bouwen aan een mooie toekomst. Commentaar zal je helaas toch altijd op dingen houden maar soms word er wel vergeten hoeveel tijd er door de vrijwilligers in word gestoken. Blijf zo doorgaan SVL. 👍🏻

  reageer
 • Lelystadjer

   

  En omhoog gaan de contributies voor de kinderen.

  reageer
 • Jan

   

  Heb ik niet gelezen, waar haalt u die wijsheid vandaan

 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  In de praktijk is gebleken dat zo'n overeenkomst niets, maar dan ook helemaal niets, oplevert voor amateurverenigingen. Het voordeel voor de BVO Ajax is dat talenten pas weg mogen bij sv Lelystad '67 (in dit specifieke geval) nadat zij door Ajax zijn afgewezen. Alleen de BVO heeft dus profijt bij een overeenkomst. Een BVO gaat zich écht niet intensief inzetten voor een amateurvereniging!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert