City verspeelt in korte tijd zege op Helmond Sport

ALMERE • Ma 8 mei 2017 | 18:06 • Maandag 8 mei 2017 | 18:06
Almere City FC heeft in de eerste ronde van de play-offs een smadelijke nederlaag geleden tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor met 4-2 nadat het na 70 minuten nog met 0-2 voor stond.

Salasiwa zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer. Ten Voorde leek in de tweede helft de wedstrijd te beslissen, maar vanaf dat moment stortte Almere City als een kaartenhuis in elkaar. De Almeerders werden onder de voet gelopen en de Brabanders scoorde maar liefst vier keer. Ten Den, Braber, Thomassen en Edwards zorgden voor de doelpunten.

Aankomende vrijdag is de return in Almere. De winnaar van het tweeluik ontmoet in de volgende ronde de nummer 17 van de eredivisie.

Wedstrijdverloop:

Afgelopen 4-2

90e min: GOAL Edwards benut de penalty : 4-2

89e min: Metalsi veroorzaakt een penalty en krijgt geel

82e min: GOAL Helmond Sport: Jordy Thomassen kopt de 3-2 binnen.

79e min: vrije trap van Ahannach scheert rakelings over de goal van Helmond Sport

78e min: Valpoort maakt zijn rentree bij Almere, Mac-Donald naar de kant.

74e min: Robert Braber scoort direct de 2-2

72e min: Teije ten Den brengt Helmond Sport terug in de wedstrijd met een rake kopbal na een voorzet vanaf rechts.

69e min: GOAL Almere City FC komt op 0-2 door Rick ten Voorde

67e min: Goede kopkans Jordy Thomassen maar in de handschoenen van Kramer

60e min: vrije trap van Van Koesveld gekeerd door City doelman Kramer.

53e min: Paul Quasten verlaat het veld voor Jeffrey Rijsdijk bij Almere City FC.

50e min: Almere City komt goed weg in de openingsfase van de 2e helft: schoten van Zeldenrust en Justiana gaan er net niet in

46e min: we zijn weer begonnen in Helmond

rust: 0-1

45e min: City linksback Quasten komt goed weg na een harde charge. Hij krijgt slechts geel

43e min: grote kans voor Almere City vlak voor rust, maar Ahannach stuit van dichtbij op keeper Van Gassel.

39e min: Fraaie uithaal van Arica vanaf de rand van de zestien, maar Helmond doelman Van Gassel tikt de bal over.

35e min: Helmond Sport claimt een penalty nadat Ten Den neergaat na een duel met Nieuwpoort, maar Manschot wuift het protest weg.

28e min: GOAL Almere City FC: Gaston Salasiwa scoort op aangeven van Mac-Donald van dichtbij de 0-1

25e min: City komt goed weg, Metalsi raakt de bal met zijn hand in de zestien, maar scheidsrechter Manschot geeft een corner aan Helmond Sport.

18e min: aardige kans voor City, maar Van Gassel brengt redding op de inzet van Gaston Salasiwa.

11e min: geel voor Almere City speler Hammouti

10e min: Tije ten Den schiet namens de thuisploeg uit de draai, maar zijn inzet gaat ruim naast.

5e min: afstandschot Helmond Sport speler Robert Braber, maar doelman Kramer kan redding brengen

4e min: eerste kansje Almere: Ahannach bedient Mac-Donald, maar die schiet de bal in de handschoenen van Stijn van Gassel.

1e min: we zijn begonnen in stadion De Braak