Scholieren vertrekken naar Alpe d'Huez

FLEVOLAND
Scholieren en docenten van vier scholen uit Lelystad en Almere zijn vrijdagavond vertrokken richting de Franse berg Alpe d'Huez. De groep doet daar komende week mee aan het bekende evenement Alpe d'Huzes. Namens de stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker hopen de leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Naast het beklimmen van de berg gaan de scholieren ook vrijwilligerswerk doen voor de organisatie. Zo helpen de Flevolandse leerlingen om de Franse berg schoon te houden, assisteren ze in de winkel van de organisatie en geven ze deelnemers water aan.

Om goed voorbereid op pad te gaan maakten de scholieren de afgelopen weken de nodige kilometers op Flevolandse bodem om hun fietsconditie op te vijzelen. De Alpe d'Huzes wordt dit jaar op donderdag 1 juni gereden. Omroep Flevoland is dan ook op de berg om een verslag te maken.      

reacties (4)

 • Wijnanda

   

  Onder de leerlingen is een dochter van goede vrienden. Zij is zelf met idee gekomen om voor onze overleden zoon die anderhalf jaar oud was de berg op te gaan. Het geeft aan dat deze kanjers, want dat zijn ze allemaal, het hart op de goede plek hebben. En vaak zit er een heel verhaal achter het feit dat iemand de berg op gaat. En de omroep bepaalt of ze aandacht schenken aan deze leerlingen. Zij gaan de berg toch wel op met of zonder tv aandacht. En ze fietsen de berg al op zondag. Dus KANJERS GO OPGEVEN IS GEEN OPTIE.

  reageer
 • Henriette

   

  Mijn neef fietst mee en die doet dat echt niet voor zichzelf! Ik ben in ieder geval ontzettend trots op hem!

  reageer
 • alleen jammer dat er zoveel aan de strijkstok blijft hangen..

  reageer
 • de accountant

   

  Waarschijnlijk houd je meer geld over wanneer je niet gaat fietsen en men het geplande geld voor de reis en verblijf aan het goede doel zou schenken. Dit is net al een groep scholieren die voor Euro 20.000 naar Afrika gaat om een schooltje te schilderen terwijl een schildersbedrijf ter plekke het voor Euro 2000 in zijn geheel klaart en dan ook wat verdiend heeft zodat de kindertjes van het personeel ook naar school kunnen.

  reageer
 • Emma

   

  Iets geven is makkelijk, iets doen voor een ander vraagt inzet. Deze jongeren leren iets voor een ander te doen ... Daarbij, we geven onze jaarlijkse bijdrage aan KWF, maar als mensen hieraan meedoen sponsor ik hen ook, geld wat anders in mijn portemonnee bleef zitten, zo werkt het ws voor velen.

 • Larissa

   

  En hoe staat dit geldbedrag dan in verhouding met het vrijwilligerswerk en de ervaring op de berg?

 • Jaap

   

  Ben het je eens,heb er ook een dubbel gevoel bij.Maar ieder zijn ding, vrijheid, blijheid

 • Hans

   

  Wat een ontzettend zuur commentaar! Nou, ik vind het geweldig wat ze gaan doen en wens ze veel succes!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert