Jeugdteam naar 'Koninklijk' voetbaltoernooi in Marokko

DRONTEN
Een jeugdteam van ASV Dronten voetbalt volgende week een groot internationaal toernooi in het Marokkaanse Tanger. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de Koning van Marokko ter ere van de 14e verjaardag van de kroonprins.

Eén van de ouders van het jeugdteam van ASVD hoorde van een collega dat Nieuw-West United uit Amsterdam, een club met veel Marokkaanse leden, mee mocht doen aan het voetbaltoernooi. Zij mochten nog één ander Nederlands team meevragen. Dat werd JO11-2 van ASV Dronten. Niet veel later lag er een brief met een officiële uitnodiging van de Koning op de mat. 

Hotel met zwembad
Dus gaan de 12 jongens uit Dronten, van 10 en 11 jaar oud, woensdag en donderdag naar Marokko. Ze voetballen dan zaterdag en zondag. Voorafgaand aan het toernooi hoeven ze zich niet te vervelen. Ze verblijven op kosten van de Koning van Marokko in een fraai hotel met zwembad. De vliegtickets moeten ze wel zelf betalen. 

Er gaan 12 ouders en 2 leiders mee. De bedoeling is wel om het zo goed mogelijk te doen, maar het gaat vooral om de bijzondere voetbalervaring. Om die reden mogen de jongens van de directie ook drie dagen school missen. Woensdagavond oefenen de spelers van ASV Dronten tegen hun leeftijdsgenootjes van Nieuw-West in een speciale 'uitzwaaiwedstrijd.'

  

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert