Batavia'90 wil jeugdopleiding impuls geven

LELYSTAD
Voetbalvereniging Batavia'90 uit Lelystad wil de jeugdopleiding nieuw leven inblazen. Daarvoor heeft de club Jurrien Offerman aangetrokken. Hij was jarenlang werkzaam bij stadsgenoot SV Lelystad'67. 

Offerman gaat de jeugdopleiding coördineren. Hij doet dat samen met hoofdtrainer Joshua Tijdens die pikant genoeg speelt in het eerste van concurrent en stadsgenoot SV Lelystad.

Uiteindelijk is het volgens Offerman de bedoeling om de talenten bij Batavia'90 te laten doorstromen naar het eerste team. 

reacties (17)

 • Frank

   

  Batavia was twee jaar geleden nog een zondags clubje! Na Knippenberg te zijn verjaagd bij SV Lelystad was zijn droom nog niet werkelijkheid geworden. Wat hem bij SV Lelystad niet is gelukt "Topklasse" smeet hij opnieuw met deze woorden op het medium. (Lachwekkend) SV Lelystad heeft veel problemen gekend na zijn vertrek maar, wat kan hij fout doen bij Batavia '90? Alle kinderen worden persoonlijk door hun ouders overgeschreven naar de laatste vereniging Batavia aangezien ze denken dat ze allen een Messi in huis hebben. Kinderen voelen deze druk niet! Kinderen willen met plezier lekker voetballen. En sommige iets meer. Laat Knippenberg toch zijn gang gaan hij heeft al het eerste ingekocht twee jaar geleden en het is hem ook gelukt om kampioen te worden. De taak is alleen hoe lang houd hij het vol om zijn bol werk waar hij het over heeft te handhaven. Het aantrekken van dhr. Offerman is gewoon een zakelijke kwestie. Offerman heeft Knippenberg nodig. Ook velen trainers en coordinatoren etc. van SV Lelystad hebben de overstap gemaakt naar Batavia omdat ze niet meer hun eigen eilandje konden bemachtigen. SV Lelystad is vanaf het begin een eilanden cultuur en zal nooit veranderen maar zijn nu wel hofleverancier van Ajax:) Ook Batavia zal deze structuur ondervinden en bewandelen in de komende jaren. We zullen het zien wat het gaat brengen drie clubs die niet meer veel voor elkaar onder doen denk ik aankomend seizoen. Ik blijf heerlijk jullie mooie verhalen volgen via dhet medium en ik zie ik graag hockey als een groot voorbeeld waar Lelystad trots op mag zijn.

  reageer
 • Freij

   

  Als je nou niks te melden hebt, zeg/schrijf dan liever niets! En als je dan toch iets zegt, probeer het dan leesbaar te houden.

 • wijsman

   

  Het strooien met geld naar spelers heeft hr. Knippenberg ok bij svl gedan. Vereniging bij na failliet en toen zelf eruit gepiept zijn bedrijven laat hij ook allemaal ploffen .loopjongen is idd hr. Offer man een goeie jongen die tot vorig jaar en nu nog hoor een roodwit hart heeft was niet eerlijk dat hij weg moest maar dat vindt ik met 50 jaar lelystad ervaringen. Gemeente kijk uit wat je met mijn centen doet! De waarheid achterhaald hr. Knippenberg wel

  reageer
 • Dirk jan

   

  Beste mensen, Dit is pas het begin. We gaan met de jeugd aan de slag. Dit jaar pakken we eerdt Unicum, en als we volgend jaar in de 2e klasse voetballen is SVL aan de beurt. Daarna zien we wel weer verder.

  reageer
 • Klaas

   

  Laten we even voorop stellen er is totaal geen sprake van haat en ik gun iedereen het beste. Maar ik ben een voorstander van een club in Lelystad die hoofdklasse kan gaan spelen. Daarnaast zou het voor de gemeente (en daarbij ook voor mij als bewoner) een voordeel kunnen zijn als de gronden van Batavia en Unicum worden verkocht tbv woningbouw en er in combinatie met de schoolcampus ook een sportcampus ontstaat. Dan met betrekking tot de organisatie: alles binnen Batavia draait maar om 1 persoon en dat is Marco Knippenberg, op zich niets mis mee, maar het heeft een keerzijde: als hij dus besluit om op te stappen valt de club om en ook als zijn bedrijf in slecht weer zou verkeren is er een gevaar voor het voortbestaan van Batavia, daarom zeg ik zorg voor en goede organisatie (SVL was toch ook bijna koppie onder door een gebrekkige organisatie ???). Aan leider trainer de vraag heb jij ook diploma's daarvoor, ik heb meegemaakt dat het merendeel van de trainers (ook van selectieteams) op vrijwillige basis en zonder de nodige papieren en zelfs zonder verklaring omtrent gedrag bij Batavia actief zijn.

  reageer
 • Vaak

   

  Jammer toch, dat een stukje over veotbalschooltje/opleiding tot massale onzin leidt en reactie die meer ten doel hebben mensen te beschadigen dan kant noch wal raken. De andere clubs hebben ook zo hun opleiding/schooltje dus waarom Batavia niet? Laat ieder op zijn niveau z'n gang gaan! Omdat ze spelers van andere clubs benaderen? Laat me niet lachen, als er twee clubs zijn die ongeneerd shoppen zijn de andere twee het wel. Maar uiteindelijk komt de aap uit de mouw, U ALS BEWONER KOMT HET GOED UIT ALS DE SPORTPARKEN VERDWIJNEN. Kortom eigen belang en dat u SVL niet noemt geeft al aan dat u uit de rode hoek komt! Daar kan een hele woonwijk gebouwd worden. Verder zie ik regelmatig trainers die wel papieren hebben en hun VOG hebben ingeleverd zich meer misdragen dan de goedwillende en vrijwillige mensen.

 • Johan

   

  Ik gun iedere voetbalclub in Lelystad het beste hoor. Ik heb echter wel mijn bedenkingen bij de "grote" man van dit plan dhr. Knippenberg. Hij liet the Career cpompany failliet gaan en SVL met de financiële brokken (lees niet betaalde rekeningen) achter. Offerman was toen al een stroman van Knippenberg. Ik hoop dat ze de club niet weer compleet leeg achter laten.... heb wel vertrouwen in de trainer Barry, een integere vent, maar pas op met Knippenberg. De gemeente heeft niet voor niets geprobeerd die man buiten de deur van SV Batavia te houden... maar het bestuur trapte in zijn mooie praatjes..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lid van Batavia'90

   

  Wat een reactie's allemaal. Ik ben blij dat de spelers bij de andere clubs nog alleen voor een trainingspak komen voetballen en dat daar de organisatie's daar helemaal top is. Want als inwoner van Lelystad vind ik dat super dat ook SVL en UNICUM "financieel"gezond zijn en alles op eigen kracht bereiken zonder hulp van externe mensen die er geld in blijven pompen. Wat is er mis met gezonde concurrentie nu of in de toekomst. Ik kom uit Amsterdam en daar had je heel veel clubs en al mijn vrienden speelde wel bij een andere club maar als ik of een van mijn vrienden weer eens kampioen waren geworden feliciteerde we elkaar en waren we oprecht blij voor elkaar alleen binnen het veld werden er harde duels uitgevochten zoals het hoort. Hoe is het toch mogelijk dat men in Lelystad mekaar niets gunt of zou het dan inderdaad jaloezie of afgunst zijn. Mensen Lelystad is maar een heel klein stipje waar drie fantastische clubs vandaan komen. Wees eens blij voor een ander uiteindelijk worden we er allemaal beter van als het niveau van de clubs in Lelystad omhoog gaat. En nogmaals concurrentie binnen het veld is geweldig. En als lid van sv Batavia'90 vond ik het jammer dat Unicum degradeerde maar als voetbal liefhebber kijk ik uit naar de stadsderby voor volgend seizoen mochten ze in de zelfde competitie komen en vond ik het jammer dat SVL het niet gehaald heeft om te promoveren want sv Batavia'90 is dan wel mijn cluppie ik volg alle clubs uit Lelystad op de voet.

  reageer
 • Lely

   

  T valt wel op dat Batavia we heel vaak de publiciteit opzoekt.....en of deze publiciteit nou echt zo objectief is betwijfel ik.

  reageer
 • Batavia'90

   

  Wat een rare reacties weer allemaal. Is dit afgunst? Jaloezie? Waar komt deze 'haat' toch vandaan. Je kunt ook trots zijn dat er 3 gezonde verenigingen zijn binnen Lelystad. Wat heeft Batavia en de mensen binnen deze club jullie misdaan? Blijkbaar iets heel ergs anders reageer je niet zo. Wie zegt dat dhr. Knippenberg alles koopt bij Batavia? Waar is dit op gebaseerd? Kennen jullie de beste man zo goed dat je weet dat hij dat doet? Ken je de organisatie binnen deze vereniging zo goed dat je weet hoe het daar allemaal gaat? Blijkbaar niet anders worden er niet zulke reacties geplaatst. Gun een andere vereniging ook een groei, organisatie etc. Waarom trekken aan een dood paard? Wat is er mis mee dat Offerman en Tijdens hierin willen ontwikkelen, zowel zichzelf als de vereniging.. Afgunst....jaloezie.. zeg het maar!

  reageer
 • Tuuk

   

  Waar die haat vandaan komt? Dat is heel simpel uit te leggen! Het ronzelen van spelers in alle leeftijdscategoriën! Mijn zoon speelde in een team waarbij de trainer bij batavia speelde en deze persoon ging ipv training geven, gewoon shoppen bij SVL!

 • Klaas

   

  Het artikel is erg achterhaald, de heer Offerman is al ruim een jaar actief na een merkwaardige aftocht bij svl. Zal inderdaad een dood paard blijven. Spelertjes gaan maar bij batavia voetballen om de ledenstop bij svl en unicum uit te zitten zodra men kan stapt men over. Daarbij koopt batavia (via dhr Knippenberg) de spelers voor het 1e elftal. Eerst maar een goede, gezonde organisatie zonder afhankelijk te zijn van 1 geldschieter. Trainers opleiden en niet enkel welwillende ouders.

  reageer
 • Roel

   

  Trekken aan een dood paard noemen we dit.

  reageer
 • Kees

   

  Ze halen talenten weg bij Unicum en Svl, 😂😂

  reageer
 • Henk

   

  Dit isgeen nieuws, hij loopt er al een jaar. Jaap Millenaar is de grote man bij Batavia '90.

  reageer
 • Erwin

   

  Omroep Flevoland, in welk opzicht is SV Lelystad '67 concurrent van SV Batavia '90 ? Ik denk dat Batavia achter de feiten aan loopt, dus geen enkele sprake van concurrentie !!!

  reageer
 • Rood wit

   

  Jeugd van Batavia (d1) kan niet eens kampioen worden in dev3e klasse. Succes

  reageer
 • Erwin

   

  Wat een lachertje. Talenten laten doorstromen naar het eerste team. Binnen zeven jaar Topklasse ??? Dream on Knip en Jur.

  reageer
 • SVL

   

  Offerman was vorig seizoen al bij Batavia en Joshua gaat ook weg bij SVL. Wordt er niet bij gemeld.

  reageer
 • Zomer

   

  Kan hij ook niet bij fb aan de slag

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert