SV Lelystad'67 gaat samenwerken met Ajax

LELYSTAD • Wo 26 april 2017 | 13:57 • Woensdag 26 april 2017 | 13:57
In de zoektocht naar samenwerking met amateurclubs in Flevoland heeft Ajax gekozen voor SV Lelystad'67. Volgens adviseur Aron Winter betekent dat een kwaliteitsimpuls voor zijn vereniging. “Ajax heeft een enorme uitstraling en zal een belangrijke rol spelen bij de verdere professionalisering van onze club.''
 
Ambitieuze stap
Winter benadrukt dat SV Lelystad klaar is voor deze ambitieuze stap. “Sportief, financieel en organisatorisch staan we er goed voor. Wij zijn klaar om optimaal te profiteren van de kennisoverdracht vanuit Amsterdam. Van de expertise op technisch en tactisch gebied, video-analyse en scouting zal SV Lelystad veel profijt hebben,'' aldus Winter, zelf bij Ajax als trainer verantwoordelijk voor de A-jeugd onder 19.
 
Magneetwerking
De 84-voudig international werd op 16-jarige leeftijd als speler van SV Lelystad door Ajax gescout. Hij is ervan overtuigd dat de samenwerking met Ajax een magneetwerking zal hebben op jonge voetballers. “Met deze samenwerking geven wij een duidelijk signaal af dat jeugdspelers een goede opleiding krijgen, ook door de aanwezigheid van de voetbalacademie van voetbalprof Ruben Schaken. En talenten kunnen doorstromen naar de jeugdopleiding van Ajax op De Toekomst.''
 
SV Lelystad heeft het samenwerkingsverband met Pec Zwolle in goed overleg beëindigd. Beide clubs kijken tevreden terug op een uitstekende samenwerking.
 
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel