Tonego in de knel door nacompetitie

LUTTELGEEST
De voetballers van tweedeklasser Tonego uit Luttelgeest zitten in de wachtkamer. De club moet na een moeilijk seizoen nacompetitie spelen om zich te handhaven. Er is alleen één probleem: er is er nog geen tegenstander en daardoor start de nacompetitie misschien later. 
Als er geen haast gemaakt wordt zitten spelers van Tonego straks in Frankrijk voor hun deelname aan Alpe 'd HuZes.

Oorzaak is een gestaakte wedstrijd in de derde klasse. Hierdoor is deze competitie nog niet afgerond en daardoor weet Tonego nog niet tegen wie ze moeten spelen. Eén wedstrijd in de derde klasse liep uit de hand en werd gestaakt. Het is nu onduidelijk wat de KNVB met deze wedstrijd gaat doen. Als deze uitgespeeld wordt, wordt de nacompetitie voor Tonego uitgesteld. Ze moeten dan pas op 27 en 30 mei aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie. Komt Tonego die door volgt er een tweede ronde op 3 en 10 juni. 

En daar wringt de schoen voor Tonego. Meerdere spelers, onder wie Tom Gielleit, doen namelijk mee aan de actie Alp d' HuZes van KWF Kankerbestrijding en zitten die periode in Frankrijk. Ze fietsen op 1 juni meerdere keren de berg op om geld in te zamelen. Andere spelers leven mee en gaan naar Frankrijk om hen aan te moedigen. Een benefietwedstrijd tussen Tonego en SVM bracht al 8.500 euro op voor KWF. 

Vanuit Tonego gaat er een brief naar de KNVB. Het is nu afwachten wat de voetbalbond beslist in deze kwestie.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert