Flevolandse scholieren trainen voor Alpe d'Huzes

LELYSTAD • Wo 10 mei 2017 | 20:19 • Woensdag 10 mei 2017 | 20:19
Negentig leerlingen, zeventien docenten en vijftig ouders en familieleden reizen eind deze maand af naar Frankrijk om mee te doen de Alpe d'Huzes. Dat doen ze voor de stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker.  

Naast het beklimmen van de berg om geld in te zamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker, gaan de leerlingen van vier Flevolandse scholen ook vrijwilligerswerk doen voor de organisatie van het evenement. Zo helpen de scholieren om de Franse berg schoon te houden, assisteren ze in de winkel van de organisatie, geven ze deelnemers water aan en indien nodig een zetje in de rug.

Om goed voorbereid op pad te gaan, maakten de leerlingen de afgelopen weken al de nodige kilometers op Flevolandse bodem om hun fietsconditie op te vijzelen. De Alpe d'Huzes wordt dit jaar op zondag 1 juni gereden. Omroep Flevoland is dan ook op de berg aanwezig om een verslag te maken over de Flevolanders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel